Början på sidans innehåll

Peter Jöback

Peter Jöback, född 1971, är en av Sveriges mest folkkära sångare och artister. Peter Jöback har medverkat i flera av TV4:s program - bland annat Körslaget, Nyhetsmorgon, Efter tio och Mia på Grötö.

Peter Jöback, född 1971, är en av Sveriges mest folkkära sångare och artister. Peter Jöback har medverkat i flera av TV4:s program - bland annat Körslaget, Nyhetsmorgon, Efter tio och Mia på Grötö.

Peter Jöback: ”När jag var barn sa jag att jag skulle toppa vid 50”

8 min 38 sek

Peter Jöback släpper ny musik och snart kommer hans memoarer. Temat är det samma i båda: ”Det handlar om att omfamna sin historia och bära den som en krona på sitt huvud”, säger han. Som liten sökte han bekräftelse när hans pappa hamnade i ett missbruk. ”Jag sökte tröst på annat håll och blev mottaglig för människor som utnyttjade mig sexuellt”, säger han.

Peter Jöbacks barnkrav: ”Måste städa upp först”

11 min

Peter Jöback firar 40 år som artist och 50 år på jorden med ny låt, memoarer i höst och pris av kungen senare i sommar. I pratprogrammet Tilde pratar han om sin svåra barndom, om övergreppen han utsattes för och berättar vem som fanns där för honom när det var svårt.
Och insikten om vad som hänt och känslan av att ta ansvar över sitt liv tog Peter Jöback med sig när han började längta efter egna barn.

Så mycket bättre 2021 - Här är alla artisterna

17 sek

Peter Jöback, Maxida Märak, Siw Malmkvist, Casper Janebrink, Cherrie, Andreas Mattsson, Gustaf & Viktor Norén, Thomas Stenström, Melissa Horn, Harpo, Daniel Adams-Ray, Moonica Mac och Marie Nilsson Lind. Där har vi hela gänget med artister vi kommer att få njuta av i Så mycket bättre 2021. Premiär i höst på TV4.

Peter Jöback i Så mycket bättre 2021: ”Kommer ta ut svängarna”

7 min 56 sek

Artisterna Peter Jöback och Maxida Märak är två av våra folkkära artister som kommer tolka varandras låtar i Så mycket bättre 2021. De ser fram emot härliga tolkningar och djupa samtal och Peter berättar att han fått frågan förut men att det inte passade i hans liv vid den tidpunkten.

Peter Jöback: ”Hellre luciakrona än strut”

4 min 56 sek

I en tid då inget är som vanligt och julfirandet inte heller blir som det brukar så kan vi i alla fall glädjas av musiken och samlas kring den; var och en för sig eller tillsammans, där vi bor.Den tanken blev startskottet för den live-streamade julkonsert Peter Jöback kommer ha imorgon söndag på Lucia-dagen. Peters första julkonsert på fem år.

Peter Jöback: ”En konfrontation med familjen jag önskat jag fått göra på riktigt”

7 min 46 sek

Årets stora julfilm "Jag kommer hem igen till jul" har premiär i veckan. En film som grundar sig i Peter Jöbacks eget berättande. Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul och har övertalats att vara med på sin bror Anders årliga julkonsert. Och det som förväntas bli en trevlig julhelg tar en vändning när gamla familjehemligheter seglar upp till ytan. Vi gästas av skådespelarna Peter Jöback och Johannes Kuhnke och regissör Ella Lemhagen.

Här är Hörnan 7 oktober!

I det fjärde avsnittet av Hellenius Hörna blir det spontansång och improvisationsteater när Peter Jöback, Leif GW Persson och Hedda Stiernstedt gästar studion

Jöback och Mörck om vänskapen: ”Jag har lärt mig alla knep av Marianne”

8 min 48 sek

Den 20 september är det premiär för Peter Jöbacks nya show "Med hjärtat som insats". En färgsprakande musikalisk resa med det bästa från Peters egen repertoar. En av de artister som Peter har med sig på scen är ingen mindre än skådespelaren Marianne Mörck. De har känt varandra i över 20 år och har lärt känna varandra på djupet.

Peter Jöback sjunger Beppe-låt för Lill-Babs

4 min 12 sek

Peter Jöback sjunger ”Vinden i min själ” under minnesgudstjänsten för Barbro ”Lill-Babs” Svensson i Storkyrkan i Stockholm söndagen 27 maj. Musik skriven av Michel Legrand och svensk text av Beppe Wolgers.