Början på sidans innehåll

Olle Ljungström

Olle Ljungström är en svensk artist, sångare och låtskrivare. Olle slog igenom med bandet Reeperbahn men har sedan 1993 varit soloartist. 2012 medverkade han i den tredje säsongen av Så mycket bättre i TV4.

Olle Ljungström är en svensk artist, sångare och låtskrivare. Olle slog igenom med bandet Reeperbahn men har sedan 1993 varit soloartist. 2012 medverkade han i den tredje säsongen av Så mycket bättre i TV4.

Så var Olle Ljungström som person: ”Rolig och skitjobbig”

8 min 56 sek

I år skulle Olle Ljungström ha fyllt 60 år. Nu kommer en radiodokumentär om artisten av dokumentärmakaren och vännen Jacob Frössén. Enligt Jacob själv är dokumentären en del av att inte låta hans musik glömmas bort. På Olles dödsbädd lovade även hans mamma att han inte skulle bli bortglömd.

Ny dokumentär om Olle Ljungström: "Hans sista år var det bästa i hans liv"

1 min 48 sek

För ca två veckor sen, skulle artisten och låtskrivaren Olle Ljungström ha fyllt 60 år. Han gick bort 2016 efter en tids sjukdom. Olles mamma lovade Olle, på hans dödsbädd, att han aldrig skulle bli bortglömd. Det ledde till att dokumentärmakaren Jacob Frössén i dagarna släppte radiodokumentären ”Glöm inte Olle Ljungström”. Jacob var även vän till Olle. I dokumentären kan vi höra intervjuer med Olle som tidigare inte släppts.

Magnus Uggla och Olle Ljungström kysser havet

2 min 34 sek

Magnus Uggla och Olle Ljungström blir sugna på glass och ger sig av på utflykt. I Ulf Lundells fotspår besöker de stranden där skivomslaget till Kär & galen ska ha plåtats för att kyssa havet.

Maja Ivarsson om festandet och drogerna

3 min 14 sek

För Maja Ivarsson innebar genombrottet med The Sounds också droger och ett intensivt festande. Under sin lunch berättade Maja om hur hon till sist insåg att hon behövde hjälp och lades in på rehabilitering.

Olle Ljungström - Y viva Espana

3 min 20 sek

Olle Ljungström bjuder på en uppsluppen version av Sylvia Vrethammars klassiker Y viva España som får inte bara Sylvia utan flera av de övriga middagsgästerna att bryta ihop - av skratt.

Uggla skulle få stryk på punkfesten

1 min 44 sek

Olle Ljungström drar en historia från 1970-talet om hur Magnus Uggla skulle få ett kok stryk i samband med en punkfest. Se ett exklusivt klipp från Så mycket bättre.

Bakdags med Magnus Uggla

2 min 15 sek

Magnus Ugglas första aktivitet blir oväntat nog bakning. Gottegrisarna Maja Ivarsson och Olle Ljungström verkar finna sig väl till rätta medan Pugh Rogefeldt är något skeptisk.

Miss Li ordnar introtävling i fårhagen

3 min 16 sek

Miss Lis eftermiddagsaktivitet i Så mycket bättre blir en picknick i en närbelägen fårhage där det vankas fika och introtävling. "Jag tror det hade varit bättre att göra det när vi hade fått smaka lite starkt", konstaterar Magnus Uggla. På gitarr: Så mycket bättre-bandets kapellmästare Stefan Olsson.

Olle Ljungström - Om du lämnade mig nu

3 min 28 sek

Olle Ljungström sjunger sin version av Om du lämnade mig nu, som blev en dunderhit med Miss Li och Lars Winnerbäck. Från tredje avsnittet av Så mycket bättre.

Olle Ljungström om åren med Reeperbahn

2 min 58 sek

Olle Ljungström slog igenom som artist med sitt band Reeperbahn som bildades 1976. Under sin lunch berättade Olle om hur det var att spela i ett opolitiskt band mitt under punken - och Magnus Uggla avslöjar att han var avundsjuk på Olles framgångar bland flickorna.

Det här är Olle Ljungström

1 min 35 sek

Säsongens andra avsnitt av Så mycket bättre handlar om Olle Ljungström, som själv tror att en stor del av publiken inte vet vem han är. Här är en kort presentation av Olle, från genombrottet med Reeperbahn till en hyllad solokarriär.

Levande charader på Olle Ljungströms dag

1 min 6 sek

Olle Ljungström arrangerar en charadtävling med minst sagt knepiga uppdrag för sina artistkollegor. Bland annat framför Pugh Rogefeldt en charad som verkligen sätter myror i huvudet på Darin.

Över hälften av tittarna valde Så mycket bättre

8 min 13 sek

Lördagens säsongsstart av Så mycket bättre visade än en gång hur mycket programmet uppskattas av tittarna. Av alla tittare mellan 12-59 år valde hela 53 procent att se Magnus Ugglas, Darins, Miss Lis och de andra artisternas första möte i årets upplaga av succéprogrammet.

Olle Ljungström - Dinga linga Lena

4 min 1 sek

En nervös Olle Ljungström gör debut i Så mycket bättre med sin tolkning av Pugh Rogefeldts gamla 70-talshit Dinga linga Lena.

Så mycket bättre-artisterna kommer till pensionatet

1 min 37 sek

Dags för en ny grupp artister att samlas på pensionat Grå gåsen på Gotland för en veckas musikaliskt umgänge. Pugh Rogefeldt bjuder på sangria, Sylvia Vrethammar anlitar Darin Zanyar som bärhjälp och Magnus Uggla slänger en snabb gliring åt förra årets gäng.