Början på sidans innehåll

Peter Lindgren

Peter Lindgren är född 19 januari 1965 och är en svensk journalist som arbetar för TV4 Nyheterna. Han har tidigare varit programledare för Kalla fakta och för Nyhetsmorgon.

Peter Lindgren är född 19 januari 1965 och är en svensk journalist som arbetar för TV4 Nyheterna. Han har tidigare varit programledare för Kalla fakta och för Nyhetsmorgon.

Nyhetsankarets oväntade vårtecken

1 min 50 sek

Meteorolog Linda ger ett härligt vårbesked "Till helgen blir det 10 plusgrader!" Och vårtecken pratar gärna morgonens programledare om. Hör Nyheternas Peter Lindgren bästa vårtecken.

Växande krav på att Muellerutredningen offentliggörs

2 min 44 sek

I går lämnade justitieminister William Barr över sin sammanfattning av rapporten till kongressen. Enligt Barr skriver Mueller att han inte kunnat slå fast att Trumpkampanjen "koordinerat eller konspirerat med den ryska regeringen", vilket fick Trump att berömma utredaren Mueller. Men demokraterna i USA vill se hela utredningen.

Utredningen av Trumps rysskontakter inlämnad

2 min 19 sek

Den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning av kontakter mellan Donald Trumps kampanjstab och den ryska regeringen är färdig. Rapporten har lämnats över till justitieminister William Barr.

Populär Texasdemokrat vill bli president

1 min 7 sek

Beto O´Rourke, som knappt förlorade senatsvalet i höstas till storfavoriten Ted Cruz, ger sig nu in i kampen om Vita Huset 2020. Och en av hans styrkor är förmågan att komma överens med republikaner, berättar Peter Lindgren från USA.

Unga i USA leder kampanjer mot klimathot

2 min 30 sek

I morgon kommer flera miljöorganisationer i USA genomföra en landsomfattande manifestation för klimatet. Bland initiativtagarna finns organisationen Zero Hour, Våra utsända har mött en av grundarna.

”Trump och Kim har blivit kompisar”

3 min 50 sek

På onsdagen möts Donald Trump och Kim Jong-Un för att diskutera kärnvapennedrustning på Koreahalvön. Förhoppningen är att mötet ska ge konkreta detaljer om nedmontering av Nordkoreas kärnvapenprogram. TV4Nyheternas korrespondent i USA Peter Lindgren medverkar.

Ingen åldersnoja för topparna i USA

5 min 2 sek

77-årige Bernie Sanders tar återigen upp kampen om Vita Huset och precis som 78-årige talmannen Nancy så verkar han inte vilja dra sig tillbaka på ålderns höst. Men redan nu knackar en ny generation på maktens dörrar och USA kan vara på väg mot yngre politiker, säger vår USA-korrespondent Peter Lindgren.

Trump vill utlysa nationellt nödläge – "Det är redan i rullning"

3 min 18 sek

Donald Trumps senaste utspel om att utlysa nationellt nödläge för att få bygga den omtalade muren skapar rubriker, men han har inte lyckats få loss finansieringen från kongressen. Genom beslutet att utlysa nödläge så kan han runda kongressen och i teorin finansiera bygget, berättar Peter Lindgren, TV4:s USA-korrespondent som rapporterar direkt från El Paso i Texas.

Donald Trumps taktiska drag - godkänner budget men utlyser nödläge

2 min 56 sek

USA:s president Donald Trump kommer skriva under kongressens budgetkompromiss, men för att ändå få fram mer pengar till en mur tänker Trump utlysa ett nationellt nödläge. Det berättade Republikanernas gruppledare i senaten, Mitch McConnell, på torsdagskvällen svensk tid.

