Molly Sanden

Molly Sandén är en svensk sångerska. Hon har vunnit flera priser, bland annat det ärofyllda priset "Årets Artist 2020" under Grammisgalan.

Molly Sandén är en svensk sångerska. Hon har vunnit flera priser, bland annat det ärofyllda priset "Årets Artist 2020" under Grammisgalan.

Molly Sandén om nattens Oscarsgala: ”Haft puls i två veckor”

Det blev tyvärr ingen statyett under nattens Oscarsgala för vårt svenska låtskrivargäng Rickard Göransson, Max "Fatmax" Gsus och Saven Kotecha , som skrivit låten Husavik nominerad till bästa originallåt i filmen "Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga". Molly Sanden framförde låten på förgalan till Oscars i natt och berättade om sin upplevelse.

Molly Sandén framför Húsavík under Oscarsgalan 2021

Svenska låtskrivarna Max ”Fatmax Gsus” Grahn, Rickard Göransson samt amerikanen Savan Kotecha är nominerade till en Oscar för sången ”Husavik”. Här framför Molly Sandén låten från Husavik på Island i TV4:s sändning.

Húsavík taggade inför Oscarsgalan: ”Filmen spelades in här på riktigt”

Snart är det dags för Oscars-galan, och det vi är allra mest spända på är ju såklart att låten "Husavik" är nominerad för "Bästa originallåt". Låten, som är ledmotivet till filmen "Eurovision Song Contest" är en duett mellan skådespelaren Will Ferrell och svenska Molly Sandén. Och i den lilla fiskebyn Husavik på nordöstra Island finns en svensk och det är Alexia Annisius Askelöf.

Molly Sandén om Oscarsnomineringen: ”Jag skrek rakt ut”

I dag släpptes nomineringarna till Oscarsgalan – världens finaste filmpris. Bland de nominerade är filmlåten ”Husavik (My hometown)” från komedifilmen ”Eurovision song contest: The story of Fire Saga”. Låten är bland annat skriven av svenska Rickard Göransson och framförd av Molly Sandén.

Husavik med Molly Sandén har Oscarnominerats

Molly Sandén och de svenska låtskrivarna bakom "Husavik – my hometown” har chans att vinna en Oscar för bästa låt. Nomineringarna till Oscarsgalan 2021 presenterades idag.

Late Night Concert – Sveriges bästa artister i exklusiva konserter

I samarbete med Live Nation kommer nu det nya formatet Late Night Concert. Tio svenska artister ger varsin konsert under fem veckor i TV4. Molly Sandén, Benjamin Ingrosso, Felix Sandman och Norlie & KKV är några av de artister som kommer att bjuda på en konsertupplevelse utöver det vanliga. Premiär på TV4 den 18 maj.

Avicii och Molly Sandén prisade på årets Grammisgala

Tim Bergling, känd som Avicii vann årets låt för "SOS", som gavs ut postumt förra året. Tims pappa Klas Bergling var på plats för att ta emot priset. Galans stora vinnare blev favorittippade Molly Sandén som tog hem både årets artist och årets album för "Det bästa kanske inte hänt än".

Från barnstjärna till veteran - popprofessorn hyllar Molly Sandén

Molly Sandén har vuxit upp och blivit en av våra största artister, det tycker i alla fall popprofessorn Jan Gradvall. Han har hittat ett klipp på hur det såg ut när Molly var med i Barnstjärnorna 2004. Dessutom hyllar han Beyoncés show på Coachellafestivalen och uppmanar oss alla att ge oss ut och leta vinylskivor i helgen.

Molly Sandén: ”Till och med salladen du äter ska se snygg ut”

Efter att i flera år både skrivit och sjungit låtar på engelska så har Molly Sandén nu bytt språk till svenska. "Det blir mer naket", säger hon själv. Molly tog en uppmärksammad paus från Instagram för ett tag sen och nu är hon mer medveten om vad hon lägger ut på sociala medier.

Molly Sandén framför nya singeln "Rygg mot rygg"

Efter att i många år ha skrivit och sjungit låtar på engelska så har Molly Sandén nu börjat skriva låtar på svenska. "Rygg mot rygg" heter nya singeln som redan har över en och en halv miljon streamningar på spotify och gått in på Top 50 Sverige.