Början på sidans innehåll

Steffo Törnquist

Steffo Törnquist har en lång karriär som klädsäljare, gymnastiklärare, simlärare, murvel på Östgöta Corren, TT, DN, Expressen och på TV4 sen starten. Där Steffo bland annat medverkat i Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, TV4:s första talkshow. Han är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon i TV4, där han oftast leder programmet med sin parhäst Jenny Strömstedt.

Steffo Törnquist har en lång karriär som klädsäljare, gymnastiklärare, simlärare, murvel på Östgöta Corren, TT, DN, Expressen och på TV4 sen starten. Där Steffo bland annat medverkat i Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, TV4:s första talkshow. Han är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon i TV4, där han oftast leder programmet med sin parhäst Jenny Strömstedt.

Allt du behöver veta inför kyrkovalet

7 min 50 sek

Det är kyrkoval på söndag, ett val som ofta sker lite i skymundan. Här reder Anders Pihlblad ut de många frågor Nyhetsmorgon fått angående valet och berättar hur valet egentligen fungerar. Desstuom sätts Jenny och Steffo på ett överraskande kunskapsprov.

By-borna säger nej till namnbyte - byn ska heta By

2 min 38 sek

Mellan Örnsköldsvik och Sollefteå finns en by som heter just By. I veckan dök en Reddit-tråd upp med en bild på vägskylten "By 4" med frågan "Vår by behöver ett namn, har du något förslag?". Nästan 100 förslag har kommit in.
Men By-borna vill inte byta namn på sin ort. Bybon Sofia Olsson berättar att gemenskapen i By är stor, och att de bland annat har en "Bybock", en "bybrasa" och en strand som heter "Bywatch".

Robyns legendariska låt rankas som en av världens bästa

1 min 52 sek

Över 250 musiker, kritiker och branschfolk har fått i uppdrag att rösta fram en lista över världens bästa låtar. Första platsen knep Aretha Franklin med låten Respect. Det som verkligen är stort på hemmaplan är att en svensk låt hamnat på 20:e plats! Och det är Robyn med hiten ”Dancing on my own”. Grattis Robyn! Rankningen startade 2004 här ser du hela listan.

Myskoxen Sam på vift i Härjedalen: ”Orosmoln när barn går till skolan”

2 min 54 sek

Förra året dök myskoxen Brutus upp på flera platser i Jämtlands län. Nu har en till myskoxe dykt upp: Sam som vandrar runt i Ljusnedal i Härjedalen. Bonden Stefan Dahlsten har haft myskoxen på tomten flera gånger, och det verkar som den gillar hans kor. Samtidigt har polisens försök att skrämma iväg Sam misslyckats och Stefan Dahlsten oroar sig för när barnen ska gå till bussen till skolan.

Steffo i skjutglädje med luftgevär – Jenny: ”Sluta nu!”

5 min 48 sek

I söndags tog Anna Normann silvermedalj i 50 meter gevär i Paralympics och kammade dessutom hem ett världsrekord. Hon har innan succén i Paralympics tagit VM-guld med såväl landslaget, det militära landslaget och paralandslaget. För Nyhetsmorgon berättar hon om resan till medaljen och passar även på att visa en skjutglad Steffo hur bössan fungerar.

Steffo: ”Det hugger jag på direkt” – Tredje vaccindos i gång

45 sek

De första kallelserna till en tredje vaccinationsdos har skickats ut i Västra Götaland. I första hand är det transplanterade och de med kraftigt nedsatt immunförsvar som får erbjudandet. Nyheternas Matilda Boza berättar mer. ”Får man det erbjudandet hugger man direkt”, säger Steffo.

Vi älskar Sorayas röv: ”Sluta kommentera och ät tårta istället”

4 min 8 sek

Nyhetsmorgons programledare Soraya Lavasanis bakdel har väckt känslor bland tittarna, i alla fall hos en. ”Någon har ansträngt sig så till den milda grad, köpt ett frimärke och gått till postlådan för att jag verkligen ska förstå”, säger Soraya om rumpbrevet som landat i hennes hem.

Jägare anfallen av björn: ”Bet honom i skinkan ”

3 min

En jägare blev anfallen av en björnhona efter en avslutad jakt - och räddades av sin hund. Här berättar jaktledaren Roland Svensson om vad som hände. Tack och lov så klarade sig både hunden och jägaren utan några skador.

Robotar på gång att inta Disneyland: ”Både roar och oroar”

4 min 39 sek

Disney håller på att utveckla robotversioner av kända karaktärer som till exempel Musse Pigg. Robotarna ska utrustas med kameror och sensorer så att de kan röra sig fritt på nöjesparken. Samtidigt har Tesla meddelat att man redan nästa år kommer lansera en prototyp av "Tesla Bot" som ska använda samma AI-system som bilarna, och som ska kunna utföra farliga eller tråkiga arbetsuppgifter. Christian Smith, robotforskare på KTH, kommenterar utvecklingen.

Jenny och Steffo: "Vi är ringrostiga"

56 sek

Det flöt på nästan hela vägen fram till målsnöret för Jenny och Steffo i morse - sen tappades tiden bort. Det kan hända den bästa första dagen efter semestern.

Ulla om kritiken mot Stefan Löfven: ”Blir upprörd och arg”

1 min 53 sek

Statsminister Stefan Löfvén får besök av Jenny och Steffo på Harpsund för den årliga nationaldagsintervjun. Bland annat diskuteras det pandemiåret 2021 hittills och hur statsministern blickar framåt inför nästa val tillsammans med Socialdemokraterna.

Programledarna drar sina bästa Göteborgsvitsar

3 min 51 sek

Idag firar staden Göteborg i Sverige så mycket som 400 år. Ett perfekt tillfälle för våra programledare att få dra sina bästa Göteborgsvitsar, och vi får även höra några skämt från komiker från staden.

Steffo byter ett kilo skumbananer mot kaffekanna

1 min 50 sek

För Tomas Jämtbäck började det med ett klistermärke som han sedan bytte mot en bok. Boken bytte han sedan mot ett fotografi, och målet är att nu fortsätta byta upp sig tills han får ett helt hus. Nu ger sig även Steffo in i byteskarusellen.

Steffo avstängd från Scouterna: ”Vågade inte säga till mamma”

34 sek

I samband med att Agnes Comstedt, ung talesperson, och Anna-Karin Hennig, generalsekreterare för scouterna gästade Nyhetsmorgon för att prata om hur intresset för scoutlivet ökat tvingade Jenny Steffo att bekänna en sak han inte ens berättat för sina föräldrar.

Skrattfest i studion efter Marias roliga namnmiss

20 sek

Våra fantastiska programledare gör verkligen sitt bästa. Men ibland, när det blir alldeles för många namn att hålla reda på, kan det bli såhär. Se när Maria Forsblom gör en minst sagt undehållande felsägning av en av Nyhetsmorgons gäster.