Orup

Thomas "Orup" Eriksson, född 1958, är en svensk sångare och låtskrivare. Han fick sitt stora genombrott som soloartist 1987 med låten "Jag blir hellre jagad av vargar". Orup ingick även i gruppen GES tillsammans med Niklas Strömstedt och Anders Glenmark. 2012 medverkade han som jurymedlem och coach i TV4:s program X factor 2012.

GES gästar fotbollskvällen i Idol 2019

Vad är en fotbollskväll utan GES? Poptrion kommer till Idol och sjunger låten "När vi gräver guld i USA" som var kampsången för Sveriges herrlandslag i fotbolls-VM 1994.

GES - När jag var han

Glenmark, Eriksson, Strömstedt (GES) tolkar Danny Saucedos "In the club" i Så mycket bättre 2019.

Orup - Hallå

Orup tolkar Magnus Ugglas låt "Hallå" i Så mycket bättre 2019.

Petra Marklund - Som isarna

Petra Marklund tolkar Orups låt "Som isarna - när det blir vår" i Så mycket bättre 2019.

GES gör krogshow: ”Vi är väldigt olika som personer”

För 25 år grävde de guld i USA och nu är det dags att gräva i låtskatten och bege sig till Göteborg för krogshow. Vi pratar såklart om GES, Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt.

Orup i Så mycket bättre- andra sommaren

I sommar återvänder Orup till Gotland för att medverka i jubileumsprogrammet Så mycket bättre- andra sommaren tillsammans med några av Sveriges mest folkkära artister.

Efter 15 år - intervju med återförenade GES i replokalen

Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt är återförenade för en sommarturné. Hör de berätta om minnena från VM -94 och skillnader i turnélivet nu och då. Dessutom försöker bandet efterlikna sitt gamla skivomslag – vilket kräver spänst i benen!

Här är stjärnorna som besöker Hellenius hörna i höst

Ingemar Stenmark, Mia Skäringer, Leif GW Persson, Laleh och Miriam Bryant – det är bara några av gästerna som besöker David Hellenius i hans talkshow Hellenius hörna i höst.
Dessutom blir programmet dubbelt så långt.

Se alla duetter från Så mycket bättre 2014

På lördag är det dags för duetter i Så mycket bättre. En av förra årets mest spelade duett blev ovan med Amanda Jenssen och Ola Salo. Nedan kan du lyssna på samtliga låtar från duettprogrammet 2014.

Orups Främling rör Carola till tårar - igen

Orups version av Carolas klassiker Främling var en stor höjdpunkt från årets Så mycket bättre-säsong. När artisterna samlas för att blicka tillbaka på sommaren hamnar låten återigen i fokus.

Carola och Orup – Genom allt

Se när Orup och Carola sjunger en duett av Carolas låt Genom allt i Så mycket bättre 2014.

Orup och Amanda Jenssen kidnappar Carolas fläkt

Orup och Amanda Jenssen har fått nys om att Carola ska tolka en av Love Antells låtar på ett schlagervis och ser därför till att leta fram fläkten hon använde när hon vann Melodifestivalen 2006.