Soran Ismail

Komiker.

Starka reaktioner efter Bianca Kronlöfs kritik mot komikerbranschen

I ett viralt klipp på Instagram skriver Bianca Kronlöf ett öppet brev till Soran Ismail efter den omdebatterade SVT-dokumentären Persona non grata. Men hon vänder sig också direkt till komikerbranschen och de komiker som hon menar inte distanserar sig från allvaret i anklagelserna.
Så reagerar kändisarna på Biancas brev: "Väcker vrede och sorg".

Olsson om kritiserad Ismail-dokumentär: ”Oerhört stark tv – aldrig sett något liknande”

Kritiken har varit massiv efter att SVT i går släppte dokumentären ”Pesona non grata” där komikern Soran Ismail ger sin bild av vad som hände när han anklagades för sexbrott under metoo-hösten. Vi gästas av Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn, och Karin Olsson, kulturchef på Expressen, som ger sin syn på att SVT valt att låta Ismail tala ut i det här formatet.

Kritik mot SVT:s dokumentär om Soran Ismail: ”SVT gör det lätt för sig”

Det var under metoo-hösten 2017 som komikern Soran Ismail pekades ut och anmäldes för flera våldtäkter och sexuella ofredanden. Förundersökningen lades dock ner i maj. Därefter har det varit tyst kring Soran Ismail – fram till nu. I en SVT-dokumentär med namnet ”Persona non grata” ger Ismail sin syn på händelserna och berättar om tiden efter anklagelserna. Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn, och Karin Olsson, kulturchef på Expressen, ger sin syn på SVT-dokumentären.

Heta namn till Parlamentet

Snart drar en rykande färsk säsong av Parlamentet igång. Vi kommer återse många populära panelmedlemmar som Josephine Bornebusch och Johan Rheborg samt en ny lovande talang i form av Messiah Hallberg.

Parlamentet tillbaka starkare än någonsin

Parlamentet är tillbaka starkare än någonsin. För att göra superval 2014 till det viktigaste, mest spännande och roligaste i historien har parterna laddat med sina starkaste kort, bland andra Björn Gustafsson, Sissela Kyle, Johan Rheborg, Petra Mede och Robert Gustafsson.

A till Ö mer röda partiet

Soran Ismail och Marika Carlsson i ronden A till Ö. Ämnet är att ridsport, trots att sporten har lika många utövare som till exempel hockeyn, får väldigt lite utrymme i media.

Sverige enda landet i Norden som aldrig haft kvinnlig statsminister

I helgen blev det klart att Danmark kommer få sin första kvinnliga statsminister. När hon tar över innebär det att Sverige är det enda nordiska land som inte haft en kvinnlig statsminister. Vad beror det här på frågar Pär Lernström de både partierna.

Står vi inför ett matkrig?

Med sviktande börser världen över väljer allt fler att investera i jordbruksmark. Andra AP-fonden ska nu investera 250 miljoner dollar i jordbruk. Vissa fruktar att vi ser en matbubbla växa fram.

- Men vad är det värsta som kan hända? Ett världsomspännande matkrig, frågar Pär Lernström.

- Ja, vi har ju tagit ifrån Tredje världen allt annat! Vad är bättre än att åka till Afrika och odla asmycket grejer till käk och sedan säga Nej, det var inte till dig! säger Magnus Betnér.

"Tokfrans"

Det röda laget pratar om det kopierade IKEA-varuhuset i Kina i ronden A till Ö.

"En orakad pung!"

Soran Ismail och Johan Glans visar hur mycket de vet om Arnold Schwarzenegger.

En är kastrerad, en är blind

Soran är kastrerad och cool, Henrik är blind, Sissela är värmländsk och manhaftig och Marika är stenhård med tics.