Markus Aujalay

Markus Aujalay ser du som i juryn i Sveriges mästerkock.

Markus Aujalay ser du som i juryn i Sveriges mästerkock.

Masterclass: Markus lagar oxfilé med vispat vitlökssmör

Markus håller masterclass och berättar om oxfiléns olika beståndsdelar och vad de används till för typ av rätter. Han visar även hur man gör ett fluffigt och fantastiskt gott vispat vitlökssmör. Receptet på vitlökssmöret hittar du hos köket.se

Masterclass: Markus gör couscous på blomkål

Blomkål är en fantastisk grönsak med många användningsområden. Här visar Markus Aujalay i sin masterclass hur man gör couscous av den. Ett enkelt, gott och lite annorlunda sätt att använda den på.

Masterclass: Markus Aujalay gör garam masala

Markus håller masterclass och visar hur man gör den indiska kryddblandningen garam masala. En mustig och värmande kryddblandningen som passar fint att använda till såväl grönsaker, kött och fisk som till skaldjur. Eller som här när Markus använder den till att sätta smak på lammkotletter.

Decenniets mästerkock – Vem är bäst av de bästa?

Det har gått 10 år sedan succéformatet Sveriges mästerkock startade på TV4 och som grädde på moset kommer nu Decenniets mästerkock. Åtta mästerkocksvinnare återvänder för att ännu en gång skramla med kastrullerna och göra upp om vem som är bäst av de bästa! Juryn med Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström samlas en sista gång för att utse vinnaren. Premiär 21 september på TV4.

Trailer för Sveriges mästerkock 2020

Det är dags för den tionde upplagan av Sveriges Mästerkock. Ett nytt gäng härliga hemmakockar förbereder sig för att trollbinda publiken och juryn är lika tuff som alltid.

Då har Sveriges mästerkock 2020 premiär

Det är dags för den tionde upplagan av tittarsuccén Sveriges Mästerkock. Samtidigt som ett nytt gäng härliga hemmakockar förbereder sig för att trollbinda publiken gör sig Leif Mannerström redo för att ta avsked. Efter tio år som jurymedlem är det här hans sista säsong.

Fräscha smårätter som lyfter festen

Det är fredag och då lyxar vi till det riktigt ordentligt. Kocken Markus Aujalay och souschef Vendela Wikström bjuder på hummer, råbiff och kalvbräss. Dessutom tipsar sommelier Maya Samuelsson om vin som passar perfekt till.

Mästerkockarna får resa till Madeira

Det utbryter stort jubel när hemmakockarna får reda på att veckans tävling kommer ske utomlands, nämligen på portugisiska Madeira utanför Marocko.

Tittarsuccén Sveriges mästerkock är tillbaka

Efter förra årets rekordsäsong är det dags för en ny spännande omgång av Sveriges största matlagningstävling. Juryn - som består av Leif Mannerström, Mischa Billing och Markus Aujalay - är redo att bedöma deltagarnas matlagning i jakten på ”Sveriges mästerkock 2019”.
- Vi letar efter smaksäkra hemmakockar som är beredda på att satsa allt för att ta hem segern. Att få följa deras enorma utveckling under säsongen är ren magi, säger Mischa Billing.

Trailer Sveriges mästerkock 2019

Någonstans i Sverige finns en passionerad amatörkock som kommer få se sin dröm gå i uppfyllelse. Vem som tar hem titeln Sveriges mästerkock avgör vår eminenta jury. Säsongsstart 9 januari!

Vem blir Sveriges mästerkock 2018?

Sveriges vassaste matjury Mischa Billing, Markus Aujalay och Leif Mannerström är tillbaka för att ännu en gång bedöma ett gäng matlagningsentusiaster med drömmar att vinna den ärofulla titeln Sveriges mästerkock. Med flera sökande än någonsin tidigare drar den åttonde säsongen av programmet igång den 10 januari.

Utslagna kockar gör upp i Efter stängning

Ikväll är det premiär för Efter stängning - ett webbexklusivt program på TV4 Play där utslagna kockar från Sveriges mästerkock duellerar med chans till revansch. Enväldig domare är ingen mindre än Markus Aujalay.

Här är höstens deltagare i Kockarnas kamp

I höst är det återigen dags för åtta av Sveriges främsta gastronomer att vässa knivarna och göra upp om den prestigefulla vinsten. Den här säsongen tävlar Markus Aujalay, Isabella ¨Bella¨ Morrone, Pelle Johansson, Henrik Norström, Edin Dzemat, Titti Qvarnström, Daniel Müllern och Peter Nordin.

Sandra Mastio trancherar kyckling framför juryn

I dinalens andra deltävling får finalisterna en mysterybox som inkluderar en hel majskyckling. Denna ska de dessutom tranchera framför juryn. Något Sandra gör med skakiga händer.