Början på sidans innehåll

Markoolio

Markoolio, som egentligen heter Marko Kristian Lehtosalo, är artist och skådespelare. Han har bland annat medverkat i Körslaget och Berg flyttar in. Markoolio är en av deltagarna i Let's dance 2013.

Markoolio, som egentligen heter Marko Kristian Lehtosalo, är artist och skådespelare. Han har bland annat medverkat i Körslaget och Berg flyttar in. Markoolio är en av deltagarna i Let's dance 2013.

Markoolio valde att berätta om sin jobbiga uppväxt – "Jag bröt ihop fullständigt"

10 min 45 sek

Med låtar som "Vi drar till fjällen" och "Åka pendeltåg", mycket humor och en befriande självdistans blev Markoolio ett fenomen i slutet av 90-talet! Nu är det klart att Markoolio, som firar 20 år som artist, intar Globen här i Stockholm i vinter – 20 år efter den legendariska spelningen på samma arena när han precis slagit igenom som artist. Det blir känslosamt när han berättar för Jenny om sin jobbiga uppväxt.

Markoolio - vals

6 min 23 sek

Förra gången Cecilia Ehrling och Markoolio dansade vals rördes Tony Irving till tårar. Se hur det gick när dansparet dansade samma vals i finalen av Let's dance.

Idols boyband tribute: Take That - Back for good (Pär Lernström)

4 min 2 sek

Pär Lernströms egna hyllning till alla boy- och girlbands i form av Take That's Back for good. Den gör han tillsammans med Marko Lehtosalo, Johan Glans, Daniel Paris, Angelica Blick, Clara Henry, I Just Want To Be Cool, Tejbz, Kevin Walker, Gustav Fridolin, Erik Ekstrand och Manfred Erlandsson.

Teaterfolket smakar av köttgrytorna

4 min 21 sek

Småkockarna delades in i två lag som båda fick i uppgift att laga ungersk köttgryta och baka bröd till en hel teaterensamble. Nu har det blivit dags för provsmakning.

Markoolio ringer Sean Banan

1 min 30 sek

Om Markoolio vann Let's dance lovade han att han skulle ringa Sean banan och säga att han är den bästa rapparen i Sverige. Så sagt och gjort.

Här vinner Markoolio Let' dance 2013

2 min 26 sek

Efter en rekordjämn final mot Oscar Zia och Maria Bild tog till slut Markoolio och Cecilia Ehrling hem vinsten i Let's dance 2013, med en halv procent.

Markoolio - paso doble

5 min 47 sek

Se Markoolio och Cecilia Ehrling ge sig på en paso doble för andra gången i Let's dance 2013.

Markoolio: Nu är det all in inför fredag

2 min 21 sek

På fredag avgörs det om det blir Oscar Zia eller Markoolio som står som vinnare av Let's dance 2013. Efter hektiska veckor och precis hemkommern från en helg på Capri och en heldag på Grönan är Markoolio rätt så slut men ändå glad. Här berättar han hur det känns att stå i final och talar om roliga och jobbiga minnen från tiden i tävlingen.

Markoolio laddar i Italien inför Lets dance-finalen

22 sek

Let's dance-finalisten Markoolio och danspartnern Cecilia Ehrling tog en välbehövlig paus i träningsvardagen och åkte ner till Italien - visserligen för att träna dans - men även för att få lite sol och värme och verkligen ladda batterierna inför finalen. Se Markos hälsning här.

David ställer tittarnas frågor

5 min 28 sek

Frågestund i Let's dance. David Hellenius frågar bland annat Oscar Zia om han har flest tjej- eller killkompisar, om han har flickvän just nu och om vad han tycker om spettekaka. Maria Montazami får frågan om vad hon skulle göra med glasskon om hon vann och så undrar David om det blir mer Doktor Mugg från Marko Lehtosalo.

After Dance del 9

8 min 57 sek

Maria Montazami åkte ut i Let's dance semifinal. Hör henne och finalisterna berätta om kvällen.

Markoolio och Cissi i juryns utmaning; samba

4 min

Juryns utmaning till Markoolio och Cecilia Ehrling blev samba, som gav Marko blackout förra gången. Se hur det gick i semifinalen. Låt: Spice up your life - Spice Girls.

Björn Skifs lugnar Markos blackout-nerver

1 min 31 sek

Första gången Markooolio skulle dansa samba fick han blackout. Nu var det dags att dansa samba igen. En som har erfarenhet av att få blackout när det gäller är Björn Skifs. Här gör han sitt yttersta för att peppa Markoolio. Lyckas han?