Olof Lundh

Namn: Karl Olof Lundh Födelseår: 1966 Uppvuxen i: Lund Efter att universitetsstudier jobbade han några år som bartender, klubbansvarig och krogägare. Läste sedan journalistisk på JMK i Stockholm som 28-åring. Praktik på Expressen 1996 följdes av jobb på Expressen och sedermera Göteborgs-Posten och Expressen igen; då bland annat som korrespondent i New York i två år men mest med fotboll. Sen blev det TV4 från 2006 då han fick uppdraget att starta fotbollskanalen.se.

Namn: Karl Olof Lundh Födelseår: 1966 Uppvuxen i: Lund Efter att universitetsstudier jobbade han några år som bartender, klubbansvarig och krogägare. Läste sedan journalistisk på JMK i Stockholm som 28-åring. Praktik på Expressen 1996 följdes av jobb på Expressen och sedermera Göteborgs-Posten och Expressen igen; då bland annat som korrespondent i New York i två år men mest med fotboll. Sen blev det TV4 från 2006 då han fick uppdraget att starta fotbollskanalen.se.

Allsvensk premiär i helgen: ”Toppen är superspännande i år”

I morgon lördag sparkar herrallsvenskan igång och på förhand har vi kunnat följa storvärvningar som slovaken Marek Hamšík till Göteborg inte minst. Samtidigt är det även publikfrågan som tar mycket fokus, då läktarna ju kommer att gapa tomma – i alla fall till en början än så länge. Fotbollskanalens Olof Lundh och Therese Strömberg, krönikör för SportExpressen och SVT, medverkar.

Kritiken mot VM i Qatar: "Det viktigaste är att höja rösten mer"

Idag samlas herrlandslaget i fotboll inför VM-kvalet 2022 i Qatar. Ett oerhört kritiserat mästerskap i ett land som brister i mänskliga rättigheter. I Norge har klubbar uppmanat sitt landslag att inte ställa upp. Amnestys Ami Hedenborg och Fotbollskanalens Olof Lundh reder ut hur Sverige bör agera.

Olof Lundh om spelet bakom Zlatans comeback i landslaget

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i det svenska fotbollslandslaget. När förbundskapten Janne Andersson igår presenterade truppen till kommande VM-kvalmatcher fanns 39-åringen med. Nu väntar två VM-kvalmatcher, Georgien hemma, 25 mars, Kosovo borta, 28 match och en träningsmatch mot Estland hemma 31 mars. Truppen samlas nu på måndag. Olof Lundh beskriver spelet bakom Zlatans comeback i landslaget.

Återvänder Zlatan till landslaget? Olof Lundh kommenterar ryktena

Enligt uppgifter från sajten Fotbolldirekt är Zlatan Ibrahimović klar för återkomst i landslaget och väntas därmed göra comeback till VM-kvalet den 25 mars. Men hur säker kan man vara på dessa uppgifter? TV4:s Olof Lundh förklarar bakgrunden till ryktena.

Olof Lundh: ”För mig var Maradona den största”

Fotbollsexperten och Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh hyllar en av tidernas största fotbollsspelare, Diego Maradona, som dog i går. Maradona ska ha drabbats av ett hjärtstopp och fördes akut till sjukhus - men hans liv gick inte att rädda. ”Den svärta han kunde visa” är något vi inte ser idag.

Förbundskapten Janne Andersson smittad av covid-19

Svenska sörbundskaptenen Janne Andersson har testats positivt för covid-19 – och blir därmed frånvarande från pågående landslagssamling. Under onsdagen väntas Sverige spela vänskapsmatch mot Danmark – en match som blivit starkt kritiserad på grund av coronaläget i de båda länderna. Olof Lundh är på plats och ger en direktrapport från Bröndby.

Messi stannar i spanska storklubben

Fotbollsstjärnan Lionel Messi gör en helomvändning och säger nu att han ska stanna i FC Barcelona i ett år till, det säger han i en intervju med tidningen Goal. Enligt fotbollskanalens krönikör Olof Lundh ligger en klausul i kontraktet bakom beslutet.

Elitidrotten kan starta: ”Glädjebesked för fotbollen”

Elitidrotten kan starta upp igen från den 14 juni – men utan publik. Det beskedet gav regeringen och Folkhälsomyndigheten på en pressträff i dag. Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh berättar att det var ett efterlängtat besked.

Då öppnar Allsvenskan igen

Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen: Från 14 juni öppnas det upp för all idrott. Men reserestriktionerna gäller fortfarande för lägre serier.

TV4 och C More visar Champions League

TV4 och C More har köpt rättigheterna till UEFA Champions League. Avtalet gäller för prerioden 2021-2024 och rättigheterna i både Sverige och Finland.

Inget beslut om allsvenskan i dag – nytt möte nästa vecka

Fotbollsallsvenskan skulle egentligen ha haft premiär den 5 april, men på grund av coronapandemin sköts starten till den 14 juni. I dag har Svenska fotbollförbundet. Svensk elitfotboll och Riksidrottsförbundet haft möte med Folkhälsomyndigheten för att se om det blir av. Men inget beslut kom.

Olof Lundh: En seger för Östersunds FK

Östersunds FK behåller elitlicensen och får spela i allsvenskan nästa säsong. Enligt Olof Lundh, krönikör på Fotbollskanalen är beskedet en seger för klubben samtidigt som ett stort arbete väntar framöver.