Ronny Svensson

Ronny Svensson, född 1960, är verksam filmjournalist. Sedan september 2008 har han varit permanent filmkritiker i Nyhetsmorgon i TV4. Andra meriter inkluderar programledare för Ronnys rullar i Kanal 5 mellan 1993 och 2002.

Ronny Svensson betygsätter Queens Gambit

Ronny Svensson har recenserat veckans film- och streamingtips och han börjar med en, enligt Ronny, svag skräckkomedi Freaky. Både biofilmen Tiny Tim och The Queens Gambit bör ses. Här delar han ut veckans solar.

Sven Wollter är död i sviterna efter covid-19 – så minns vi honom

Den svenska skådespelaren Sven Wollter är död, skriver dottern Stina Wollter på Instagram. Wollter var en av Sveriges största skådespelare och avled en kort tid efter att ha insjuknat i covid-19.
Med i inslaget Ronny Svensson, Cicci Renström Suurna och Thomas Hanzon.

Ronny Svensson minns Sven Wollter: ”Han höll sin politiska övertygelse trogen”

Ronny Svensson beskriver en av våra mest folkkära skådespelare med värme. Han gick alltid all-in i sina roller, säger Svensson. Hans kraftfulla gestalt är något vi alla kommer att sakna. Ronny har känt honom sen tidigt 80-tal. Båda har Göteborg som gemensam nämnare. Och en hel del annat gemensamt.

Veckans filmpremiärer med Ronny: Kenta lever

Ronny har förhandstittat på veckans filmpremiärer och en som stack ut denna vecka är den om kultikonen Kenta vars liv som musiker har filmatiserats.
Övriga som betygsätts filmer är: Honest Thief, Min dotter Gloria, Penance och Bageriet på Portobello Road.

Supersolig filmvecka – Ronny Svensson hyllar

Ronny har spanat veckans filmpremiärer, men även tagit med favoritfilmer. Beanpole - Den väldiga kvinnan, Official Secrets, Bad Times at the El Royale och David Lynch klassikern Blue Velvet som håller ännu, menar Ronny.

Veckans filmer med Ronny Svensson

Filmrecensenten Ronny Svensson om "Hedersgästen", "The Cry",
"Star wars: Episode IX – The Rise of Skywalker" och om Roy Anderssons klassiska "En kärlekshistoria".

Ronny Svensson om veckans filmer

Filmrecensenten Ronny Svensson betygsätter Wild Rose, The Outsider, Deep Water och The Valhalla Murders.

Veckans filmer med Ronny: "Vilket fantastiskt foto"

Ronny Svensson hjälper dig att hålla dig sysselsatt och ger dig fyra riktigt bra tips på filmer och serier. Vad sägs om "Ash is purest white", "Knives out", "Code 8" och "Simma lugnt, Larry!"?

Serier och filmer för soffan

Ronny Svensson tipsar om de bästa filmerna och serierna att titta på just nu under karantän-tider. Han tipsar bland annat om serien Unbelievable.

Här tokhyllar Ronny nya filmen: "Den berikar min själ!"

Vår filmrecensent Ronny Svensson är lyrisk över nya filmen "Waves", som skakat om honom ordentligt. Dessutom ger han sina åsikter om filmerna "LasseMajas detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet", "Familjefesten" och "En vit, vit dag"

Ronny Svensson: Så minns vi Monty Python-medlemmen Terry Jones

Under onsdagen möttes vi av beskedet att Monty Python-medlemmen Terry Jones har avlidit, 77 år gammal. Han har gjort stora avtryck i humor- och filmvärlden och för att prata om hans betydelse har vi med oss Ronny Svensson.

Ronny Svensson: 10-talets bästa filmer

Han vet att det är en omöjlighet. Men filmrecensenten Ronny Svensson har listat 10-talets bästa filmer. Här är hans topp fem av filmer som präglat decenniet.

Ronny Svensson om veckans filmer

Filmrecensenten Ronny Svensson ger betyg till After the Wedding, Knives Out,The Nightingale och Ailos resa.

Ronny om nya Terminator: ”Se den på stor duk!”

Vår filmrecensent Ronny Svensson diskuterar Linda Hamiltons återkomst i ”Terminator”-serien. Dessutom går han igenom animerade versionen av ”Familjen Addams”, franska dramat ”Amanda” och rysaren ”In Fabric”. Dessutom får vi ett musiktips!