Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson

Marcus: Detta avgör valet 2022

Marcus Oscarsson reder ut vilka som har varit vinnare och förlorare under regeringskrisen. Han svarar även på frågor som skickats in av tittarna.

Marcus om regeringsbildningen: Rekordmycket käbbel

Stefan Löfven vann statsministeromröstningen men han möter ett helt nytt politiskt landskap. Marcus Oscarsson går igenom de stora konfliktlinjerna inför höstbudgeten. Just nu har vi förlorare på båda sidorna, säger Oscarsson. Budgeten är det viktigaste instrument en regering har för att kunna driva sin politik. Här går Oscarsson igenom hur Socialdemokraterna påverkats av krisen.

Marcus: Budgetomröstningen är som andra chansen i Melodifestivalen

Marcus Oscarssons ger en pedagogisk förklaring till hur budgetomröstningen går till och liknar den vid andra chansen i Melodifestivalen. Efter drygt två veckor av politisk dramatik är det idag dags för statsministeromröstning och Löfven har varit tydlig och meddelat att han kommer avgå om han inte får igenom sin budget i riksdagen i höst.

Marcus om Annie Lööfs generalangrepp mot SD

Marcus Oscarsson analyserar Miljöpartiets språkrör Märta Stenevis och Centerns partiledare Annie Lööfs tal i Almedalen. Detta på Almedalens tredje dag. Här visar han de mest diskuterade klippen och hur båda partiernas retorik handlade om hur de ska hålla avstånd till SD och dess politik.

Marcus Oscarsson om Löfvens deadline i regeringskrisen

Fajten om mandaten i regeringskrisen fortsätter och frågan alla har på sina läppar är hur partierna ska kunna ta sig ur regeringskrisen. Senast vid midnatt på måndag måste Stefan Löfven bestämma sig om det blir extraval eller inte. Marcus Oscarsson förklrar hur en statsministeromröstning ser ut.

Marcus: 5 olika alternativ ur krisen – här är det hetaste

Regeringskrisen har under senaste veckan legat över landet som ett tjockt, oklart täcke och många undrar vad som blir nästa steg i rätt riktning mot något hållbart politiskt mellan partierna. Marcus Oscarsson ger sin bild på vilka alternativ ur krisen som är troligast i framtiden.

Marcus: ”Knocka ut Liberalerna”

Marcus Oscarsson ger oss allt det senaste i regeringskrisen, hur en röstning om stadsminister skulle se ut och hur det kommer se ut om det blir extraval.

Marcus: Flera chockresultat

Marcus Oscarsson om det senaste kring rådande regeringskris och misstroendeomröstningen. Vilka går ut som vinnare och vilka blir förlorare inför ett extraval om det skulle bli av 2021.

Marcus: Socialdemokraterna har en hemlig listig plan

Marcus Oscarsson reder ut vad som kan ske både innan och efter misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven på måndag. Han avslöjar att Socialdemokraterna filar på en hemlig listig plan!

Marcus: Extravalet rycker allt närmare

Vänsterpartiet har en styrkeposition i ett extraval. Här går Marcus Oscarsson igenom de olika utfallen som kan ske inför måndagens omröstning.

Marcus om V:s misstroendebesked: ”Tror på pang!”

Marcus Oscarsson ger en tydlig bild av turerna kring misstroendeförklaringen, med bara några timmar kvar till Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar träffar statsminister Stefan Löfven med hotet att fälla regeringen om den lägger fram ett förslag om marknadshyror. Och enligt Oscarsson är hotet konkret eftersom alla tycks glömt vad som ligger i fatet.

Marcus: Alla i Sverige tycks ha glömt det här

Nedräkningen har startat och frågan är om det kommer att smälla när Nooshi Dadgostar och Stefan Löfven kommer träffas för att diskutera marknadshyror idag. Marcus tror på smäll och ger sin analys av det kritiska läget i politiken.
Ett hett läge, menar Marcus Oscarsson om den pressade situationen om Vänsterpartiet kommer att fullfölja hotet om misstroende. Men man har missat en viktigt punkt som kan vara avgörande för dagens möte.

Marcus: Skickligt agerat av Vänsterpartiet

Vänsterpartiet kräver att regeringen inom 48 timmar antingen ger besked om att slopa förslaget om fri hyressättning i nyproduktion eller sätter sig i nya förhandlingar. Marcus Oscarsson om den hårda pressen Vänsterpartiet sätter på Moderaterna och Kristdemokraterna.

Marcus om Bidens besök i Europa: Positivt och glatt

Marcus Oscarsson berättar om veckans största politiska händelser. Först ut, Storbritannien där Joe Biden träffat Boris Johnsson för första gången. Sedan tas även det inställda mötet mellan Stefan Löfven och Nooshi Dadgostar upp och tittarna får svar på sina frågor.