Steffo Törnquist

Steffo Törnquist har en lång karriär som klädsäljare, gymnastiklärare, simlärare, murvel på Östgöta Corren, TT, DN, Expressen och på TV4 sen starten. Där Steffo bland annat medverkat i Steffos lustjakt och Steffo – din tröst i natten, TV4:s första talkshow. Han är sedan år 2000 programledare för Nyhetsmorgon i TV4, där han oftast leder programmet med sin parhäst Jenny Strömstedt.

Klarar du IQ-testet snabbare än Steffo?

Vad innebär det att ha ett högt IQ? Vetenskapsjournalisten och doktorn i partikelfysik, Maria Gunther, gästar Nyhetsmorgon och pratar om sin nya bok
"Smart: Vad vetenskapen säger om intelligens". Hon har även med sig ett IQ-test som programledarna får testa i studion.

Peter Jihde på Världsdiabetesdagen: ”I dag mår jag bra”

Den 14 november är Världsdiabetesdagen - en sjukdom som ständigt ökar i världen. Bara här i landet lider en halv miljon svenskar av sjukdomen diabetes – både typ 1 och 2, och dagligen dör fler än fem personer till följd av sjukdomen.

Det här vet vår föredetta kollega Peter Jihde allt om, och vi har med oss honom på FaceTime.

Pendlare stickade "förseningshalsduk" – såldes för 78 000 kronor på nätet

The New York Times skriver om tyska Claudia Weber, som under 25 års tid pendlat till jobbet i München och blivit van vid tågförseningar. Men istället för att sitta och rulla tummarna fick hon under förra året en kreativ idé att spendera sin väntetid på, nämligen att sticka på en halsduk. Färgerna i halsduken symboliserar nämligen lång förseningen har blivit. Claudias dotter la ut en bild på halsduken på nätet och den såldes sen för 78 000 kronor till förmån för välgörenhet.

Jenny och Steffo blir tecknade som Musse Pigg

I samband med Musse Piggs 90-årsdag lördagen den 17 november gästas vi av Sveriges enda godkända Disneytecknare. Här får han i uppdrag att teckna Jenny och Steffo i Musses skepnad!

Steffo:”Vem är trendsättaren här egentligen?”

Att klädstilar kommer tillbaka i moderna tappningar är inte ovanligt. Steffo har tagit fram gamla kläder från sina favoritartister som han gärna skulle se folk ha på sig idag. Vem skulle egentligen passa bäst i Frank Sinatras hatt?

Popcorn i Östersjön – "varför inte skumbananer"

Tusentals liter popcorn ska hällas ut i Östersjön.Det hela ska simulera ett oljeutsläpp som övningsexempel för den internationella miljöräddningsövningen Balex Delta som arrangeras på svenskt vatten utanför och i Karlskorna.

Jenny Alversjö: "Nu fick jag klimatångest"

Denna vecka är det klimatvecka i Nyhetsmorgon. Inför kommande inslag får Steffo Jenny att få klimatångest i stället för klimatoro. Hur står det till hos dig är du oroad över klimatet?

Här får Steffo prova Maddes primördruvor

Nu är det skördetid och just detta år har givi utdelning åtminstone när det gäller druvor. Och det är något som Steffo har ett gott öga till. Vilken är din favorit gröda?

Jonas Sjöstedt: "Sveriges 180 miljardärer äger allt mer"

Idag är det Vänsterpartiets dag i Almedalen. Partiledaren Jonas Stjöstedt är nöjd med partiets prestation under mandatperioden och de positiva opinionsmätningarna, och talar om vikten av en mer jämlik skattepolitik när klyftorna ökar i Sverige.

Här får Steffo fästingvaccin: "Det kändes faktiskt inte ett dugg"

Det är sommar och fästingarna har vaknat till liv. Har man oturen att bli biten av en fästing som bär på TBE-smittan gäller det att vara vaccinerad för att klara sig bättre. Charlotta Johansson berättar om vikten av vaccination nu när det rapporteras om fler fall av TBE än någonsin.

Programledarnas samvete synas

Idag är det Världshavsdagen. Köper du MSC-märkt fisk eller inte? Det är lite si och så med programledarnas samvete denna morgon.

Jenny och Steffo på turné i landet – träffar partiledarna

Just nu är Jenny och Steffo ute och reser från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten. Det nya programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" har premiär i augusti.
– Det är speciellt att träffa partiledarna i de miljöer som format deras politiska övertygelse, säger Jenny Strömstedt.

Här lär sig Jenny och Steffo nya trenddansen Flossa

Vi har haft många populära danssteg genom tiderna som the harlem shake, dab och nu danstrenden Floss som fått världen att släppa loss. Men det är långt ifrån alla här i Sverige som känner till dansen. Vår reporter har frågat folk på stan om de vet vad flossa är... Någon som vet är Malin Watson, dansare och koreograf, som vi är vana att se i Let''s dance. Hon kommer på besök till Nyhetsmorgon för att lära Jenny och Steffo att flossa.