Början på sidans innehåll

Prinsessan Madeleine

Madeleine Thérèse Amelie Josephine, född 1982, är prinsessa av Sverige och hertiginna av Hälsningland och Gästrikland. Hon är gift med finansmannen Chris O'Neill.

Madeleine Thérèse Amelie Josephine, född 1982, är prinsessa av Sverige och hertiginna av Hälsningland och Gästrikland. Hon är gift med finansmannen Chris O'Neill.

Kungahuset krymper – ”Vi kommer inte se dem lika mycket”

5 min 14 sek

Kung Carl Gustaf har beslutat att prinsessan Madeleines och prins Carl Philips barn inte längre ska tillhöra kungahuset – i stället ska de betraktas ”mer som privatpersoner”. Jenny Alexandersson, hovexpert Aftonbladet reder ut vad som gäller.

Adriennes dop – "en barnens högtid"

1 min 36 sek

Vi fick se massor med gulliga kungliga ungar på prinsessan Adriennes dop på fredagen. Barnen sprang runt, busade och både skrattade och gnällde, berättar Jenny Strömstedt.

Lindqvist: "Det är roligt med nya namn"

3 min 42 sek

Historikern och fattaren, Herman Lindqvist, om namnet på den nya prinsessan, Adrienne, och att hon är Sveriges första hertiginna av Blekinge sedan 1200-talet.

”Blekinge har aldrig haft en hertig eller hertiginna”

6 min 17 sek

Den nya svenska prinsessan ska heta Adrienne Josephine Alice och ha tilltalsnamnet Adrienne. Hon tilldelas även hertiginnedömet Blekinge. Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill fick sitt tredje barn, en flicka i fredagsnatt klockan 00.41. Hon föddes på Danderyds sjukhus och vägde 3 465 gram och var 50 cm lång.

Kungen: Den lilla prinsessan ska heta Adrienne

1 min

Under måndagsförmiddagen kungjordes Sveriges yngsta prinsessa, dotter till prinsessan Madeleine och Christopher O’Neill, namn. Vid konseljen lästes hennes namn upp av morfar, kung Carl XVI Gustaf.

”Allt har gått bra och mor och dotter mår bra”

3 min 32 sek

Klockan 00:41 under torsdagsnatten födde prinsessan Madeleine en dotter. Det är familjens tredje barn, som sedan tidigare består av prinsessan Leonore, som föddes 20 februari 2014 i New York, USA och prins Nicolas, som föddes 15 juni 2015 på Danderyds sjukhus i Stockholm. Margareta Thorgren, informationschef Hovet, medverkar.

Prinsessan Madeleine och Chris O''Neill har blivit föräldrar igen

3 min 56 sek

Under fredagsmorgonen kom beskedet att Prinsessan Madeleine och Chris O''Neill blivit föräldrar igen. Enligt en kommuniké från hovet är det ett friskt och välmående barn, men könet är än så länge okänt. Claes-Johan Larsson, hovexpert, medverkar.

Här anländer kungafamiljen till firandet på Öland

2 min 38 sek

Efter en intensiv dag i Stockholm för hela kungafamiljen så dök de upp i samlad trupp till det traditionella födelsedagsfirandet på Borgholms IP på Öland. Bland årets artister finns Jill Johnson, Magnus Uggla och den norska duon Marcus & Martinus. Av de små barnen var det bara prinsessan Estelle som var med.

Prins Nicolas fyller ett år

46 sek

Den 15 juni 2015 föddes prins Nicolas, prinsessan Madeleine och Chris O'Neills andra barn. Nu firar han sin första födelsedag.

Höjdpunkterna från kungaåret

9 min 12 sek

Kungahusets förre pressansvariga Elisabeth Tarras Wahlberg och Claes-Johan Larsson, hovjournalist summerar Kungafamiljens år 2015, som varit ovanligt fullspäckat med både bröllop, graviditeter och dop.