Steffo Törnquist

Namn: Steffo Törnquist.

Födelseår: 12 januari 1956.

Uppvuxen i: Linköping.

Familj: Hustru Carro, chefsjurist i Nordea, son Max, valutaexpert i London, bonusbarn Amelie och Robert, båda hyggliga golfare, genial hund Sally.

Bor: Östermalm i Stockholm.

Karriär: Klädsäljare, gymnastiklärare, simlärare, murvel på Östgöta Corren, TT, DN, Expressen och på TV4 sen starten. Där Steffo Törnquist bland annat medverkat i Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, TV4:s första talkshow. Han är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon i TV4, där han leder programmet med sin parhäst Jenny Strömstedt.

Dolda talanger: Om jag har några talanger brukar jag inte hålla inne med dem, så de flesta är nog hyggligt spridda, typ kokar god sås, vet vilken cigarr som passar till vilken cognac, hittar snygga gamla saker, gör en hole in one var tredje år och liknande. Slow fox också förresten.

Största rädsla: Att de humorlösa segrar.

Bästa resmål: Stockholms skärgård.

Favoritprogram på TV: Brittiska Antikrundan.

Favoritmaträtt: Anka stekt i eget fett.

Vad jag gör när jag inte syns på TV: golfar, spanar in konst, spelar gitarrsolon på för hög volym.

Utmärkelser: Vann utmärkelsen ”Världens bästa bok” med min Steffos Spritbibel, vunnit Stockholmsserien i squash, har ett par skol-DM i olika bollspel, fått gourmet-diplom av Leif Mannerström, tvåa i Lets Dance och lite annat smått och gott. Blev dock utesluten ur scoutkåren Vargungarna efter att ha slängt in några stinkbomber under en högtidsceremoni.

Mest stolt över: Att ha lyckta få så begåvade vänner, och min familj förstås.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: Alla fnitterspel jag fått med Jempa.

Det här vet de flesta inte om mig: Jag är preses i Spritakademien, gillar skinnjackor och stora tröjor, kommer att bära halmhatt och piprökande författa böcker när jag blir stor.

Aktuell: Som programledare för Nyhetsmorgon tillsammans med Jenny Strömstedt.

Steffo Törnquist i sociala medier

Artiklar

Jenny och Steffo på turné i landet – träffar partiledarna

Just nu är Jenny och Steffo ute och reser från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten. Det nya programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" har premiär...

Just nu är Jenny och Steffo ute och reser från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten. Det nya programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" har premiär i augusti.
– Det är speciellt att träffa partiledarna i de miljöer som format deras politiska övertygelse, säger Jenny Strömstedt.

Platserna har partiledarna själva fått välja. 

– Förhoppningsvis ger våra samtal väljarna en chans att lära känna sina politiker på ett djupare plan och vad de brinner för så att de kan göra sitt val, säger Jenny Strömstedt.

Tittarna får komma nära våra partiledare i samtalen och höra om vilka personer och händelser i livet som gjort att de valt sin politiska inriktning, om de känner att de offrat något på vägen och vilka drömmar de fortfarande hoppas förverkliga. 

– Förhoppningen är att partiledarnas guidning på dessa betydelsefulla platser också blir en vägledning in i deras hjärnor och hjärtan. Varför väljer den ene 11-åringen att gå in i Grön Ungdom när den andra väljer MUF, vad har de fått med sig av barndomen, av första kärleken, av första fyllan. Vad får just dem att i vuxen ålder tro att de är bäst skickade att leda vårt land? Vi hoppas kunna lägga en hittills olagd bit till det pussel som valrörelsen och politiken är, säger Steffo Törnquist.

Platserna som Jenny och Steffo träffar partiledarna på är följande: Annie Lööf i Maramö, Gustav Fridolin i Vittsjö, Ulf Kristersson i Strängnäs, Jimmie Åkesson i Sölvesborg, Stefan Löfven i Örnsköldsvik, Jan Björklund i Skene, Jonas Sjöstedt i Umeå och Ebba Busch Thor i Uppsala.

Premiär måndagen den 20 augusti klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.