Soraya Lavasani

Fullständigt namn: Soraya Lavasani

Födelseår: 1982

Uppvuxen i: Uppsala

Familj: Sambo med Ralph Olsson

Bor: Söderort

Karriär:
2006 - Reporter TV4Uppland
2007-2008 Programledare, redaktör och reporter TV4GävleDalarna
2008 – 2013 Programledare, redaktör och reporter TV4Stockholm
2013 – Nu Programledare TV4Nyheterna & Nyhetsmorgon

Mest minnesvärda nyhetssändning: Det finns såklart många men färskast i minne är våra långa livesändningar om terrorattentaten i Paris. Det blev många känslosamma timmar i studion, men tack vare ett otroligt teamwork kollegor emellan kunde vi jobba non-stop i flera dygn.

Bästa resmål: Oj, många! Jag älskar att resa och har haft förmånen att kunna resa väldigt mycket så jag har flera favoritplatser. Men måste jag välja en blir det nog Vancouver i Kanada. En fantastisk stad som har allt!

Vad skulle du göra om du inte rapporterade nyheter?
Då skulle jag vilja arbeta som lärare. Det är ett så otroligt viktigt yrke som verkligen påverkar människor. Jag har själv blivit både sänkt och lyft av lärare. Skulle vara väldigt roligt att få hjälpa unga ut i arbetslivet.

Detta gör jag när jag inte syns i TV-rutan: Umgås med min sambo, familj och vänner så mycket jag bara kan. Och så försöker jag röra på mig en del och ta mig tid att läsa böcker. Har en förkärlek för salsa men tyvärr vågar jag mig ut på dansgolvet alldeles för sällan, det måste jag ändra på!

Mest stolt över: Att jag tog beslutet att utbilda mig till volontär. Varannan vecka ger jag av min tid till välgörande ändamål och det är bland det bästa jag någonsin gjort. Det låter klyschigt men man får verkligen så otroligt mycket av att ge <3

Aktuell: I TV4 Nyheterna och Nyhetsmorgon

Soraya Lavasani i sociala medier

Artiklar

Då sänds Tillsammans mot cancer 2020

Snart är det dags igen för en av årets viktigaste galor, Tillsammans mot cancer, i samarbete med Cancerfonden. Följ med på en kväll med musik, underhållning...

Snart är det dags igen för en av årets viktigaste galor, Tillsammans mot cancer, i samarbete med Cancerfonden. Följ med på en kväll med musik, underhållning och starka berättelser och få en inblick i cancerforskningens utmaningar och framsteg.

Den 6 januari 2020 samlas vi under den känslosamma galan Tillsammans mot cancer som denna gång leds av Soraya Lavasani och Bengt Magnusson. Galan går av stapeln klockan 20.00 på TV4 Play och TV4 och livesänds direkt från Annexet i Stockholm.

Under galan bjuds det som vanligt på musik och underhållning, varvat med starka historier från cancerdrabbade och anhöriga. Även forskare är på plats för att berätta om forskningens framgångar och utmaningar. Syftet med galan är att få fler att bli månadsgivare till Cancerfonden. 

På scen under kvällen uppträder Jill Johnson, Måns Zelmerlöw, Motoboy, Smith and Thell och Renaida.