Olof Lundh

Namn: Karl Olof Lundh Födelseår: 1966 Uppvuxen i: Lund Efter att universitetsstudier jobbade han några år som bartender, klubbansvarig och krogägare. Läste sedan journalistisk på JMK i Stockholm som 28-åring. Praktik på Expressen 1996 följdes av jobb på Expressen och sedermera Göteborgs-Posten och Expressen igen; då bland annat som korrespondent i New York i två år men mest med fotboll. Sen blev det TV4 från 2006 då han fick uppdraget att starta fotbollskanalen.se.

Namn: Karl Olof Lundh Födelseår: 1966 Uppvuxen i: Lund Efter att universitetsstudier jobbade han några år som bartender, klubbansvarig och krogägare. Läste sedan journalistisk på JMK i Stockholm som 28-åring. Praktik på Expressen 1996 följdes av jobb på Expressen och sedermera Göteborgs-Posten och Expressen igen; då bland annat som korrespondent i New York i två år men mest med fotboll. Sen blev det TV4 från 2006 då han fick uppdraget att starta fotbollskanalen.se.

Olof Lundh: ”Det här var EM:s bästa match”

Italien besegrade Belgien i kvartsfinalen och Spanien är klart för semifinal. Här kommenterar Frida Nordstrand, TV4Sporten och Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen, de senaste matcherna – och stämningen.

Landslagets midsommardag: Psykologmöte och nöjespark

Slutspelet i fotbolls-EM har inletts. På tisdag är det förstås dags för Sveriges viktiga åttondelsfinal mot Ukraina i Glasgow. Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen och Frida Nordstrand, reporter TV4 Sporten, avslöjar hur herrarnas fotbollslandslag tillbringade midsommardagen.

Första mötet mot Spanien: ”Känns som världens längsta uppladdning”

Det blir en rejäl start för Sverige i fotbolls-EM som ikväll möter Spanien. Ett landslag som rankas 6:a i världen, medan sverige ligger på 18:e plats. Olof Lundh och Frida Nordstrand är på plats i Sevilla, Spanien för att ge oss det senaste om uppladdningen inför kvällens viktiga uppgörelser.

Lasse Granqvist hyllar danska lagkamraterna: ”Väldigt starkt”

Tveksamt om matchen skulle spelats, säger Granqvist som har stor del i att bildproduktionen under de hemska minuterna hölls på respektfullt avstånd.
Christian Eriksens liv räddades tack vare den medicinska expertisen på plats, säger Granqvist. Mycket omskakande händelse och pressen på de danska spelarna att fortsätta matchen var mycket tufft, säger Lundh. Kommer att finnas plats för rannsakan. Man borde kanske i detta läge kunnat tänka utanför ramarna, säger Lundh.

Olof Lundh och Lasse Granqvist oense om Sveriges chanser i Sevilla

Det kommer att bli varmt för svenska landslaget i morgon kan Olof Lundh konstatera som är på plats i Sevilla för att rapportera om matchen. Sverige är inte helt chanslösa menar Lundh medan Granqvist är skeptisk till Lundhs optimism. Dock är de överens om att inledningsmatchen är viktig att inte förlora.

Christian Eriksen i stabilt tillstånd: ”Otäckt att se familjens oro”

Danska stjärnan Christian Eriksen är kvar på Rigshospitalet efter kollapsen i EM. Här berättar TV4Sportens utsände reporter, Ali Reza om situationen på plats när det utfördes HLR på planen och stämningen på den Danska nationalarenan Parken. Nytt besked kring Eriksens tillstånd väntas meddelas via en presskonferens klockan 10:00, berättar Reza.

Så är läget med landslagets inför EM-premiären

Ikväll drar fotbolls-EM igång när Turkiet möter Italien i den första matchen. Vi pratar med sportjournalisterna Frida Nordstrand och Olof Lundh, som ger oss en direktrapport från Göteborg där de bevakar landslagets EM-läger.

Corona-oro i EM-truppen – Olof Lundh: ”Landslaget har brustit lite”

Två spelare i svenska landslaget har testat positivt för covid-19: Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg, med första EM-matchen endast fem dagar bort. Och på träningen i förmiddags så saknades ännu en spelare, Pontus Jansson. Olof Lundh var med på Janne Anderssons pressträff och berättar mer om läget i klippet ovan.

