Början på sidans innehåll

Stephanie Harvey

26, Sundbyberg. Brevbärare. Stephanie är en tjej med väldigt mycket energi och en positiv syn på livet. Med sitt stora sinne för humor flirtar hon lätt in sig hos andra, något som kan vara en stor fördel i huset. Hon har jobbat som brevbärare i fem år och älskar sitt jobb. På fritiden går hon gärna på rave.

26, Sundbyberg. Brevbärare. Stephanie är en tjej med väldigt mycket energi och en positiv syn på livet. Med sitt stora sinne för humor flirtar hon lätt in sig hos andra, något som kan vara en stor fördel i huset. Hon har jobbat som brevbärare i fem år och älskar sitt jobb. På fritiden går hon gärna på rave.

GW om Kaj Linnas pyramidspel: ”Vet inte vad han pratar om”

2 min 42 sek

I ett reportage i Aftonbladet har vi kunnat läsa om hur den före detta livstidfången Kaj Linna försökt få människor att satsa pengar i en okänd kryptofond. – Jag skulle avråda honom, det är uppenbart att han inte vet vad han pratar om, säger Leif GW Persson.

Ny stödlinje för föräldrar som rör sexuella övergrepp på barn på nätet

5 min 36 sek

I dag öppnar ECPAT en stödlinje för föräldrar och andra vuxna i barns närhet där de kan få stöd och kunskap om frågor som rör sexuella övergrepp och exploatering av barn på nätet. Isabella Kim som är barnrättsjurist på organisationen ECPAT berättar att deras senaste rapport visar att det finns ett stort glapp mellan vad barnen vet om detta – och vad föräldrarna vet.

Barnöverläkaren: “Ett klokt beslut att vaccinera barnen”

7 min 46 sek

Intresset i att vaccinera barn för att bekämpa smittspridningen av covid-19 har ökat. Folkhälsomyndigheten vill att regionerna börjar erbjuda barn i åldrarna 12-15 år vaccin redan i oktober. Dock är många föräldrar tvekar till att vaccinera sina barn och känner sig oroade över eventuella biverkningar. Matti Sällberg, vaccinforskare och professor inom biomedicinsk analys tillsammans med Henrik Arnell, överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus, förstår att beslutet kan kännas svårt för föräldrar, men menar båda att det är ett klokt beslut att låta vaccinera barnen.

Så pratar du med dina barn om hot på nätet: ”Lyssna och ge stöd”

2 min 8 sek

I dag startar ECPAT en stödlinje där föräldrar kan få hjälp och kunskap kring hur barn kan fara illa på nätet och hur man kan tala med sina barn om problemet. Enligt Isabella Kim som är barnrättsjurist ECPAT är det viktigt att du som förälder inte överför din egen rädsla och panik på ditt barn.
– Lyssna, avlasta från skam och skuld och ge stöd, säger Isabella Kim.

Tegnell inför öppnandet: ”Inga dramatiska ökningar att vänta”

5 min 38 sek

Om bara en vecka släpps de sista coronarestriktionerna, men än så länge är mycket oklart kring hur den nya verkligheten efter 1,5 års pandemitillvaro kommer att se ut. Här berättar statsepidemiolog Anders Tegnell vad som krävs för att vi ska kunna parera eventuella utbrott.

Kraven när vi ska tillbaka till jobbet: "Upp till varje arbetsgivare"

5 min 34 sek

Från och med nästa vecka är det dags att återgå till jobbet när coronarestriktionerna lyfts. Kan det innebära en konflikt till arbetsplatsen? Enligt Therese Swanström, ordförande TCO, har arbetsgivaren ett ansvar enligt arbetsmiljölagen att se till att arbetstagare inte drabbas av ohälsa eller risk för skada på jobbet. Men några givna svar på exakt vilka relger som ska gälla finns inte. – Det är upp till varje arbetsgivare, säger Therese Swanström.

