Doktor Mikael Sandström

Mikael Sandström är överläkare och medverkar ofta i Nyhetsmorgon för att svara på tittarfrågor.

Mikael Sandström är överläkare och medverkar ofta i Nyhetsmorgon för att svara på tittarfrågor.

Lotta tillbaka på Liseberg: ”Hoppas det blir publik”

För 18:e året i rad blir det allsång med Lotta Engberg. I premiären den tjugonde medverkar bland annat stjärnor som Lena PH och E-Type. Dessutom välkomnas förhoppningsvis publiken tillbaka. Programledaren Lotta Engberg berättar om känslorna i klippet ovan: ”Det frigör lycka och glädje att sjunga tillsammans”

Dr Mikael om blödningsrubbningar

Doktor Mikael berättar om symptom och behandlingar för blödningsrubbningar samt svarar på tittarfrågor kring just det. Veckans finurliga fråga handlar om varför vissa är viga och vissa inte. Vilket vi också får svar på.

Dr Mikael: Blodgruppens betydelse för sjukdomar

Överläkare Mikael Sandström pratar om blodgrupper. Bland annat om sjukdomarna som kan kopplas till vissa blodgrupper och hur blodgrupper ärvs. Kolla hans tydliga genomgång i klippet.

Då bör åderbråck behandlas – Doktor Mikael förklarar

Var tredje vuxen har åderbråck i någon form. Dessa blåaktiga, knöliga upphöjningar på benen. Oftast beror åderbråck på att trycket i benens blodådror har ökat, vilket gör att blodådrorna utvidgas och blir mer synliga. Doktor Mikael förklarar hur det på bästa sätt kan behandlas.

Dr Mikael: Så vet du om det är pollen eller corona

Pollensäsongen är här med besked. Rekordmycket pollen är i omlopp på flera håll i landet, därför tar vi hjälp av Doktor Mikael för att reda ut hur man vet vad som är vad i pandemitider.

Dr Mikael: Vanliga missförstånd hos läkaren

Doktor Mikael hjälper oss att förstp hur man bäst pratar med sin läkare för att undvika kommunikationsproblem. Mikael svarar på tittarnas frågor och förklarar vad vi gör om vi inte förstår vår läkare.

Doktor Mikael: Så gör du om någon går i sömnen

Alla har vi varit med om det någon gång. När en närstående plötsligt går runt och sover kan det kännas läskigt och ibland nästan farligt. Doktor Mikael svarar på tittarnas frågor om sömnsvårigheter och går igenom hur man ska agera om någon går i sömnen.

Sömnskola med Dr Mikael - orsakerna till störd sömn

Behöver du gå på toaletten flera gånger under natten? Eller störs du i sömnen av andra skäl? Det finns många orsaker till störd sömn förklarar Doktor Mikael, som går igenom hur vi kan sova bättre och behandla urinvägsproblem på natten.

Därför är ämnesomsättningen olika hos personer – Doktor Mikael förklarar

Många känner nog igen sig i att man jämför sin kost med andra personer som verkar kunna äta vad som helst utan att gå upp i vikt. Doktor Mikael är på plats för att förklara varför omsättningen skiljer sig bland personer, hur man kan göra för att öka sin förbränning och varför fysisk inaktivitet är en riskfaktor för tidig död, oberoende av viktstatus.