Olof Lundh

Namn: Karl Olof Lundh

Födelseår: 1966

Uppvuxen i: Lund

Familj: Två tonårsbarn.

Bor: Centrala Stockholm

Karriär: Efter att mina första universitetsstudier slutade jobbade jag några år som bartender, klubbansvarig och krogägare. Sen började jag läsa journalistisk på JMK i Stockholm som 28-åring. Praktik på Expressen 1996 följdes av jobb på Expressen och sedermera Göteborgs-Posten och Expressen igen; då bland annat som korrespondent i New York i två år men mest med fotboll. Sen blev det TV4 från 2006 då jag fick uppdraget att starta fotbollskanalen.se.

Dold talang: Jag har svårt nog att komma på någon talang som jag har, så om jag har en dold talang är den även dold för mig.

Detta vet de flesta inte om mig: Kanske att jag har 250 högskolepoäng i blandade ämnen och att jag var New York-korrespondent för Expressen 2002-04. Lägg till att jag drev en del klubbar och barer i Lund och har bokat allt från Sven-Ingvars till Thomas Di Leva och gästspel av Ernst-Hugo Järegård och Martin Ljung.

Bästa resmål: New York och Kivik.

Största rädsla: Amerikanska fängelser, ormar och trånga rum.

Bästa programmet på tv: House of Cards.

Favoritmaträtt: Inget slår heta kycklingvingar.

Vad jag gör när jag inte syns på tv: Familjen, jobbar med annat, cyklar och kanske en sväng på krogen.

Mest stolt över: Förutom mina två barn är det häftigt att se hur fotbollskanalen.se vuxit och blivit en viktig plats för folk som är fotbollsintresserade.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: När Patrick Ekwall tryckte en tårta i ansiktet på mig när vi firade att Fotbollskanalen Europa hade nått 40 000 medlemmar i Facebook-gruppen.

Utmärkelser: Utsedd till Årets sportjournalist i Sverige 2015. Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nominerad till tv-priset Kristallen i granskande journalistisk 2010 för en agentgranskning.

Aktuell i: Allsvenskan i C More och EM i Frankrike.

Olof Lundh i sociala medier

Artiklar

Se podden Lundh live från Way Out West på TV4 Play

Olof Lundhs populära podd Lundh kommer att köra live under Way Out West. På TV4 Play kommer du att kunna se allting live med start 15.30.

Olof Lundhs populära podd Lundh kommer att köra live under Way Out West. På TV4 Play kommer du att kunna se allting live med start 15.30.

Under fem år har Olof Lundh varje vecka gjort poddintervjuer med olika personer i fotbollens värld i TV4:s regi. Han har även livepoddat i Almedalen med politiker och näringslivsfolk med en touch av fotboll.

Under årets Way Out West väntar intervjuer med olika musikprofiler och artister som gillar fotboll. De kommer bland annat att avhandla de allsvenska klubbarnas inmarschlåtar, varför få fotbollsspelare slår som artister, om vad som utgör en bra mästerskapslåt och vilka likheter och skillnader det finns med att vara en del av ett band och i ett lag. 

Sändningarna kommer att vara torsdag, fredag samt lördag och startar 15.30. Du kan se allting live på TV4 Play!

Klara gäster:

Torsdag: Axel Liljefors Jansson, Hov1. Här kan du se på det igen!

Fredag: Åke Olofsson, Den Svenska Björnstammen. Här kan du se på det igen!

Lördag: Emil Persson (Fördomspodden). Här kan du se på det igen!
Viktor Leksell kan inte medverka pga sjukdom.

Om du är på plats i Slottskogen så leta upp TV4:s tält så kan du lyssna på plats!