Tipsares identiteter läckte från DO

20 sek

Tipsares personuppgifter har läckt från Diskrimineringsombudsmannens hemsida till utomstående företag. Även om man valt att vara anonym har personuppgifterna gått vidare till ett bolag som analyserar hemsidans besökare, rapporterar Ekot

Hyresvärdarnas miljonkrav på migrationsverket: ”Slitaget större än normalt”

4 min 37 sek

Hyresvärdar i glesbygdskommuner kräver Migrationsverket på 220 miljoner kroonor. Värdarna vill ha ersättning för slitage och skador som tillfogats de lägenheter de hyrde ut till Migrationsverket under flyktingkrisen 2015. Anna Rytterbrant, reporter på Hem och Hyra, har granskat den uppblossade konflikten som nu blivit en rättslig fråga.

Dags att återgå till arbetsplatsen - här är dina rättigheter och skyldigheter

1 min 9 sek

Om en vecka lyfts Sveriges corona-restriktioner. Men vad kommer att hända på arbetsplatsen efter pandemin? Och vilka rättigheter och skyldigheter har vi?
– Det som alltid är viktigt är en hög dialog mellan arbetsgivare och arbetstagare, säger Therese Swanström, ordförande TCO, som har tittat på hur hemarbetet har påverkat människor.

Utrikespolitik och klimat i fokus när Biden höll tal i FN

4 min 22 sek

Just nu möts världens stats- och regeringschefer i i FN:s generalförsamling i New York. När USA:s president Joe Biden höll sitt första tal markerade presidenten sin utrikespolitik. Biden sade bland annat att han vill undvika ett nytt kallt krig och att han hoppas på internationellt samarbete.
– En sak som han betonade var att nu är det slut på 20 år av krig och då syftade han i första hand på Afghanistan men även att USA inte finns kvar i Irak, säger Stefan Borg, korrespondent USA, TV4Nyheterna.

Höstdagjämningen är här – så funkar det

2 min 34 sek

Meteorolog Leon Lee visar hur jorden nu står på en plats i rymden där både natt och dag är lika långa. Precis klockan 21:21 passerar solskivans centrum gränsen mellan norra och södra himmelssfären, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Nu är vi på väg mot mörkare tider. Här ger Lee en lektion i hur det ser ut världen över. Dessutom får vi soltimmarna som det ser ut just nu i dagens solfilm.

Vulkanutbrottet på La palma: Lavan slukar allt i sin väg

20 sek

Lavan på kanarieön La Palma fortsätter att sluka allt i sin väg. Vulkanutbrottet har fått tusentals att fly och hittills är nära 200 hus förstörts. Dom här drönarbilderna vi fått visar hur lavan bränner och täcker allt i sin väg och faran efter utbrottet i söndags är långt ifrån över

USA: Starka reaktioner efter gränspolisens agerande

40 sek

Bilderna som visar amerikansk gränspolis till häst som piskar med tyglar mot migranter har väckt starka reaktioner. Över 10 000 migranter, de flesta från Haiti, har i helgen korsat gränsen mellan Mexiko och USA för att ta sig till lägret i Del Rio i Texas.

Amnesty kräver mer vaccin till fattiga

1 min 17 sek

Bristen på covid-19-vaccin till fattiga länder är en katastrof för mänskliga rättigheter. Det menar Amnesty som nu uppmanar läkemedelsföretagen att snabbt göra sina vaccin tillgängliga för fler.

Kraftig jordbävning i Australien

20 sek

Australien skakades av det kraftigaste jordskalvet på 200 år under natten till onsdag, svensk tid. Skalvet mätte 5,8 på richterskalan och har orsakat materiella skador, däremot har inga dödsoffer eller allvarligare personskador rapporterats.

Hyresvärdar rasar mot Migrationsverket: 100-tals miljoner i skador

1 min 9 sek

Hyresvärdar som hyrde ut till Migrationsverket under flyktingkrisen 2015 väntar på 100-tals miljoner i ersättning för slitage, som uppstod under tiden asylsökanden bodde där. Men Migrationsverket tycker inte att det är deras ansvar, och på grund av uteblivna ersättningar har flera hyresvärdar inte ha råd att renovera. Bland annat i Storfors i Värmland.