Steffo Törnquist

Steffo Törnquist har en lång karriär som klädsäljare, gymnastiklärare, simlärare, murvel på Östgöta Corren, TT, DN, Expressen och på TV4 sen starten. Där Steffo bland annat medverkat i Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, TV4:s första talkshow. Han är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon i TV4, där han oftast leder programmet med sin parhäst Jenny Strömstedt.

Steffo Törnquist har en lång karriär som klädsäljare, gymnastiklärare, simlärare, murvel på Östgöta Corren, TT, DN, Expressen och på TV4 sen starten. Där Steffo bland annat medverkat i Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, TV4:s första talkshow. Han är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon i TV4, där han oftast leder programmet med sin parhäst Jenny Strömstedt.

Ulla om kritiken mot Stefan Löfven: ”Blir upprörd och arg”

Statsminister Stefan Löfvén får besök av Jenny och Steffo på Harpsund för den årliga nationaldagsintervjun. Bland annat diskuteras det pandemiåret 2021 hittills och hur statsministern blickar framåt inför nästa val tillsammans med Socialdemokraterna.

Programledarna drar sina bästa Göteborgsvitsar

Idag firar staden Göteborg i Sverige så mycket som 400 år. Ett perfekt tillfälle för våra programledare att få dra sina bästa Göteborgsvitsar, och vi får även höra några skämt från komiker från staden.

Steffo byter ett kilo skumbananer mot kaffekanna

För Tomas Jämtbäck började det med ett klistermärke som han sedan bytte mot en bok. Boken bytte han sedan mot ett fotografi, och målet är att nu fortsätta byta upp sig tills han får ett helt hus. Nu ger sig även Steffo in i byteskarusellen.

Steffo avstängd från Scouterna: ”Vågade inte säga till mamma”

I samband med att Agnes Comstedt, ung talesperson, och Anna-Karin Hennig, generalsekreterare för scouterna gästade Nyhetsmorgon för att prata om hur intresset för scoutlivet ökat tvingade Jenny Steffo att bekänna en sak han inte ens berättat för sina föräldrar.

Skrattfest i studion efter Marias roliga namnmiss

Våra fantastiska programledare gör verkligen sitt bästa. Men ibland, när det blir alldeles för många namn att hålla reda på, kan det bli såhär. Se när Maria Forsblom gör en minst sagt undehållande felsägning av en av Nyhetsmorgons gäster.

Så kan framtidens kärnkraft fungera

Vi reder ut hur en ny kärnkraftsteknik skulle kunna se ut i Sverige. Till vår hjälp har vi Janne Wallenius som är professor i reaktorfysik vid KTH. Han föreslår att man kan bygga små modulära reaktorer till skillnad från de stora som finns i Sverige idag.

Skydda dig mot nätbedragare i julhandeln ”Äldre väldigt utsatta”

Förra året anmäldes 245 000 digitala brott, enligt BRÅ. Nästan tre miljoner personer i Sverige blev under 2019 utsatta för phishing. I takt med att näthandeln ökar, ökar också nätbedrägerierna och som i ett försök att få stopp och upplysa folk om olika former av digitala brott lanseras nu en tjänst på nätet. Lotta Mauritzson, polisens nationella bedrägericentrum berättar hur du ska skydda dig.

Steffo är tillbaka efter covid-19 ”Men ingenting smakar”

Efter att Steffo insjuknade i covid-19 har vi alla suttit på nålar. Han är tillbaka och friskförklarad. Men det kan ta tid att få allt som det var förr. TV4 Nyheternas Peter Lindgren rapporterar just om ämnet att bli frisk från covid-19. Det är inte samma sak som att bli återställd. Många som behövde vårdas på sjukhus i våras, fick problem som hängde kvar i månader. Nu visar det sig att även dom med lindrigare symptom kan komma att behöva hjälp. Det är konstigt med eftersläpningen, konstaterar Steffo Törnquist. ”Jag mår bra minus att jag blir lite andfådd och hostar om jag tar ett djupt andetag”. Men han avslutar med att säga att det känns ljuvligt att vara ute.

Klarar du IQ-testet snabbare än Steffo?

Vad innebär det att ha ett högt IQ? Vetenskapsjournalisten och doktorn i partikelfysik, Maria Gunther, gästar Nyhetsmorgon och pratar om sin nya bok
"Smart: Vad vetenskapen säger om intelligens". Hon har även med sig ett IQ-test som programledarna får testa i studion.

Peter Jihde på Världsdiabetesdagen: ”I dag mår jag bra”

Den 14 november är Världsdiabetesdagen - en sjukdom som ständigt ökar i världen. Bara här i landet lider en halv miljon svenskar av sjukdomen diabetes – både typ 1 och 2, och dagligen dör fler än fem personer till följd av sjukdomen.

Det här vet vår föredetta kollega Peter Jihde allt om, och vi har med oss honom på FaceTime.

Pendlare stickade "förseningshalsduk" – såldes för 78 000 kronor på nätet

The New York Times skriver om tyska Claudia Weber, som under 25 års tid pendlat till jobbet i München och blivit van vid tågförseningar. Men istället för att sitta och rulla tummarna fick hon under förra året en kreativ idé att spendera sin väntetid på, nämligen att sticka på en halsduk. Färgerna i halsduken symboliserar nämligen lång förseningen har blivit. Claudias dotter la ut en bild på halsduken på nätet och den såldes sen för 78 000 kronor till förmån för välgörenhet.

Jenny och Steffo blir tecknade som Musse Pigg

I samband med Musse Piggs 90-årsdag lördagen den 17 november gästas vi av Sveriges enda godkända Disneytecknare. Här får han i uppdrag att teckna Jenny och Steffo i Musses skepnad!