Början på sidans innehåll

Ola Salo

Ola Salo, född 1977, är en svensk sångare och låtskrivare. Salo är främst känd som frontman i gruppen The Ark men har även gjort ett antal musikalroller. 2012 medverkade han som coach i TV4:s talangjakt The Voice, 2014 tolkande han andra artister i Så mycket bättre.

Ola Salo, född 1977, är en svensk sångare och låtskrivare. Salo är främst känd som frontman i gruppen The Ark men har även gjort ett antal musikalroller. 2012 medverkade han som coach i TV4:s talangjakt The Voice, 2014 tolkande han andra artister i Så mycket bättre.

Ola Salo: "Den låten blev bandets – och mitt eget – manifest"

6 min 48 sek

"It takes a fool to remain sane" är låttiteln på The Arks genombrottslåt, och även namnet på vår folkkäre artist Ola Salos hyllade krogshow. Showen hade premiär i januari och spelas under våren för fulla hus i Göteborg. Och nu står det klart att den spektakulära showen fortsätter, i höst kommer den till både Malmö Arena och Hamburger Börs här i Stockholm. Ola Salo berättar mer.

Lär känna Ola Salo i Stjärnornas stjärna

Som frontfigur och sångare i bandet The Ark har Ola tillsammans med bandet nått stora framgångar på den svenska musikscenen. I vår ser vi honom tävla i Stjärnornas stjärna. Läs mer om Ola här.

Trailer Stjärnornas stjärna – Premiär 17 mars

30 sek

Stjärnornas stjärna är en musikalisk mångkamp där åtta etablerade artister inför en livepublik framför tolkningar av kända hits från helt andra musikstilar än de är vana vid, såsom country, hårdrock, opera och latin. Tävlande artister: Ola Salo, Wiktoria, Ace Wilder, Tommy Nilsson, Roger Pontare, LaGaylia Frazier, Casper Janebrink, Linda Pira

Petra Mede är programledare.

Det här är Stjärnornas stjärna i TV4

Stjärnornas stjärna är en musikalisk mångkamp där åtta etablerade artister inför en livepublik framför tolkningar av kända hits från helt andra musikstilar än de är vana vid, såsom country, hårdrock, opera och latin

Artisterna i Stjärnornas stjärna i TV4

Petra Mede leder vårens storsatsning Stjärnornas stjärna, ett direktsänt underhållningsprogram där åtta etablerade artister samlas för att göra upp i en helt ny musiktävling. Här är alla artisterna vi får följa i TV4 i vår med start 17 mars.

Ola Salo och Peter Johansson hyllar Queen och Freddie Mercury: "Mitt hemliga kraftdjur genom 90-talet"

9 min 58 sek

Det har gått 26 år sen frontmannen i Queen - Freddie Mercury gick ur tiden. Men arvet efter ett av världens största rockband lever kvar och nu i höst är det premiär för hyllningskonserten "Champions of rock". Musikalartisten Peter Johansson är med för tredje gången och i år gästspelar också Ola Salo. Hör dem berätta vad Freddie Mercury har betytt för dem och musikvärlden.