Rolf Porseryd

Rolf Porseryd, född 1947, är journalist och utrikespolitisk kommentator för TV4.

Rättsprocesser väntar Donald Trump: Kommer sannerligen dömas

Rolf Porseryd går igenom veckans stora utrikeshändelser och pratar om överlämnandet av presidentposten i USA. Han pratar också om att Iran kräver hämnd efter mordet på kärnfysikern och det senaste efter militäroffensiven i Tigray i Etiopien.

Trump vägrar acceptera valresultatet: ”Ska försöka med massmöten”

Stefan Borg är utrikeskorrespondent på plats i New York. Han rapporterar om en sittande president som vägrar acceptera valresultatet – att USAs nästa president kommer heta Joe Biden. Istället så utropar Donald Trump sig som vinnare i flera delstater. Rolf Porseryd är utrikeskommentator och berättar om hur Trump splittrar det Republikanska partiet.

Marcus: ”Det är viktigare att det blir rätt än att det går snabbt”

Marcus Oscarsson och Rolf Porseryd om rösträkningen som kan avgöra valet. Biden knappar in medan Trump vill stoppa rösträkningen. Trump menar att de delstater Biden vunnit ska utredas för valfusk. Ett resultat kan bli klart redan i natt om Biden tar Pennsylvania, säger Oscarsson.

Fredrik Reinfeldt: ”Orolig och stökig tid för Trump”

Trump sitter kvar i Vita Huset fram till 20 januari om Republikanerna förlorar kommer de tvingas hantera förlusten på något sätt, säger Reinfeldt. Det kan komma att heta en stulen valförlust som Trump utsatts för.
Rolf Porseryd, menar att det andas desperation hos Republikanerna nu.

Biden går om i nyckelstaten: ”Oerhört jämt”

Elisabet Frerot rapporterar rösträkningen och här händer det grejer, säger Frerot. Även Rolf Porseryd kommenterar kring att det nu finns en liten ökning på Beidens försprång.

Rolf Porseryd om oron inför valet: "Kommer att se en hel del upplopp"

Med en dag kvar till USA-valet analyserar vi den sista spurten tillsammans med TV4-Nyheternas utrikeskommentator Rolf Porseryd, dessutom är vår reporter Tomas Kvarnkullen på plats i Arizona och med oss live. Det handlar om opinionsläget, faktorerna som kan avgöra valet och om Joe Bidens kampanjbuss som i helgen omringades av Trump-supportrar.

Melania Trump: ”Håller inte alltid med min make”

Det är sex dagar kvar till det amerikanska presidentvalet. Får man tro opinionsundersökningarna kommer nästa president i landet heta Joe Biden. Sämst siffror har sittande president Trump bland de kvinnliga väljarna. Hör Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna, och Johanna Rickne, professor i Nationalekonomi, om varför just kvinnorna sviker Donald Trump.

Primärvalet: ”Bloomberg är den Trump fruktar mest”

Bernie Sanders vann primärvalet i New Hampshire medan Joe Biden fick ett bottenresultat. Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna, analyserar resultatet och guidar oss genom resten av primärvalscirkusen. Stefan Borg, utrikeskorrespondent TV4Nyheterna, rapporterar direkt från Concord, New Hampshire.

Problematiken med riksrättsprocessen i USA: ”Det är där skon klämmer”

Under tisdagen inleds riksrättsrättegången mot Donald Trump, som åtalas för kongresstrots och maktmissbruk. Stefan Borg är med oss från New York och ger oss det senaste och Rolf Porseryd fördjupar oss i hur de tidigare riksrättsprocesserna i USA spelats ut och vad vi kan dra för paralleller till åtalet mot Donald Trump.

Rolf Porseryd summerar året i världen 2019

Utrikeskommentatorn om hur Gretas år, hur Boris Johnson lovat Storbritannien en Brexit och händelserna som skakade oss. Dessutom, det ska du hålla koll på inför 2020.

”Donald Trump har blivit oerhört populär i Hong Kong”

Protesterna i Hongkong fortsätter och där har USA:s president Donald Trump på kort tid fått en näst intill hjältestatus bland demonstranterna. Vi har också med oss Matilda Fors som studerat i Hongkong men nu återvänt tillbaka till Sverige.

Protesterna i Hongkong: "Det är långt ifrån över"

Efter sex månader av våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter i Hongkong har läget lugnat sig något. TV4:s utrikespolitiska kommentator Rolf Porseryd rapporterar på plats.

Turkiets offensiv i Syrien splittrar Nato: ”Det knakar i fogarna”

Under tisdagen kom president Erdogan och president Putin överens om att etablera en "terrorfri säkerhetszon" i norra Syrien. Turkiet som är medlem av Nato, och Erdogans offensiv i norra Syrien riskerar att överskugga Nato-mötet i Bryssel senare i veckan. Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna, analyserar situationen.

Fasadsprickan inom Republikanerna: ”Vill inte se splittrat ut precis inför valet”

Statsvetaren Nicole Clifford har tidigare arbetat med kampanjer för Republikanerna i USA. Hon och vår utrikeskommentator Rolf Porseryd ser en spricka inom partiet. Många republikaner är rädda för att kritisera Donald Trump, eftersom de riskerar att förlora sin position, menar Rolf Porseryd. Tystnadsplikten och bristen på ”ryggrad” i partiet är ämnen som tas upp i samtalet med Jenny och Steffo.

Nobels fredspris till Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed

Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed får Nobels fredspris 2019 för "sitt arbete med att uppnå fred och internationellt samarbete, och särskilt för sitt avgörande initiativ för att lösa gränskonflikten med grannlandet Eritrea". Abiy Ahmed är 43 år är han Afrikas yngste ledare.

Protester mot att Boris Johnson stänger parlamentet

Rolf Porseryd analyserar veckans utikesnyheter. Det handlar om brexit och Boris Johnsons stängning av parlamentet, försöken av få slut på det 18 år långa kriget i Afghanistan samt läget i kriget i Syrien.