Domen mot El Chapo - ”Historisk dag för den amerikanska rättvisan”

3 min 38 sek

Världens mest ökände knarkbaron "El Chapo" har i kväll fällts i amerikansk domstol på samtliga punkter han åtalats för. Straffets längd är ännu inte känt, men han lär få spendera resten av sitt liv i ett amerikanskt fängelse med maximal säkerhet. TV4Nyheternas korrespondent Peter Lindgren i New York berättar om reaktionerna i USA.

Bråket om Trumps mur: ”Folk är inne på sin 35:e dag utan lön”

3 min 31 sek

Det fortsätter att råda politiskt dödläge i USA och nedstängningen av statliga myndigheter och departement är den längsta i landets historia. Nu väntar 2 omröstningar i senaten, men med tanke på det låsta läget mellan partierna ser ingen ut att få grönt ljus. Peter Lindgren är vår USA-korrespondent på plats i New York.

Presidentkaoset i Venezuela: ”Det är militären som avgör”

2 min 41 sek

Dramatiken stiger i Venezuela, där oppositionsledaren Juan Guaidó igår utropade sig till president. Trump erkände omgående Guaidó som Venezuelas nya president. Men President Maduro har meddelat att han sitter kvar och bryter de diplomatiska relationerna med USA. Vår Utrikeskorrespondent Peter Lindgren berättar mer.

FBI klarar inte de viktigaste utredningarna längre

1 min 20 sek

Efter att president USA:s president Donald Trump stängt ner delar av de federala myndigheterna i landet slår nu flera viktiga myndigheter larm om att det inte fungerar längre. En av dem är den federala polisen, FBI.

"Det kokar bland andra förutom de 800 000 utan lön nu"

4 min 58 sek

I USA gick den partiella nedstängningen av statsapparaten in på sin 29:e dag i dag. Men trots kompromissförslagen frånTrump i går, råder det iskyla mellan presidenten och demokraterna, som förkastar Trumps försök att få igenom sitt brobygge, rapporterar Peter Lindgren från Washington D.C.

Låst läge mellan Trump och demokraterna

1 min 28 sek

Läget är fortsatt helt låst mellan Donald Trump och de ledande företrädarna för demokraterna när det gäller frågan om en mur vid Mexikos gräns.Trump själv hävdar att det var ett kompromissförslag han kom med för att locka demokraterna till förhandlingsbordet, inte minst när det gäller nedstängningen av statsapparaten.

Trumps förslag får tummen ner

1 min 58 sek

Donald Trumps försök att lösa situationen med den nedstängda statsapparaten igår kväll tycks få tummen ner. I utbyte mot pengar till den omdiskuterade muren mot Mexico lovade han tillfälliga uppehållstillstånd för så kallade dreamers, flyktingar som bott länge i landet, så kallade Dreamers. Men demokrterna gör tummen ner.

"En möjlighet att sätta press på Nordkorea"

2 min 57 sek

Vita Huset ser samtalen i Sverige mellan USA och Nordkorea som en möjlighet att sätta press på Nordkorea, rapporterar Peter Lindgren från Washington. Och Rolf Porseryd menar i sin analys att mycket kommer att handla om Nordkoreas hårt pressade ekonomi i det kommande toppmötet mellan Trump och Kim Jung-Un.

Omstridd marsch för kvinnors rättigheter

4 min 3 sek

I dag marscherade tusentals längs gatorna i Washington DC för kvinnors rättigheter för tredje året på raken. Women's march har spridit sig till flera amerikanska städer och också till Europa och Sverige, där hundratls deltog i Stockholm. Samtidigt överskuggas nu organisationen bakom Women's March i Washington DC för anklagelser om antisemitism.
På plats i Washington finns vår USA-korrespondent Peter Lindgren.

MP kallar C för "klimatpopulister" - debatt om flygskatten

4 min 32 sek

- Ni till och med hotade med att avsätta en minister för att vi skulle införa en skatt på det transportsätt som snabbast värmer upp vår planet, det sade språkröret Isabella Lövin (MP) när hon debatterade flygskatten med Rickard Nordin (C).