Olle Ljungström

Olle Ljungström är en svensk artist, sångare och låtskrivare. Olle slog igenom med bandet Reeperbahn men har sedan 1993 varit soloartist. 2012 medverkade han i den tredje säsongen av Så mycket bättre i TV4.

Så mycket bättre-artisternas alla tolkningar med Olle Ljungström

Magnus Ugglas version av Jag och min far var den mest spelade tolkningen i Så mycket bättre 2012. Andra som sjöng Olle Ljungströms låtar det året var Maja Ivarsson, Pugh Rogefeldt, Darin, Miss Li och Sylvia Vrethammar. Se samtliga framföras här.

Magnus Uggla och Olle Ljungström kysser havet

Magnus Uggla och Olle Ljungström blir sugna på glass och ger sig av på utflykt. I Ulf Lundells fotspår besöker de stranden där skivomslaget till Kär & galen ska ha plåtats för att kyssa havet.

Maja Ivarsson om festandet och drogerna

För Maja Ivarsson innebar genombrottet med The Sounds också droger och ett intensivt festande. Under sin lunch berättade Maja om hur hon till sist insåg att hon behövde hjälp och lades in på rehabilitering.

Olle Ljungström - Rock n roll

Olle Ljungström sjunger sin tolkning av Maja Ivarssons låt Rock n roll i Så mycket bättre.

Olle Ljungström - Y viva Espana

Olle Ljungström bjuder på en uppsluppen version av Sylvia Vrethammars klassiker Y viva España som får inte bara Sylvia utan flera av de övriga middagsgästerna att bryta ihop - av skratt.

Olle Ljungström - Johnny the Rocker

Olle Ljungström sjunger sin smått melankoliska tolkning av Magnus Ugglas melodifestivalbidrag Johnny the Rocker i fjärde avsnittet av Så mycket bättre.

Uggla skulle få stryk på punkfesten

Olle Ljungström drar en historia från 1970-talet om hur Magnus Uggla skulle få ett kok stryk i samband med en punkfest. Se ett exklusivt klipp från Så mycket bättre.

Bakdags med Magnus Uggla

Magnus Ugglas första aktivitet blir oväntat nog bakning. Gottegrisarna Maja Ivarsson och Olle Ljungström verkar finna sig väl till rätta medan Pugh Rogefeldt är något skeptisk.

Miss Li ordnar introtävling i fårhagen

Miss Lis eftermiddagsaktivitet i Så mycket bättre blir en picknick i en närbelägen fårhage där det vankas fika och introtävling. "Jag tror det hade varit bättre att göra det när vi hade fått smaka lite starkt", konstaterar Magnus Uggla. På gitarr: Så mycket bättre-bandets kapellmästare Stefan Olsson.

Olle Ljungström - Om du lämnade mig nu

Olle Ljungström sjunger sin version av Om du lämnade mig nu, som blev en dunderhit med Miss Li och Lars Winnerbäck. Från tredje avsnittet av Så mycket bättre.

Olle Ljungström om åren med Reeperbahn

Olle Ljungström slog igenom som artist med sitt band Reeperbahn som bildades 1976. Under sin lunch berättade Olle om hur det var att spela i ett opolitiskt band mitt under punken - och Magnus Uggla avslöjar att han var avundsjuk på Olles framgångar bland flickorna.

Magnus Uggla - Jag och min far

Knappt ett öga är torrt runt middagsbordet i Så mycket bättre när Magnus Uggla framför sin personliga och känslostarka version av Olle Ljungströms låt Jag och min far. "Det känns som jag är med om något som ingen annan nånsin har varit med om", säger en uppenbart rörd Olle Ljungström efteråt.

Det här är Olle Ljungström

Säsongens andra avsnitt av Så mycket bättre handlar om Olle Ljungström, som själv tror att en stor del av publiken inte vet vem han är. Här är en kort presentation av Olle, från genombrottet med Reeperbahn till en hyllad solokarriär.

Levande charader på Olle Ljungströms dag

Olle Ljungström arrangerar en charadtävling med minst sagt knepiga uppdrag för sina artistkollegor. Bland annat framför Pugh Rogefeldt en charad som verkligen sätter myror i huvudet på Darin.

Över hälften av tittarna valde Så mycket bättre

Lördagens säsongsstart av Så mycket bättre visade än en gång hur mycket programmet uppskattas av tittarna. Av alla tittare mellan 12-59 år valde hela 53 procent att se Magnus Ugglas, Darins, Miss Lis och de andra artisternas första möte i årets upplaga av succéprogrammet.

Olle Ljungström - Dinga linga Lena

En nervös Olle Ljungström gör debut i Så mycket bättre med sin tolkning av Pugh Rogefeldts gamla 70-talshit Dinga linga Lena.

Här anländer årets artister i Så mycket bättre

Artisterna i tredje säsongen av Så mycket bättre anländer till pensionat Grå gåsen till fots, i bil och i båt. Dags för Pugh Rogefeldt, Linda Carlsson, Magnus Uggla, Maja Ivarsson, Sylvia Vrethammar, Darin Zanyar och Olle Ljungström att bekanta sig med varandra.