Olof Lundh

Namn: Karl Olof Lundh Födelseår: 1966 Uppvuxen i: Lund Efter att universitetsstudier jobbade han några år som bartender, klubbansvarig och krogägare. Läste sedan journalistisk på JMK i Stockholm som 28-åring. Praktik på Expressen 1996 följdes av jobb på Expressen och sedermera Göteborgs-Posten och Expressen igen; då bland annat som korrespondent i New York i två år men mest med fotboll. Sen blev det TV4 från 2006 då han fick uppdraget att starta fotbollskanalen.se.

Olof Lundh: ”För mig var Maradona den största”

Fotbollsexperten och Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh hyllar en av tidernas största fotbollsspelare, Diego Maradona, som dog i går. Maradona ska ha drabbats av ett hjärtstopp och fördes akut till sjukhus - men hans liv gick inte att rädda. ”Den svärta han kunde visa” är något vi inte ser idag.

Förbundskapten Janne Andersson smittad av covid-19

Svenska sörbundskaptenen Janne Andersson har testats positivt för covid-19 – och blir därmed frånvarande från pågående landslagssamling. Under onsdagen väntas Sverige spela vänskapsmatch mot Danmark – en match som blivit starkt kritiserad på grund av coronaläget i de båda länderna. Olof Lundh är på plats och ger en direktrapport från Bröndby.

Messi stannar i spanska storklubben

Fotbollsstjärnan Lionel Messi gör en helomvändning och säger nu att han ska stanna i FC Barcelona i ett år till, det säger han i en intervju med tidningen Goal. Enligt fotbollskanalens krönikör Olof Lundh ligger en klausul i kontraktet bakom beslutet.

Elitidrotten kan starta: ”Glädjebesked för fotbollen”

Elitidrotten kan starta upp igen från den 14 juni – men utan publik. Det beskedet gav regeringen och Folkhälsomyndigheten på en pressträff i dag. Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh berättar att det var ett efterlängtat besked.

Då öppnar Allsvenskan igen

Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen: Från 14 juni öppnas det upp för all idrott. Men reserestriktionerna gäller fortfarande för lägre serier.

TV4 och C More visar Champions League

TV4 och C More har köpt rättigheterna till UEFA Champions League. Avtalet gäller för prerioden 2021-2024 och rättigheterna i både Sverige och Finland.

Inget beslut om allsvenskan i dag – nytt möte nästa vecka

Fotbollsallsvenskan skulle egentligen ha haft premiär den 5 april, men på grund av coronapandemin sköts starten till den 14 juni. I dag har Svenska fotbollförbundet. Svensk elitfotboll och Riksidrottsförbundet haft möte med Folkhälsomyndigheten för att se om det blir av. Men inget beslut kom.

Olof Lundh: En seger för Östersunds FK

Östersunds FK behåller elitlicensen och får spela i allsvenskan nästa säsong. Enligt Olof Lundh, krönikör på Fotbollskanalen är beskedet en seger för klubben samtidigt som ett stort arbete väntar framöver.

Olof Lundh tar med podden ut i landet

Vår kära kollega Olof Lundh ska ut i landet på en turné med sin populära podd "Lundh".
Poddtåget börjar rulla nu i vår och första stoppet är Göteborg den 8 mars. ”Det är nått speciellt med svensk fotboll” – säger Lundh själv.

Rasismen på läktaren: ”Jobbar emot det – men blir inte av med det”

När supertalangen Alexander Isak byttes in under EM-kvalmatchen mot Rumänien möttes han av rasistiska attacker från läktarhåll. Händelsen är ännu ett i raden av uppmärksammade fall där rasism förekommit på matcher runt om i Europa. Olof Lundh, krönikör fotbollskanalen, berättar mer.

Dubbel fotbollsfest under fredagskvällen

Under fredagskvällen inleds damernas världsmästerskap i fotboll, då värdnationen Frankrike möter Sydkorea i öppningsmatchen. Samtidigt, på Friends Arena, tar Sveriges herrlandslag emot Malta i en viktig EM-kvalmatch. Med oss på länk under morgonen hade vi Mattias Tjernström som befinner sig i Stockholm för herrarnas landskamp, Frida Nordstrand är på plats i Rennes och med oss i studion har vi Olof Lundh.

Premiär för Allsvenskan – här är de största nyförvärven

Idag startar herrallsvenskan i fotboll och frågorna är många: Ska AIK försvara guldet? Eller ska Malmö FF leva upp till guldförväntningarna? Och vilka lag kommer åka ur när vi summerar i höst? Fotbollkanalens Olof Lundh siar resultaten.

"Har väckt förstämning i hela fotbollsvärlden"

Den argentiske anfallaren Emiliano Sala, som just skrivit på för Cardiff i Premier Leuage, är fortfarande försvunnen efter att man förlorade kontakt med hans plan i måndags kväll. Hoppet är ytterst litet att hitta honom vid liv och Olof Lundh berättar om en chockad fotbollsvärld som sörjer. Och enligt flygexperten Hans Kjäll är isbildning en trolig orsak till det förmodade haveriet.

Segerpott till damallsvenskans vinnare Piteå

Piteå vann allsvenskan i lördags och nu får de som första damlag en bonus på drygt 200 000 kronor. Olof Lundh kommenterar denna positiva utveckling och entreprenören Dan Olofsson, som varit en av initiativtagarna, delar ut Segerpotten till piteå-spelarna Ellen Löfqvist och Nina Jakobsson.