Början på sidans innehåll

Mauri Hermundsson

Mauri Hermundsson, även känd som Mustiga Mauri, är född 1995 och du ser honom som programledare för LEGO Masters Sverige.

Mauri Hermundsson, även känd som Mustiga Mauri, är född 1995 och du ser honom som programledare för LEGO Masters Sverige.

Här vinner duon Lego Masters Sverige

2 min 21 sek

Efter flera veckor av blod, svett, tårar och tusentals legobitar har en vinnarduo korats i Lego Masters Sverige.
"Det känns så sjukt häftigt", säger en av vinnarna.

De skaffade kompistatuering inför finalen

1 min 32 sek

Lag "Brickfighters, med duon Robin Nilsson och Jacob Pedersen, har kommit varandra nära under tiden i Lego Masters Sverige. Inför finalen valde de att föreviga deras kompisband genom att skaffa varsin tatuering i formen av en legobit.

Hemliga hälsningen till Juholt

46 sek

I Lego masters Sverige ska lagen bygga en hel värld som sedan ska sänkas ned under vatten. Det måste finnas en tydlig wow-effekt med element som samspelar med vattnet. Lag Timewasters med systrarna Melina och Nathalie Civerius väljer att bygga en scen där bland annat en sköldpadda ska flyta upp och en liten båt ska ligga och guppa på ytan. Och de passar även på att skicka en liten hälsning till Lag Batjonga, Anton och Viktor Juholt, som de slog ut ur tävlingen genom ett eliminieringsmoment.

"Jag har fått en vän för livet"

56 sek

Robin Nilsson kom in i Lego Masters Sverige med en bakgrund av mobbning hela skoltiden och en stor sorg efter att han förlorat ett barn.
I legotävlingen parades han ihop med tatueraren Jacob Pedersen, som blev ett oväntat stöd för Robin och en väldigt stark vänskap växte fram.
I Lego Masters Sverige berättar de båda för programledaren Mauri Hermundsson vad de betyder för varandra.
– Jag har fått en vän för livet, säger Jacob och ger Robin en kram.

Plötsligt rasar bygget för jonas och Liv

1 min 5 sek

Deltagarna i Lego Masters Sverige får i uppdrag att bygga en legokreation som ska hänga från ett snöre i luften. Jonas Wide och Liv Brandt har gett sig på ett komplicerat klotformat bygge som kräver varsam hand. Plötsligt händer det som inte får hända. Legobygget lossnar från sina fästen och rasar ned från bordet.