Maria Forsblom

Maria Forsblom är programledare på Nyhetsmorgon.

Maria Forsblom är programledare på Nyhetsmorgon.

Jads mamma ville inte prata om kampen mot cancern – förrän nu

Jad var 12 år när hennes mamma fick cancer. Men trots att livet förändrades för hela familjen ville Jads mamma aldrig prata om vad hon gick igenom. Förrän nu. 
I dokumentärserien Beskedet, som är ett samarbete med Cancerfonden, möter vi Jad och hennes mamma Payman och får ta del av deras respektive upplevelser av ett cancerbesked. Ett besked som – trots att det var tretton år sedan – helt har förändrat deras relation.

Ljuvliga och luftiga sommarklänningar med Emilia de Poret

Oavsett om du klär upp dig inför en småskalig fest, går ned till stranden eller vill vara vardagsfin så passar en somrig klänning. Emilia de Poret har koll på klänningar för alla tillfällen och även på andra somriga plagg.

Sillens dag – en svårflörtad Maria testar

Den 6 juni är det en högtidsdag som firas rejält på många håll i det här landet - det är sillens dag. Svenskarna har en relation till matfisken som går långt tillbaka. Måltidsforskaren Richard Tellström berättar mer och försöker omvända en mer skeptisk Maria.

Skrattfest i studion efter Marias roliga namnmiss

Våra fantastiska programledare gör verkligen sitt bästa. Men ibland, när det blir alldeles för många namn att hålla reda på, kan det bli såhär. Se när Maria Forsblom gör en minst sagt undehållande felsägning av en av Nyhetsmorgons gäster.

Martin misslyckas med skämten "Det här blev platt fall"

Martin och Maria ger sig på ett försök att rimma om kollegorna. Men det blev inte lika skarpt som fotomontagen på instagramkontot "gundesvan-som-ursprungsamerikan. Mannen bakom kontot heter Mikael Holmquist och han gästar Nyhetsmorgon senare under morgonen.

Programledarnas instagram - första bilderna avslöjade

I dag fyller Instagram 10 år! Det firar Maria, Martin och morgonens kollegor med att visa upp sina allra första bilder de publicerade. Martin var sen på trenden men Maria har hållit på några år. Maria förevigade sitt möte med bandet KISS, en intervju som var mindre lyckad avslöjar hon här.

Det digitala hotet – så går en cyberattack till

Om ett brott begås ringer vi polisen. Om vi bryter benet ringer vi en ambulans. Men vem kallar vi på om vi utsätts för en cyberattack? Maria Forsblom är på plats i Kista där man idag genomför en simulerad cyberattack. Med sig har hon Kaja Narum, expert cybersäkerhet IBM.

Bebispanelen om amning: "Jag var nära att börja gråta varje gång i början"

Det är dags för Bebispanelen och det handlar om alla frågor som uppstår när man är nybliven förälder. Birgitta Klang, barnsjuksköterska, får sällskap av bloggaren och influencern Ida Warg som har med sin 8 veckor gamla son Elvis och vår Nyhetsmorgon-kollega Maria Forsblom och hennes son Matheo på 5 månader. Det handlar mycket om amning och hur ont det gör, hur man ska klä sin bebis nu när hösten har kommit samt när man kan byta till sittdel på vagnen.

Så här såg programledarna ut på 90-talet

Nyhetsmorgons Maria Forsblom, Ali Reza på Sporten och Henrik Alsterdal på Nyheterna har grävt i sina gamla fotoalbum – och avslöjar vilka låtar som gällde för dem på 90-talet.

Här styr Maria Forsblom stjärnhästen Nicke!

Det är nog en hel del svårare än det ser ut att dressera en häst. Tobbe Larsson får hjälpa till en hel del men att hålla i spakarna för att Nicke ska lyda. Ett allmänt tips är att inte avslöja att du har stoppat godis i jackan.

Så får du hästen att göra som du vill

Ett tips är att vara vänlig, menar Tobbe Larsson landets kanske främste hästdressör som är aktuell med unik dressyrshow med fria hästar. Maria provar på frihetsdressyr med hästen kändishästen Nicke.

Så här blir Nobelfesten ikväll

Maria Forsblom förhandsvisar och vandrar runt i festlokalen till festernas fest Nobel. För i kväll ska det minglas an masse just här.

Maria Forsblom snurrar polkasmet i Gränna

Sällan är väl aktiviteten i godisfabriken så febril som just nu inför julen.
Maria Forsblom har åkt till Gränna för att lära sig göra polkagrisar enligt konstens alla regler och det svänger verkligen om det traditionella julgodiset.

Maria besöker världens första galleria för second hand

Med 17 dagar kvar till julafton är shoppandet i full gång och årets julhandel väntas återigen slå rekord. Men ReTuna, som är världens första galleria för secondhand-varor, vill bryta tabut kring återbrukade julklappar.