Början på sidans innehåll

Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson

Marcus om nästa inrikesministern: En jätteviktig valfråga

1 min 14 sek

Under måndagen spås Magdalena Andersson (S) röstas igenom som statsminister igen. Marcus Oscarsson, politisk expert, gästar Nyhetsmorgonoch spekulerar i hur Andersson kan tänkas stuva om i regeringen. En viktig post han pekar på är inrikesministern som ansvarar för polisen, som seglat upp som en viktig fråga inför valet nästa år.

Marcus: Förutspår ett extraval 2022

8 min 27 sek

Marcus Oscarsson pratar om veckans politiska händelser. Om den symboliska betydelsen av en kvinnlig statsminister och vad som väntar när valåret 2022 drar igång.

Marcus inför sin medverkan i På spåret: Något man inte ville tacka nej till

2 min 36 sek

Ikväll debuterar Marcus Oscarsson i SVT:s långkörare På spåret tillsammans med journalisten och programledaren Carina Bergfeldt. Han beskriver sin lagkamrat som både rolig och trevlig och att hon att de har en rad gemensamma intressen men att programmet bjuder på en rad utmaningar som ingen i laget var förberedda på.

Marcus Oscarsson: ”Ovanligt – en historisk dag på flera olika sätt”

18 min

S-ledaren Magdalena Andersson (S) har valts till ny statsminister. Det innebär att hon blir Sveriges första kvinnliga statsminister.För att bli vald krävdes att Andersson inte skulle få 175 eller fler röster emot sig. Hon klarade detta med minsta möjliga marginal – 174 av riksdagens ledamöter röstade nej.Politiske kommentatorn Marcus Oscarsson och kriminologen Leif GW Persson kommenterar denna historiska dag.