Olof Lundh om Sveriges chanser i gruppspelet

Olof Lundh sammanfattar gårdagens landskamp i fotboll mellan Sverige och Finland. Han blickar även framåt mot kommande fotbolls-EM och Sveriges chanser i gruppspelet och kommande match mot Spanien.

Landslaget gör sig redo i Båstad

17 dagar kvar till öppningsmatchen i herrarnas fotbolls-EM, Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh är på plats på träningslägret i Båstad och rapporterar om landslaget status.

Olof Lundh om EM-truppen: ”Typisk Janne Andersson-trupp”

Idag presenterade förbundskapten Janne Andersson herrarnas EM-trupp i fotboll. Bland de utvalda fanns många unga spelare, bland annat Jordan Larsson. – På många sätt en väntad trupp, säger Olof Lundh, krönikör på Fotbollskanalen

Zlatan missar fotbolls-EM – de kan ersätta honom i truppen

Det blev Barcelona som gick ut som segrare i damernas Champions League-final mot Chelsea igår på Gamla Ullevi. Barcelona vann med hela 4 - 0 - varav samtliga mål gjordes i första halvlek. Vi pratar med Fotbollskanalens Olof Lundh, som också får kommentera det tråkiga beskedet att det inte blir något fotbolls-EM för Zlatan på grund av den knäskada han ådrog sig i en match för en dryg vecka sedan.

Zlatan missar fotbolls-EM – skadan sätter stopp

En knäskada sätter stopp för Zlatan Ibrahimovics medverkan i fotbolls-EM, det bekräftar förbundskapten Janne Andersson idag. Men Olof Lundh är hoppfull om Zlatans framtida landslagsspel: ”Man ska aldrig säga aldrig om honom”.

Zlatan skadad inför EM-uttagningen: ”Ska inte vara så farligt”

I söndagens match mellan Milan och Juventus råkade Zlatan Ibrahimović illa ut i en närkamp i 63:e minuten, när ena knät fick sig en rejäl smäll. Han försökte spela på, men tvingades byta några minuter senare. Vi pratar med sportjournalisten Olof Lundh om hur det här kan påverka EM-uttagningen som bara är en vecka bort.

Nytt publiktak efterfrågat av idrotten: "För många brasklappar"

Olof Lundh, krönikör på Fotbollskanalen, kommenterar regeringens förslag att 500 personer ska tillåtas på vissa sport- och kulturevenemang – om smittläget tillåter. Han menar att fotbollsklubbarna är mer än redo att börja spela match inför publik.
– Men från ett fotbollsperspektiv händer det nog för lite.

Så påverkas de svenska fansen av flyttade EM-matcher: "Ritar om kartan helt"

Sveriges matcher flyttas och detta är ett huvudbry för Janne Andersson som ju är vän av ordning och reda, säger Olof Lundh, krönikör Fotbollskanalen.
Det är alltid lite plågsamt att inte veta var spelarna ska hamna, men också för supportrarna, säger Lundh. Karl-Erik Nilsson ordförande Svenska Fotbollförbundet menar att det är oerhört gott att änligen fått ett besked.

”Superligan är numera pestsmittad – faller som ett korthus”

Chelsea och Manchester City vill dra sig ur den nya superligan, enligt flera brittiska medier. Även Atletico Madrid och Barcelona uppges vara nära att lämna. Planerna på att skapa en ny superliga av 20 fotbollslag ur Champions League har fått massiv kritik. Fotbollskrönikör Olof Lundh medverkar.

EM-besked dröjer: ”Försöker tvinga städer att släppa in publik”

I dag skulle det ha kommit ett besked om vilka städer som får arrangera sommarens fotbolls-EM. Men istället ger man städerna ytterligare några dagar att presentera sina planer för att kunna ta in publik på matcherna. Vi pratar med Olof Lundh, sportkrönikör på Fotbollskanalen och går även in på gårdagens stora nyhet i fotbollsvärlden om att tolv av Europas största klubbar har kommit överens om att bilda en egen liga.