Stefan Borg

Fullständigt namn: Stefan Anders Borg Född: 1953 Uppvuxen i: Brynäs i Gävle Bor: Saltsjö-Boo, Nacka Karriär: Ekonomi och journalistikstudier på Stockholms universitet. Arbetarbladet, Expressen, TT, Aftonbladet (i tio år), TV4 (sedan 1993). Starkaste händelse under dina reportageresor: Att komma till exempelvis jordbävningen i Haiti och med hjälp av insamlingsprogram på TV4 på några timmar samla in miljoner kronor till hjälp som räddar liv. Favoritprogram på TV: Nyheterna på TV4, BBC World, France24, Al Jazeera, CNN. Bästa resmål: De jag ännu inte har besökt. Varje ny plats är ett sant äventyr. Beirut är en av mina favoritstäder liksom Berlin och New York, städer där jag har varit stationerad som korrespondent. Utmärkelser: Fick ett pris ur ÖB:s hand till en ”krigskorrespondent med överlevnadskunskaper” och ett Fellowship på Dart Center/Columbia University i New York. Mest stolt över: Mina oerhört professionella arbetskamrater som gör att vi kan göra så fantastiska program. Aktuell: Ständigt nya resor världen runt och utrikeskommentarer från TV4Nyheternas studio.

Trump vägrar acceptera valresultatet: ”Ska försöka med massmöten”

Stefan Borg är utrikeskorrespondent på plats i New York. Han rapporterar om en sittande president som vägrar acceptera valresultatet – att USAs nästa president kommer heta Joe Biden. Istället så utropar Donald Trump sig som vinnare i flera delstater. Rolf Porseryd är utrikeskommentator och berättar om hur Trump splittrar det Republikanska partiet.

Så vill Biden ena landet: "Låt oss ge varandra en chans"

USAs blivande president Joe Biden lovade att ena landet när han inatt höll sitt segertal i hemstaten Delaware. Segerrusiga anhängare fyllde gatorna i ett stort antal amerikanska städer. Men Trump-supportrar samlades också under plakat med presidentens budskap om att valet är stulet.

Striden om valresultatet fortsätter i domstolarna

Presidentvalet i USA är fortfarande inte avgjort. Från republikanskt håll höjs röster om att utmana vissa resultat i Högsta domstolen. De juridiska turerna och hoten om stämningar skall inte avfärdas som enbart tomt skrammel, menar Eric Bylander professor i processrätt vid Uppsala universitet.

”Det är en enorm nervositet”

Ann Tiberg är på plats i Wilmington, Delaware, och rapporterar att Demokraterna inte alls känner sig trygga med Joe Bidens påstådda ledning inför USA-valet.
Med i inslaget: Stefan Borg, utrikeskorrespondent TV4Nyheterna

Vicepresidentens närmaste medarbetare coronasmittade – fortsätter kampanja

Presidentkandidaterna är inne i slutspurten och i lördags kom det uppgifter om att Mike Pences stabchef bekräftats ha smittats med covid-19. Nu har även flera av hans närmaste medarbetare bekräftats smittade. Vår USA-korrespondent, Stefan Borg rapporterar direkt från New York.

Stefan Borg: Så var debatten mellan Trump och Biden

Presidentkandidaterna i USA, Donald Trump och Joe Biden, möttes i en sista debatt natten mot fredag svensk tid. Debatten skiljde sig något från den första, mer kaotiska, debatten enligt TV4Nyheternas utrikeskommentator Stefan Borg.

Trumps attack inatt "Ett slag i magen på Biden"

Det var en mer sansad debatt denna gång när Donald Trump och Joe Biden möttes i den sista TV-sända debatten inför presidentvalet i USA.
– Det var på grund av dig jag ställde upp till president, sa Donald Trump till sin motståndare.
Trump kan ha vunnit tillbaka lite efter denna debatt rapporterar Stefan Borg.

