Peter Jihde

Peter Jihde

Namn: Peter Jihde

Födelseår: 12 juli 1971

Uppvuxen i: Moheda

Familj: Fru och tre barn

Bor: Utanför Stockholm

Karriär: Peter Jihde började jobba som brödbud och reseledare innan han sadlade om till journalist. Journalistkarriär inleddes med att jobba som sportkommentator på Sveriges Radio och programledare på SVT för bland annat de Olympiska vinterspelen 2006. 2007 började Peter jobba på TV4 som programledare för Idol 2007-2010 och har sedan dess bland annat lett Nyhetsmorgon och Det största äventyret.

Dold talang: Kan tala baklänges.

Största rädsla: hundar.

Bästa resmål: Grekland.

Favoritprogram på TV: I huvudet på Gunde Svan.

Favoritmaträtt: Långkok.

Vad jag gör när jag inte syns på TV: Golfar.

Utmärkelser: Årets sportjournalist 2006.

Mest stolt över: att folk är glada över att vakna med oss i Nymo.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: När jag blev idiotförklarad av Jonas Gardell i TV-sthlm -98.

Aktuell som: Programledare för Nyhetsmorgon med Tilde de Paula Eby.

Artiklar

Det största äventyret är tillbaka i TV4

TV4:s äventyrsprogram Det största äventyret kommer tillbaka våren 2017. Denna gång möts Sveriges och Norges idrottsstjärnor i en stenhård landskamp.

TV4:s äventyrsprogram Det största äventyret kommer tillbaka våren 2017. Denna gång möts Sveriges och Norges idrottsstjärnor i en stenhård landskamp.

Det svenska laget består av Peter Forsberg, Anna Lindberg, Ara Abrahamian, Emma Johansson, Patrik ”Bjärred” Andersson och Josefine Öqvist, som tillsammans trotsar vildmark och hårda klimat i jakt på civilisation. Programledare är Peter Jihde.

- Det största äventyret blir nu ännu större när Sverige och Norge drabbar samman i en hård kamp. Det svenska laget med bland andra Peter "Foppa" Forsberg och Patrik "Bjärred" Andersson känns mycket starkt så jag hoppas och tror att vi ska göra det svårt för vårt kära grannland i väster, säger Fredrik Arefalk, Kanalchef TV4.

Senast programserien visades 2014 var det Anders Limpar som stod som ensam segrare. Nu ställs Sverige mot Norge och landskampen kommer att göras upp över flera kontinenter. Utan karta kommer de båda lagen att släppas ner på en, för dem, totalt okänd plats. Där finns inga vägar, inga stigar, bara ödemark. Härifrån börjar tävlingen. Uppdelade på två lag ska de tävla i att snabbast hitta tillbaka till civilisationen.

Det största äventyret vinner man med huvudet, inte med benen. För att gå segrande ur tävlingen måste man hushålla med sina resurser, energi och vatten för att inte tvingas bryta. Den extrema situationen kommer att kräva det yttersta av idrottshjältarna. Det blir en svindlande resa genom olika terränger och psykologiska berg- och dalbanor.

I slutet av varje avsnitt måste det förlorande laget, som misslyckades med att hitta civilisation, göra upp i en duell där den idrottsstjärna som lyckas sämst tvingas lämna tävlingen.

Slutligen kommer en ensam segare kunna titulera sig ”Den ultimata överlevaren”.

Svenska laget:
Ara Abrahamian – Brottning
Patrik ”Bjärred” Andersson – Fotboll
Peter Forsberg – Ishockey
Emma Johansson – Cykel
Anna Lindberg – Simhopp
Josefine Öqvist – Fotboll

Norges lag:
John-Arne Riise – Fotboll
Espen Bredesen – Backhoppning
Anette Boe – Längdskidor
Vibeke Skofterud – Längdskidor
Cathrine Larsåsen – Friidrott
Knut Holmann - Kanot

Det största äventyret sänds i 8 avsnitt i TV4 och på TV4 Play under våren 2017. 

Se tidigare säsonger på TV4 Play