Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson

Marcus: Hallengren kommer bita tillbaka i KU

Under fredagen frågas socialminister Lena Hallengren ut i Konstitutionsutskottet. Samtidigt riktas kritik mot alla KU-anmälningar som ökar.
Marcus Oscarsson, politisk kommentator: ”Ibland undrar man, var det här verkligen nödvändigt? Det har inte hänt en endaste gång att man tvingats avgå. Det har nästan gått inflation i KU-anmälningar”.

Marcus Oscarsson delar ut påskägg till partiledarna

Påsken är här och även om vissa av oss tagit en paus från jobb och den politiska bevakningen, så finns det mycket att säga om politikåret hittills.
Marcus Oscarsson ger sig på att summera det svenska politiska läget just nu genom att dela ut påskägg till landets partier och partiledare.

Marcus: Här är Joe Bidens missar som gagnar republikanerna

Efter 64 dagar har nu Joe Biden haft sin första presskonferens i Vita huset sedan han blev vald till USA:s president. Marcus Oscarsson går igenom missarna Biden gjorde under presskonferensen och andra klumpigheter som synts från presidentens sida senaste månaderna som kan gagna republikanerna.

Marcus: Här är partiernas relationer till Sverigedemokraterna historiskt

Det har minst sagt varit en svår och hård debatt inom Liberalerna sedan en splittrad partistyrelse beslutade att man vill ingå i en borgerlig regering efter valet 2022, även om en sådan regering måste samarbeta med Sverigedemokraterna. Imorgon kommer framtiden för partiet att avgöras när partirådet går in i en ödesomröstning gällande om man stöder beslutet eller inte. Läget går bäst att beskriva som spänt och Marcus Oscarsson tar oss igenom hur Liberalernas framtid kan komma att se ut.

Marcus om Liberalernas framtid: ”Jag tror Sabunis linje kommer vinna”

Debatten inom Liberalerna har varit hård sedan en splittrad partistyrelse beslutade att man vill ingå i en borgerlig regering efter valet 2022, även om en sådan regering måste samarbeta med Sverigedemokraterna. Imorgon kommer framtiden för partiet att avgöras när partirådet går in i en ödesomröstning gällande om man stöder beslutet eller inte. Läget går bäst att beskriva som spänt och Marcus Oscarsson tar oss igenom hur Liberalernas framtid kan komma att se ut.

Marcus om årets förtroendebarometer: ”Dramatisk förändring”

Förtroendebarometern mäter allmänhetens förtroende för medieföretag, institutioner och företag i Sverige och årets mätning visar stor förändringar, berättar Marcus Oscarsson. Det som är mest anmärkningsvärt är att sjukvården verkligen vunnit svenskarnas förtroende och har fått den största ökningen i Förtroendebarometerns historia.

Marcus: Här är regeringssidan som leder just nu

Men ungefär ett och ett halvt år kvar till valet i Sverige kan man inget annat än att påstå att regeringsfrågan är glödhet. TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson kommenterar en ny sifo-undersökning som visar vilken regering svenskarna helst vill se just nu.

Marcus: Det här är konsekvenserna av Lööfs besked

Centerpartiet och Liberalerna har framfört sina önskemål för regeringssamarbete. Marcus Oscarsson förklarar hur regeringsalternativen ser ut inför valet 2022. Dessutom svarar han på tittarfrågor och reder ut Matthew McConaugheys chanser att bli amerikansk president.

Marcus: Här står partierna i kärnkraftsfrågan

Kärnkraftsfrågan har återigen blossat upp i svensk politik, och idag debatteras frågan i Sveriges riksdag. Hur är det egentligen? Har vi elbrist i Sverige och är kärnkraft lösningen? Marcus Oscarsson förklarar.

Marcus om Ebbas husaffär

I en exklusiv intervju för TV4 gör 81-åriga Esbjörn Bolin flera häpnadsväckande uttalanden angående den pågående hustvisten med KD-ledaren Ebba Busch. Här redogör Marcus för den senaste utvecklingen i fallet, och hur KD:s opinionssiffror har påverkats.

Marcus: Så påverkas KD av Ebba Busch husskandal

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har sedan i somras varit i en tvist med 81-årige Esbjörn gällande ett hus utanför Uppsala. Busch skulle köpa huset av Esbjörn som sedan ångrade sig och sedan dess har turerna varit många, och i veckan polisanmäldes även Busch för grovt förtal efter ett facebookinlägg. Marcus Oscarsson pratar om hur KD kan påverkas av detta och säger ”Ebba hoppas nog på en knockout av Esbjörn nästa vecka”.

Marcus: Det har blivit en tokstolle-konferens

Marcus Oscarsson pratar om den årliga politiska konferensen för konservativa i USA. Både Donald Trump och hans son väntas närvara. ”Donald Trump kommer bjuda på mycket jubel” – säger Marcus.

Marcus: Här går Trump till hårt angrepp mot McConnell

I natt gick Donald Trump till hårt angrepp mot senatens minoritetsledare Mitch McConnell.
- Han vill göra sig av med honom, kallar honom misslyckad! Det här handlar om McConnells tal efter riksrätten då han totalsågade Trump och höll honom ansvarig för upploppen vid Kapitolium som senare ledde till riksrättsåtal mot ex-presidenten.

Marcus om republikanernas ökenvandring

Marcus Oscarsson pratar om hur republikanerna har påverkats av Donald Trump och även hur vi i Sverige drabbas när det blåser politikstormar på andra sidan Atlanten.

Marcus reder ut: Har Sverige elbrist?

Journalisten Marcus Oscarsson svarar och förklarar bland annat om kärnkraften är lösningen på elbristen och starka filmbevis i riksrätten mot förre presidenten Donald Trump. Och här vill vi varna för starka bilder från USA.

Marcus: Här är ett av de starkaste bevisen som kan fälla Trump

Marcus Oscarsson har följt Demokratåklagarnas framställan i riksrätten mot USA:s förre president Donald Trump. Och bevis efter bevis har lagts fram. Han är ett hundra procent skyldig och bör dömas om senatorerna gör sitt jobb, säger Oscarsson. Republikanerna har kört i diket. Detta bör ses som en varningssignal till hela världen.