Rania Shemoun Olsson

Rania Shemoun Olsson har jobbat på kanal 12 i Karlstad med både sport, nöje och matprogram och gick sedan vidare till TV4Värmland. Kom till TV4Nyheterna och Nyhetsmorgon 2010 och har även gjort Spårlöst.

Rania Shemoun Olsson har jobbat på kanal 12 i Karlstad med både sport, nöje och matprogram och gick sedan vidare till TV4Värmland. Kom till TV4Nyheterna och Nyhetsmorgon 2010 och har även gjort Spårlöst.

Kungahusets sympatier till svenska folket i pandemin

Även kungafamiljen har påverkats under pandemin och TV4s programledare Rania Shemoun Olsson har fått följa familjen under hela året. Mycket har präglats av pandemin men det har även funnits ljusare stunder, där vi får ta del av ett tävlingsinriktat prinspar.

Ekonominyheterna 19.00 21 december 2020

I Ekonominyheterna måndag med Rania Shemoun Olsson: Avbokningarna väller in på landets fjällanläggningar inför jul och nyår • Konsumentverket riktar skarp kritik mot landets lekland för bristande säkerhet.

”Ovanligt att drottningen öppnar upp sig så här mycket”

Drottning Silvias bror Walther Sommerlath avled i oktober 2020. Nu berättar drottningen att brodern led av alzheimers sjukdom. Det är ovanligt att drottningen öppnar upp sig så här mycket, säger Rania Shemoun Olsson som intervjuade drottning Silvia till programmet Kungahuset 2020 som sänds i TV4 på juldagen.

Hur mycket tandkräm tar du? Här testas programledarna

Det blir allt vanligare med hål i tänderna och munhälsan har koppling till andra vanliga sjukdomar som hjärt-och kärlsjukdomar. Hur mycket tandkräm man ska ha? Här testar Soraya och Jesper sina morgonkollegor Madeleine Westin, Rania Shemoun Olsson och Maria Söderfeldt.

Fortfarande rasar många skogsbränder i Sverige

Skogsbränder härjar fortfarande på flera håll i landet, som en konsekvens av det varma vädret och bristen på regn. I Hagfors kommun i Värmland har räddningstjänsten nu lyckats få brandhärden under kontroll efter att ha kämpat med släckningsarbetet. De fyrtiotal hushåll som hade evakuerats har nu kunnat återvända till sina hem. TV4Nyheterna rapporterar direkt från Hagfors.

Så hamnade FN:s säkerhetsråd på Österlen

TV4Nyheternas utrikeskommentator Rolf Porseryd berättar hur det gick till när FN:s säkerhetsråd bestämde sig för att träffas på Dag Hammarskjölds Backåkra på Österlen i Skåne. Mötet inleds i dag fredag. Säkerhetsrådet ska bland annat diskutera situationen i Syrien.

"Fick ni era egna 501:or back in the day?

Vi svenskar älskar våra jeans! Det kommer handla om jeans, jeansmode och passform i Nyhetsmorgon. Så här minns programledarna sina första egna par och kollar in hur jeansen ska se ut i dag.

Dramatik i direktsändning - här går stolen sönder

När Nyheternas Rania Shemoun Olsson skulle presentera Nyheternas 9-sändning på lördagsmorgonen höll det på att gå riktigt snett. Ena hjulet på stolen hade åkt av och hon var nära att ramla omkull. Se när Nyhetsmorgons kock Frederik Zäll rycker in och skymtar förbi i rutan.