Början på sidans innehåll

Soran Ismail

Komiker.

Komiker.

Starka reaktioner efter Bianca Kronlöfs kritik mot komikerbranschen

2 min 54 sek

I ett viralt klipp på Instagram skriver Bianca Kronlöf ett öppet brev till Soran Ismail efter den omdebatterade SVT-dokumentären Persona non grata. Men hon vänder sig också direkt till komikerbranschen och de komiker som hon menar inte distanserar sig från allvaret i anklagelserna.
Så reagerar kändisarna på Biancas brev: "Väcker vrede och sorg".

Olsson om kritiserad Ismail-dokumentär: ”Oerhört stark tv – aldrig sett något liknande”

3 min 10 sek

Kritiken har varit massiv efter att SVT i går släppte dokumentären ”Pesona non grata” där komikern Soran Ismail ger sin bild av vad som hände när han anklagades för sexbrott under metoo-hösten. Vi gästas av Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn, och Karin Olsson, kulturchef på Expressen, som ger sin syn på att SVT valt att låta Ismail tala ut i det här formatet.

Kritik mot SVT:s dokumentär om Soran Ismail: ”SVT gör det lätt för sig”

8 min 30 sek

Det var under metoo-hösten 2017 som komikern Soran Ismail pekades ut och anmäldes för flera våldtäkter och sexuella ofredanden. Förundersökningen lades dock ner i maj. Därefter har det varit tyst kring Soran Ismail – fram till nu. I en SVT-dokumentär med namnet ”Persona non grata” ger Ismail sin syn på händelserna och berättar om tiden efter anklagelserna. Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn, och Karin Olsson, kulturchef på Expressen, ger sin syn på SVT-dokumentären.