Början på sidans innehåll

Mark Levengood

Mark Levengood, född 1964, är en finlandssvensk journalist, författare och programledare. Han är uppvuxen i Helsingfors i Finland, men är sedan 1980-talet verksam i Sverige. Mark Levengood gästade Mia på Grötö i TV4 i januari 2013. Han har dessutom lett Svenska hjältar-galan i TV4. Mark Levengood är gift och har barn med Jonas Gardell.

Mark Levengood, född 1964, är en finlandssvensk journalist, författare och programledare. Han är uppvuxen i Helsingfors i Finland, men är sedan 1980-talet verksam i Sverige. Mark Levengood gästade Mia på Grötö i TV4 i januari 2013. Han har dessutom lett Svenska hjältar-galan i TV4. Mark Levengood är gift och har barn med Jonas Gardell.

Mark Levengoods egna råd om sorg

13 min

Mark Levengood är aktuell med boken Vi får väl trösta varandra, där han har samlat sina mest efterfrågade texter. Bland annat en del om sorg. Ett ämne som kan vara oerhört tungt för människor att ta sig igenom. Författaren och programledaren gästar Tilde de Paula Eby i pratprogrammet Tilde för att ge några fina livsråd.

Mark Levengood om sorgen: Tiden läker inte ett skit

1 min 2 sek

Programledaren och författaren Mark Levengoods texter och visdomsord från exempelvis Tankar för dagen i Sveriges radio P1 citeras flitigt i såväl tidningarnas ledarsidor som under begravningar.
Nu är han aktuell med boken Vi får väl trösta varandra som innehåller de mest efterfrågade texterna. Och han har till och med gett sig på ämnet sorg. Ett ämne som han är rak kring hur man tycker det ska hanteras. "Tiden läker inte ett skit. Har vi tur så kan vi lära oss att leva med ärren. Det bästa sättet att hjälpa en människa är att lyssna".

Skådespelaren Alma Pöysti om att spela Tove Jansson: ”Mind-blowing”

13 min

”Marken bara försvann under mina fötter för en stund när jag fick beskedet”.
Här berättar Alma Pöysti om äventyret och det gigantiska uppdraget att gestalta en nationalikon som man dessutom har en personlig relation till.
Mark Levengood hyllar filmen som vacker och passionerad och att Alma Pöysti
är helgjuten för rollen och är en lysande skådespelare. Det här är stort, säger Levengood: ”Jag är så lycklig att Finland lyckat spotta ur sig det här!”
Det här går att jämföra Lordis världsgenombrott i filmform.

Mark Levengood och Eva Röse om de livsviktiga julklapparna

9 min 7 sek

Varje dag dör 15 000 barn under fem år i världen. UNICEF-ambassadörerna Mark Levengood och Eva Röse besöker Nyhetsmorgon och informerar om de humanitära gåvor som man kan ge till barn i nöd världen över. "Det gör sådan enorm skillnad", menar Eva Röse.

Här är alla som gästar Klassfesten 2019

Det är återigen dags för prov, kvartsamtal och musik när Klassfesten är tillbaka. Den här gången gästar bland annat Mark Levengood, Carolina Klüft, Viktor Frisk och Jessica Andersson. Se alla som gästar Klassfesten 2019 här!

Nyheterna domineras av Jonas Gardell

1 min 51 sek

David Hellenius skämtar om Jonas Gardells populäritet och framgång. För att bevisa sin poäng visar han gårdagens ”TV4 Nyheterna” där alla nyheter tar upp saker om Jonas Gardell och Mark Levengood visar att solen skiner på det viktigaste stället, på Jonas Gardell.

Sketch: Vem ska besöka Afrika?

5 min 43 sek

I denna sketch från Humorgalan samlar programledaren David Hellenius ett gäng kändisar för att ta reda på vem som ska få åka till Afrika för Unicefs räkning. Men vem röstas egentligen fram?

Sketch: Hellenius har glömt Humorgalan

3 min 56 sek

David Hellenius har lovat de andra programledarna Eva Röse och Mark Levengood att arrangera öppningsnumret till Humorgalan. Men hur har det egentligen gått?

Sol- och vårad på dejtingsajt

Möt två kvinnor som blev sol- och vårade av sina kärlekar på nätet - och få polisens bästa råden för hur du skyddar dig.

Puma Swede om livet som porrstjärna

23 min

Johanna går under alias Puma Swede och har skrivit en bok om hur livet som porrstjärna i USA ser ut. I samtal med Malou berättar hon hur en vanlig arbetsdag går till och hur man skiljer på sexet inom hemmet och på jobbet. Mark Levengood följer Puma Swede på Twitter och förklarar varför han fascineras av henne.

Mark Levengood inför Svenska hjältar-galan

Årets svenska hjältar är korade, och i kväll ska de firas med pompa och ståt på Cirkus i Stockholm. Juryordföranden och galans programledare Mark Levengood berättar om arbetet med att utse årets pristagare.