Marcus Oscarsson

Marcus Oscarsson

Marcus: Min prognos för liberalernas framtid

Marcus Oscarsson förklarar krisen inom Liberalerna och hur han ser på Nyamko Sabunis framtid inom partiet.
- Ett högt spel och ingen vet hur det här kommer att sluta, säger Marcus.

Marcus: Slut med gyttjebrottning och pajkastning i Vita huset

Marcus Oscarsson, politisk expert och Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna har valt varsin bit ur president Joe Bidens tal där vi kommer att få se en snar förändring både inom landet såväl som internationellt.

Marcus: Här är Biden tuffare än Obama

Marcus Oscarsson, politisk expert analyserar Joe Bidens tal och politik tillsammans med Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna.

Marcus: 10 minnesvärda Trump-ögonblick

Marcus Oscarsson minns åren med Donald Trump som USA:s president och har gjort en topplista över ögonblick vi aldrig glömmer.

Marcus: Tänk om Pence benådar Trump

President Trumps timmar i Vita huset är räknade, men vad kan han åstadkomma innan han lämnar? Marcus Oscarsson redogör för ett osannolikt scenario.

Marcus: Det här händer i riksrättsprocessen nu

Sent igår kväll kom det väntade beskedet från den amerikanska kogressens representanthus. Donald Trump kommer för andra gången att ställas inför riksrätt. Marcus Oscarsson berättar hur det går till och vad som krävs för att få Trump fälld i en riksrätt.

Marcus: Hårdaste ord jag någonsin hört

Marcus Oscarsson om nattens hårda tongångar där USA:s president Donald Trump blir den första presidenten någonsin att ställas inför riksrätt två gånger.

Marcus: Trump har fler riksrätter än mandatperioder

Nedräkningen för ett maktskifte i USA fortsätter med bara sex dagar kvar till Joe Biden svärs in som ny president.
Men redan nu riktas alla blickar mot representanthuset där man i natt röstade JA för att ställa president Donald Trump inför riksrätt - vilket gör han till den förste sittande president någonsin som ställs inför riksrätt en andra gång.

Marcus: Här säger Trump något oerhört skrämmande

Marcus Oscarsson är med hela morgonen och kommenterar totalkaoset i USA. Stormningen av kongressen har konstat flera människors liv och ännu har vi inte sett slutet av den katastrofala utvecklingen.

Marcus: Diktaturens vibrationer skakar USA

Stormningen av USA:s kongress skedde precis när valresultatet skulle godkännas. Toppolitiker tvingas fly när kriminella Trumpanhängare stormar byggnaden utan att hinna godkänna valresultatet. Marcus Oscarsson, menar att om detta skett i ett annat land i världen hade USA snabbt gått ut och fördömt det som skett. Det är verkligen otäckt.

Marcus: Trump normaliserar det sjuka, kriminella och farliga

Marcus Oscarsson om gårdagens protester och de efterföljande kaos som råder. Toppolitiker fick fly hals över huvud på eldade av en förlorad part i ett presidentval. Hade det här skett i ett annat land i världen hade USA fördömt detta som en statskupp. Diktaturens vibrationer skakar USA, säger Oscarsson.

Marcus: Detta krävs för att Trump ska vinna inatt

Demokraten Joe Biden kommer under måndagen av allt att döma utses till USA:s nästa president av de 538 elektorer som formellt väljer landets president. Vår politiske expert, Marcus Oscarsson förklarar hur nattens elektorsval går till.

Marcus: Så går elektorsvalet till inatt

Efter omräkningar, stämningar och lika ändlösa som fruktlösa anklagelser om valfusk från den sittande presidenten Donald Trump, har det till sist blivit dags för elektorerna att formellt utse USA:s nästa president och vicepresident.

Marcus: Här är länderna som inte vill införa munskydd

Regeringen får hår kritik för sin pandemihantering, berättar Marcus Oscarsson i dagens Marcus Svarar & Förklarar. Sverige har återigen katastrofala smittspridningssiffror. Marcus visar också ett mer glädjande klipp där Sydafrikas ambassadör Håkan Juholt bjuder på svenska jultraditioner och ett redigt recept på julsnaps.

Marcus: Här är partiledaren vi helst äter julbord med

Marcus Oscarsson avslöjar vilken partiledare som vi helst äter julbord med. Dessutom avslöjar han favoriter på julordet och vilken person vi helst har till bordet ifall man får välja på vem som helst som inte är politiker.

Marcus: Här är partierna som vill ha böter på kastade fimpar

Cigarettfimpar har blivit en politisk fråga och nu vill flera partier förbjuda nedskräpning av fimpar. Marcus Oscarsson berättar vad olika partier tycker i frågan, och så avslöjar han vilken partiledare vi helst vill äta julbord med.