Rania Shemoun Olsson

Fullständigt namn: Rania Shemoun Olsson

Född: 26 juni 1975

Bakgrund: Jag är assyrier/syrian i grunden, född i Beirut i Libanon. Vid tre års ålder flydde jag och min familj kriget i Libanon till vårt nya fina hemland Sverige.

Uppvuxen i: Norsborg i Botkyrka

Familj: Gift med Mattias och vi har två underbara barn, Tigris är född 05 och Imra föddes 09.

Bor: i Stockholm

Karriär: sommarlovskassörska på närköp i Norsborg, klädexpedit i en butik på Södermalm (är fashiongalen), servitris och bartender på kusinens kultiga krog i Hässelby och städat företagskontor i Karlstad. Det gäller att testa det mesta va för att fatta vad man snackar om! Sedan började jag i tv-branschen. Pluggade journalistik och gick tv-skola på Kaggeholms folkhögskola på Ekerö. Jobbade på kanal 12 i Karlstad med både sport, nöje och matprogram. Vidare sedan till TV4Värmland - först som allmänreporter och sedan som programledare. Kom till TV4Nyheterna och Nyhetsmorgon 2010. Har även gjort Spårlöst.

Detta vet de flesta inte om mig: att jag är en riktig godisgris och chipsfanatiker! Och att jag läser mycket. Så fort jag får tid över egentligen! Läser helst kriminalromaner men också om intressanta öden och biografier.

Största rädsla: Att förlora dem jag älskar mest.

Reser helst till: Varmare breddgrader! Alltid! Maldiverna, Mauritius, Aruba och Kalifornien ligger högt på favoritlistan. Säger heller inte nej till New York och Rom.

Favoritprogram på TV: lätt TV4Nyheterna och Nyhetsmorgon! Såklart! Haha! Övrigt: Game of thrones, Suits, Homeland och massor av intressanta dokumentärer.

Favoritmat: Mammas tabbouleh och kibbe, och makens varmrökta lax och hans grillade halloumi! Helst allt samtidigt! Hehe! 

Vad jag gör när jag inte syns på TV: Äter! Och hänger med barnen, familjen och dom sagt, jag läser mycket. Dansar också gärna och mycket. Och tränar - fast jag egentligen är en latmask.

Mest stolt över: Mina fantastiska barn! Alltid! Och mig själv, för att jag, trots svåra förutsättningar i barndomen, i dag leder TV4Nyheterna - ett av Sveriges största och mest sedda program!

Pinsammaste jag varit med om i rutan: Åh dom momenten är många! Haha! Med så många livetimmar är det inte alltid lätt att hålla tungan rätt i mun! Stay tuned för nästa!