Pia Sundhage

Pia Sundhage, född 1960, är sedan 1 september 2012 förbundskapten Sveriges damlandslag i fotboll.

Pia Sundhage, född 1960, är sedan 1 september 2012 förbundskapten Sveriges damlandslag i fotboll.

Stjärntätt och närgånget i nya säsongen av I huvudet på Gunde Svan

I den nya säsongen av i Huvudet På Gunde Svan får tittarna komma nära idrottshjältar som hockeylegendaren Börje Salming och fotbollsikonen Pia Sundhage.
Det kristallen-belönade programmet har säsongspremiär i januari 2019 på TV4.
- Det här är ett program som ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot den nya säsongen, säger Gunde Svan.

Pia Sundhage inviger Europride "Det är på tiden"

Hon är van att tala om fotboll och ledarskap men i kväll gör Pia Sundhage debut som talesperson i ett annorlunda sammanhang.
Från att tidigare ha varit försiktig med att prata om sin sexuella läggning ställer hon nu upp som invigningstalare när den 25:e upplaga av Europride invigs i Stockholm.

Pia Sundhage: ”Vi var kärringar mot strömmen”

Morgonens sommargäst Pia Sundhage har betytt oerhört mycket för svensk damfotboll. Efter en lång karriär och stor besvikelse efter uttåget ur damernas EM berättar den tidigare förbundskapten om åren i landslaget och planerna för framtiden.

Hon startade sin fotbollskarriär i hemmaklubben, men de största framgångarna nådde hon i Jitex BK. Den första landslagsmatchen spelade Pia Sundhage som 15-åring och prövade även sina vingar i italienska ROI Lazio 1985. Spelarkarriären avslutades i Hammarby. Efter det tog tränarkarriären vid. OS-guld och VM-silver som ledare för USA och OS-silver för Sveriges damlandslag förra året.