Början på sidans innehåll

Ola Rapace

Skådespelare.

Skådespelare.

Ola Rapace: ”Jag har aldrig varit bekväm med badboy-stämpeln”

10 min 25 sek

Nu ska jag ta ansvar för den bilden som finns om mig. Idag gör en av våra mest kända ansikten i film och tv debut som författare, Ola Rapace släpper självbiografin "Romeo - min flykt i fem akter”. Nu ska jag försöka stanna kvar och ta smällarna istället för att ducka och fly.

Ola Rapace om Sven Wollters död: Inte han!

3 min 53 sek

Det är en av mina stora förebilder. Han hade ett otroligt brett register och en av de absolut största vi har haft, säger Rapace. På scenen var han helt fantastisk.

Ola Rapace om Kristallen-nomineringen: "Håller inte med juryn"

5 min 20 sek

Ikväll har C Mores succéserie Farang premiär på TV4 och TV4 Play. Här berättar huvudrollsinnehavaren Ola Rapace om rollen som gav honom en Kristallen-nominering. I dramathrillern Fargo flyr en pappa Sverige och hankar sig fram som småkriminell i Phuket med ett pris på sitt huvud när han plötsligt möter någon från sitt förflutna.

50-talet väcks till liv när Maria Langs omtyckta deckare filmatiseras

Just nu pågår filmatiseringen av Maria Langs pusseldeckare om kriminalkommissarien Christer Wijk och vännerna Puck och Einar Bure. Historierna utspelar sig i en småstadsidyll i det vackra Bergslagen under 50-talet och är fyllda av kärleksintriger, svek, hemligheter och lögner. Totalt filmatiseras sex böcker. Samtliga filmer produceras av Pampas Produktion och ska sändas i TV4.