Ronny Svensson

Ronny Svensson, född 1960, är verksam filmjournalist. Sedan september 2008 har han varit permanent filmkritiker i Nyhetsmorgon i TV4. Andra meriter inkluderar programledare för Ronnys rullar i Kanal 5 mellan 1993 och 2002.

Ronny Svensson, född 1960, är verksam filmjournalist. Sedan september 2008 har han varit permanent filmkritiker i Nyhetsmorgon i TV4. Andra meriter inkluderar programledare för Ronnys rullar i Kanal 5 mellan 1993 och 2002.

Ronny Svensson: ”Biokonsten är odödlig”

En renässans för biograferna! Efter fems reporter Wilma Eliasson gästade Filmstaden Sergel i centrala Stockholm dit biofantasterna nu börjar återvända. Och en av de som såklart var på plats var Ronny Svensson vars glädje inte gick att ta miste på nu när biograferna öppnas igen. Här ger han tips på sommarens storfilmer. Idag får alltså upp till 50 besökare per biosalong titta på film tillsammans. Och att besökarna kommer att återvända råder det ingen tvekan om.

Veckans bästa filmer och tv-serier med Ronny Svensson

Vi närmar oss helgen och om något lockar när kylan fortfarande håller i sig är det förstås nya, sevärda tips på filmer och tv-serier. Nyhetsmorgons filmrecenset Ronny Svensson visar det senaste och hetaste från film- och tv-seriernas värld.

Ronny Svensson om Den osynliga flickan: Se den på bio – om du har möjlighet

Ronny Svensson recenserar streamad film och ger utmärkta serietips. En film som Svensson verkligen rekommenderar för såväl liten som stor är ”Den osynliga flickan” en animerad film om 11-åriga Parvana bor med sin familj i den talibanstyrda staden Kabul i Afghanistan. Men OBS! inget för de jättesmå. Det är en film att se med sina föräldrar som sannolikt leder till diskussion om hur barn har det i världen idag. Men också OUTSIDE THE WIRE, BOMB GIRLS och OUTLIER betygsätts här.

Ronny Svensson hyllar Hendrix i veckans film och streamingtips

Ronny Svennson ger veckans film och streamingtips och solar delas ut till filmpremiärerna Spring, Uje Spring, Röran du lämnar efter dig, serien Pestens tid och slår ett extra slag för dokumentären Music, Money, Madness som borde få plats i TV4:s utbud, menar Svensson.

Ronny Svensson betygsätter Queens Gambit

Ronny Svensson har recenserat veckans film- och streamingtips och han börjar med en, enligt Ronny, svag skräckkomedi Freaky. Både biofilmen Tiny Tim och The Queens Gambit bör ses. Här delar han ut veckans solar.

Veckans filmpremiärer med Ronny: Kenta lever

Ronny har förhandstittat på veckans filmpremiärer och en som stack ut denna vecka är den om kultikonen Kenta vars liv som musiker har filmatiserats.
Övriga som betygsätts filmer är: Honest Thief, Min dotter Gloria, Penance och Bageriet på Portobello Road.

Supersolig filmvecka – Ronny Svensson hyllar

Ronny har spanat veckans filmpremiärer, men även tagit med favoritfilmer. Beanpole - Den väldiga kvinnan, Official Secrets, Bad Times at the El Royale och David Lynch klassikern Blue Velvet som håller ännu, menar Ronny.

Veckans filmer med Ronny Svensson

Filmrecensenten Ronny Svensson om "Hedersgästen", "The Cry",
"Star wars: Episode IX – The Rise of Skywalker" och om Roy Anderssons klassiska "En kärlekshistoria".

Veckans filmer med Ronny: "Vilket fantastiskt foto"

Ronny Svensson hjälper dig att hålla dig sysselsatt och ger dig fyra riktigt bra tips på filmer och serier. Vad sägs om "Ash is purest white", "Knives out", "Code 8" och "Simma lugnt, Larry!"?

Serier och filmer för soffan

Ronny Svensson tipsar om de bästa filmerna och serierna att titta på just nu under karantän-tider. Han tipsar bland annat om serien Unbelievable.