Domarnominering – en av stridsfrågorna i sista presidentvalsdebatten

Den amerikanska senatens justitieutskott bäddade idag för att den republikanskt dominerade senaten på måndag ska kunna godkänna den kontroversiella – och av Donald Trump nominerade - domaren Amy Coney Barretts inträde till Högsta domstolen. Nomineringen väntas bli en av stridsfrågorna i den sista valdebatten som hålls i natt mellan Trump och Joe Biden, rapporterar Stefan Borg på plats i Nashville, Tennessee.

Här kliver Obama in i valrörelsen "Riktar stark kritik mot Trump"

Det är mindre än två veckor kvar till valet i USA och det är minst sagt spännande. Stefan Borg rapporterar från Nashville om stundande debatt mellan kandidaterna Trump och Biden som äger rum natten till fredag.
– Pandemin kommer bli huvudnumret, på väg att slå alla rekordnivåer nu, säger Stefan.
Dessutom gör Barack Obama comeback i rampljuset.

Vapenförsäljningen i USA skjuter i höjden ”Vi ser en ökad självständighet”

Joe Biden har en rejäl ledning över president Trump bland de amerikanska väljarna - enligt CNN:s senaste sammanvägning av flera opinionsundersökningar hela elva procentenheter. Siffror som väcker glädje och oro. Oro för protester och kaos efter valet och inför valet säljs rekordmängder med vapen och ammunition. TV4Nyheterna har besökt Gun Radio i Utah.

Stefan Borg om nattens tv-kamp: "Påverkar inte opinionen"

De skulle ha delat scen i en virtuell debatt. Men Donald Trump vägrade och i stället duellerade han och Joe Biden om tv-tittarna i varsitt valmöte. Ingen tjänade på det här upplägget, varken kandidaterna eller de amerikanska väljarna. Det säger TV4:s utrikeskorrespondent Stefan Borg.

Senatsförhör med Trumps domarkandidat

I USA inleddes idag senatsförhören med Amy Coney Barrett, president Donald Trumps förslag till ny domare I landets Högsta Domstol efter Ruth Bader Ginsburgs bortgång. Verkar som att alla senatorer kommer att rösta efter partilinjen – då kommer Republikanerna vinna, säger USA-korrespondent Stefan Borg om Amy Coney Barretts chanser.

USA-valet: Presidentdebatten i Florida ställs in

Stefan Borg rapporterar om en stökig valrörelse. Många amerikaner är väldigt frustrerade över situationen. Här berättar några medborgare om det politiska läget och om huruvida president Trumps hälsa är trovärdig.

”Ingen vet när, var eller hur debatten ska hållas”

I natt har det kommit nya besked om den amerikanske presidenten Donald Trumps hälsa.
Vår USA-korrespondent Stefan Borg är i Salt Lake City och rapporterar även om den kommande kandidat-debatten.

”Harris och Pence – de kunde inte vara mer olika”

Inatt är det dags för debatt mellan de båda vicepresidentkandidaterna Mike Pence och Kamala Harris. Och de kunde inte vara mer olika, säger utrikeskommentator Elisabet Frerot som berättar vilka kandidaterna är och vad de står för.

"Nu är smittan ett faktum i Vita huset" - Trumps stab har undvikit mask

Att USA:s president Donald Trump och hustrun Melania testats positivt för covid-19 får helt oöverskådliga konsekvenser, inte minst vad gäller den pågående valkampanjen. Det säger TV4:s USA-korrespondent Stefan Borg på plats i Florida. Under fredagen skulle Trump ha flugit till Florida, och bland annat ha hållit ett kampanjevenemang på flygplatsen Orlando Sanford, men den resan blir nu inte av.

Trumps antydan om riggade val: ”Allvarligt - skapar osäkerhet”

USA-forskaren och statsvetaren Frida Stranne menar att president Donald Trump i nattens debatt skapar osäkerhet kring valets legitimitet när han pratar om att valet kan bli riggat och att detta i sin tur leder till bristande förtroende bland väljarna.