Början på sidans innehåll

Rolf Porseryd

Rolf Porseryd, född 1947, är journalist och utrikespolitisk kommentator för TV4.

Rolf Porseryd, född 1947, är journalist och utrikespolitisk kommentator för TV4.

Porseryd om domen mot Qanon-shamanen: ”Tydliga markeringar – alla ska dömas”

6 min 12 sek

Qanon-shamanen dömdes till 41 månaders fängelse detta trots att den rättspsykiatriska undersökningen kunde visa på att Jacob Chansley, även kallad Qanon-shamanen hade kraftiga mentala störningar. Rätten ansåg att han inte är tillräckligt sjuk för att inte dömas, säger TV4Nyheternas utrikeskommentator Rolf Porseryd som här går igenom de åtal som väntas väckas efter stormningen av Kapitolium.

Kongressen utreder Trumps inre krets efter stormningen

9 min 59 sek

Dåvarande president Donald Trups inblandning och skuld i stormningen av parlamentsbyggnaden Kapitolium i Washington är under utredning. Enligt TV4Nyheternas utrikeskommentator Rolf Porseryd har händelsen splittrat landet, samtidigt som en stor del av de republikanska representanterna i kongressen låtsas som att det inte har hänt.

Motsättningen mellan Kina och USA: Kan liknas vid ett kallt krig

53 sek

TV4Nyheternas utrikeskommentator Rolf Porseryd ser med viss oro på utvecklingen i Kina. Det som sker just nu är att riktningen för framtiden ska stakas ut och framför allt ska scenen läggas tillrätta så att Xi Jinping nästa höst kan fortsätta som Kinas högsta ledare efter tio år, som tidigare var gräns för hur länge en ledare fick sitta kvar. ”Kina är en allt mäktigare partner. Vi måste se upp då det är en hårt motsättning som håller på att byggas upp i både Kina och USA”, säger Porseryd.

Så ska Kinas högste ledare behålla makten

5 min 1 sek

Mellan 8 och 11 november håller den 19:e centralkommittén i det kinesiska kommunistpartiet sitt sjätte plenum i Peking. En gemensam resolution ska antas om de stora framsteg som Kina gjort under partiets hundra år. TV4Nyheternas utrikeskommentator Rolf Porseryd ger en analys kring vad som krävs för att slå fast att Xi Jinping är den kinesiska ledaren som sitter kvar på sin plats livet ut.

Demonstrationer mot abortlagar i Polen efter dödsfall

10 min 50 sek

Utrikeskollen sveper vi över några viktiga världshändelser med hjälp av TV4Nyheternas korrespondent Rolf Porseryd. I Etiopien börjar rebellerna närma sig huvudstaden Addis Abeba i syfte att störta regeringen. I Polen har stora demonstrationer brutit ut sedan med en kvinna dog i samband med en förlossning, enligt demonstranterna bör dödsfallet ses som en direkt konsekvens av Polens skärpta abortlagstiftning. I Taiwan ägde ett historiskt möte rum förra veckan då representanter för Europaparlamentet besökte landet.