Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt, född 1958, är sångare och låtskrivare. Han fick sitt publika genombrott med gruppen Triad i slutet av 1980-talet, och ingick under 1990-talet i gruppen GES tillsammans med Anders Glenmark och Orup. Han har hittills gett ut åtta studioalbum under eget namn.

Artiklar

Niklas Strömstedt i Så mycket bättre – andra sommaren

I sommar återvänder Niklas Strömstedt till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges...

I sommar återvänder Niklas Strömstedt till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Niklas Strömstedt medverkade i sjätte säsongen av Så mycket bättre 2015 med hyllade tolkningar som Jenny Berggrens ”Lyckolandet” (Happy Nation) och Miriam Bryants ”Drake” (Dragon).

Musikkarriären tog fart 1989 med albumet ”En gång i livet” som bland annat innehöll hitlåtarna ”Sita morgonen” och ”En kvinna och en man”. 1994 bildade han gruppen GES tillsammans med Anders Glenmark och Orup som bland annat skrev den officiella låten till fotbolls-VM ”När vi gräver guld i USA”.