Doktor Mikael Sandström

Mikael Sandström är överläkare och medverkar ofta i Nyhetsmorgon för att svara på tittarfrågor.

Tittarnas frågor till Doktor Mikael om prostatacancer

”Kan man operera bort prostatan i förebyggande syfte?”, ”Vad finns det för undersökningar mer än PSA?” och ”Har svag stråle och svårt att få erektion, vad kan det bero på?”. Det är några av era frågor till överläkare Mikael Sandström.

Dr Mikael: Därför försvinner luktsinnet

Konditorn och krögaren Tea Malmegård drabbades av corona i våras och har inte känt någon smak eller lukt sedan april. Doktor Mikael pratar om varför luktsinnet försvinner och om det blir permanent eller inte.

Doktor Mikael svara på tittarnas frågor om fötter

Vad innebär egentligen hammartå? Läker Mortons ihop av sig själv med hjälp av rätt skor? Behöver man sjukgymnastik resten av livet om man får problem redan som 16-åring? Doktor Mikael svarar!

Doktor Mikael: Så farligt är det med klackskor

Det blir fotfokus när Doktor Mikael intar rutan. Det finns ett par olika saker ont i foten kan bero på, men det finns också bra tips på hur man undviker smärtan.

Doktor Mikael om presidentkandidaterna: Intellektet dalar som mest efter 70 års ålder

Donald Trump, 74 år, har flera gånger under det senaste året tvingats försvara sin hälsa – bland annat när han till synes stapplade ner för en ramp efter ett tal vid militärhögskolan West Point. Joe Biden är ännu äldre och hans hälsa har varit i ropet ett flertal gånger. Vad händer med hälsan när hög ålder kombineras med jobbet som världens mäktigaste person?
Mikael Sandström, överläkare: Intellektet dalar som mest, kanske, efter 70 års ålder.

Dr Mikael: Därför får du tinnitus

Nästan var 6:e person lider av tinnitus och det ska vi prata mer om med Doktor Mikael. Vad är tinnitus och vad beror det på? Mikael har själv tinnitus och berättar hur det påverkat honom.

Doktor Mikael: ”Man kan hälla bort yrseln”

I dag svarade doktor Mikael på tittarnas frågor om yrsel, och många ville veta mer om kristallsjukan. Här berättar han om hur den uppstår – och hur man behandlar den.

Yr i huvudet? Doktor Mikael vet varför

Yrsel är inte en sjukdom, utan ett symptom. Här berättar doktor Mikael om vad yrsel kan bero på: Allt från att du reser dig för fort till stroke, kristallsjuka eller hjärtproblematik.

Dr Mikael svarar på tittarfrågor om hudsjukdomar

Doktor Mikael svarar på era frågor. Han reder bland annat ut missförstånden mellan höstblåsor och mul och klöv-sjuka. Vi får även svar på hur man behandlar stafylokocker.

Då har Biggest loser 2020 premiär

Den långa väntan är över – nu är det dags för den nya säsongen av Biggest loser. Programmet har premiär måndagen den 5 oktober kl 21.00.
– Det är en helt otrolig säsong. Jag är så himla imponerad och inspirerad av alla deltagare och det blir mer känslosamt än någonsin, säger programledaren Anna Brolin.

Efter panikångesten: ”Jag hade ingen kontroll över min kropp”

Pa Modou Badjie lever ett framgångsrikt liv som föreläsare och artist i gruppen Panetoz. Men i våras vändes livet upp och ned när han föll ihop och fick åka in till sjukhus med ambulans. Han hade drabbats av en svår panikångestattack. Hör Pa Modou berätta om händelsen, och doktor Mikael som förklarar vad panikångest är.

Doktor Mikaels nya karriär

Doktor Mikael Sandström vill avdramatisera läkaryrket och göra livet roligare för sina patienter. I Nyhetsmorgon berättar han om nya karriären som innefattar något han kallar "stand up medicine".

Häng med Dr Mikael under en dag på IVA

Vi får följa med doktor Mikael Sandström, överläkare, under en arbetsdag på en IVA-avdelning. Han pratar också om höftledsfrakturer – som är den vanligaste förkomsten av operationer.

Kan man tappa sitt språk efter intensivvård?

Här berättar Doktor Mikael om vad som kan hända om du ligger inne på intensivvård. Olika besvär kan uppstå och under uppvaknande kan man bland annat tappa tid och rumsuppfattning.

Doktor Mikael svarar på tittarnas coronafrågor

Kan mygg överföra corona i Sverige? Hur många med Kol som drabbats av corona överlever? Det är bara två av frågorna som doktor Mikael får i tisdagens frågestund i Nyhetsmorgon.

Doktor Mikael om vem som gör vad inom vården

Virolog, epidemiolog, smittskyddsläkare, intensivvårdsläkare...
Experterna som uttalar sig i media under pandemin är många och deras titlar skiljer sig åt. Doktor Mikael reder ut vem som gör vad.

Så visar din andning om du behöver söka vård

Andningssvårigheter kan vara ett symptom på att en person har drabbats av coronaviruset. Men andfåddhet kan bero på mycket annat också, bland annat hjärtsjukdom eller nervositet. Här berättar doktor Mikael om hur du själv kan mäta om din andning är försämrad – och om det är dags att söka hjälp.