Början på sidans innehåll

Sture Bergwall

Sture Bergwall får inget skadestånd

23 sek

Sture Bergwall, även känd som Thomas Quick får inget skadestånd för dom år han satt inlåst på rättspsykiatrisk klinik efter att ha erkänt och fällts för en rad mord.

Sture Bergwall kräver 15 miljoner från staten

35 sek

Nu kräver Sture Bergwall staten på 15 miljoner kronor i skadestånd. Sture Bergwall kallade sig själv tidigare för Thomas Quick. Skadeståndet kan bli det högsta som den svenska staten har betalat ut.

Bergwall: "hoppas debatten inte är slut""

54 sek

Sture Bergwall har ännu inte hunnit läsa Bergwallkommissionens slutrapport, men uppfattar den som "ett bra betänkande". Däremot hoppas han att debatten om fallet Quick inte är slut.

Därför kunde Quick dömas och sedan frias

5 min 7 sek

Daniel Tarschys, ordförande för Bergwallkommissionen, säger att det finns fyra förklaringar till varför Sture Bergwall (tidigare Thomas Quick) kunde dömas för åtta mord och sedan frias.

Så gick det till när Thomas Quick dömdes

44 sek

Grupptänkandet i utredningarna mot Sture Bergvall - tidigare Thomas Quick - bidrog till att han kunde fällas för åtta mord. Det framkommer i den så kallade Bergwallkommissionens rapport som nu presenteras.

Bergwall drar staten inför domstol

20 sek

Syftet är att på nytt kräva skadestånd för justitieråd Göran Lambertz många uttalanden om Bergwalls skuld gällande de mord han har friats från.

Bergwall anmäler överläkare

Sture Bergwall anmäler en överläkare vid Östersunds sjukhus till Inspektionen för vård och omsorg. Överläkaren ska bland annat ha låst in honom utan domstolsprövning.

Sture Bergwall anmäler Lambertz

Sture Bergwall anmäler justitierådet Göran Lambertz till Justitiekanslern, JK, och begär 100 000 kronor i ersättning för kränkningar under resningsprocesen.

Sture Bergwall

30 sek

I en intervju berättar Sture Bergwall om sitt liv. Och om åren på Säter som skapade en seriemördare. Ulf Traneborn har intervjuat honom.

Jan Guillou och Göran Lambertz om fallet Thomas Quick

Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, har friats i tre av de åtta fall där han tagit tillbaka sina erkännanden och hela rättsprocessen har kallats Sveriges största rättsskandal. Samtidigt går Göran Lambertz, före detta justitiekansler, ut och säger att morddomarna inte alls var felaktiga.