Thomas Bodström

Thomas Bodström är en svensk advokat och före detta socialdemokratisk politiker samt tidigare justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002-2010. Bodström är också deckarförfattare.

Thomas Bodström: ”Regeringen räddades av pandemin”

Det är fredag och denna vecka har det pendlat mellan mer och mindre glädjande nyheter. Allt ifrån att besöksförbudet hos äldre hävs till jakten på gängkriminella. Nyhetspanelen går igenom veckans hetaste händelser. Panelen i dag består av: Per Schlingmann, författare, Thomas Bodström, advokat och Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör DN.

Bodström: "Därför missförstår vi svenskar Trump"

Per Schlingmann, Hanne Kjöller och Thomas Bodström diskuterar huruvida Donald Trump blir kvar i Vita huset fyra år till. Bodström menar att ett sådant tal som Trump höll inatt aldrig skulle gå hem i Sverige och aldrig heller skulle hållas av ett svenskt parti.

Läkare gav dödshjälp: ”Jag har gjort exakt så som patienten vill”

Svenska läkaren och professorn Staffan Bergström gav dödshjälp till en svårt ALS-sjuk person i tisdags. Han hade fått beviljat att åka till en dödsklinik i Schweiz men resan stoppades av corona. Nu riskerar han åtal för dödshjälp. Advokat Thomas Bodström: ”Ett oklart rättsläge”

Nyhetspanelen: ”Tror stenhårt på den svenska modellen”

Många har kritiserat Sveriges agerande under coronakrisen. Har vi agerat rätt eller fel? Har vi fortsatt förtroende för myndigheterna och vad tycker vi om att Almedalsveckan ställs in? Nyhetspanelen består idag av Hanne Kjöller, Per Schlingmann och Thomas Bodström.

Nyhetspanelen: Är RUT-avdraget här för att stanna?

Veckans nyhetspanel består av Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör på DN,Thomas Bodström, advokat och fd justitieminister samt författaren Per Schlingmann. De diskuterar RUT-avdragets framtid, stökigheterna kring Big Brother och de nya uppgifterna kring Palmemordet.

Bodström: "Sverige kan inte hantera diktaturer"

25 år har gått sedan folkmordet i Rwanda, då 800.000 människor dödades med ofattbar grymhet under endast 100 dagar. Sedan dess har tusentals förövare dömts för massmorden - tre av dem har ställs inför rätta i Sverige. Thomas Bodström har haft en roll i två av fallen, och berättar om det i en ny bok, "När folkmordet kom till Sverige".

Kommunal drar in bidrag till S – ”Det är dags att skiljas”

Fackförbundet Kommunal meddelade på måndagen att man drar in sitt årliga bidrag till Socialdemokraterna. Det är 3 miljoner kronor som partiet går miste om från LO:s största förbund. Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys, och Thomas Bodström, advokat och tidigare justitieminister, har olika åsikter om beslutet.

Kritik från alla håll mot Bodström som landshövding

Trycket ökar på regeringen att ta tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som landshövding i Stockholm. Bodström satt tidigare i styrelsen för den skandalomsusade pensionsförvaltaren Allra, som utreds för misstankar om en omfattande penningtvätt. Kritikerna anser att det är fel att ge Bodström jobbet under pågående utredning.

Så bygger man en partiledare

Thomas Bodströms tips: här är de fyra viktigaste ingredienserna när ett parti ska hitta en ny ledare.

Thomas Bodström: ”Varje hockeyslagsmål är misshandel”

I dag kommer domen mot hockeyspelaren Jakob Lilja efter att han crosscheckade malmöspelaren Jens Olsson i nacken under en allsvensk match. Hör advokat Thomas Bodström om våldet i idrotten - och skillnaden med våldet i samhället.

Män i Pussyhats: ”Inställsamt och smörigt”

Helgpanelen om att Lo säger ja till lägre löner för nyanlända, skolans agerande vid den uppmärksammade våldtäkten i Lund och om fackförbundet Byggnads pussyhats-bild.

Thomas Bodström: Sämst tajmade flygstrejken någonsin

Nyhetspanelen diskuterar flera brännheta ämnen idag. Vad betyder mordet på Jo Cox för Brexit-valet? Hur osmakligt utnyttjar Trump den fruktansvärda massakern i Orlando? Bedrev SAS-piloterna en lyxstrejk? Och så besvarar Hanne Kjöller, Thomas Bodström, och Jenny Bengtsson den största frågan av alla: hur går det för Sverige i matchen mot Italien.

Hasse Aro blir brottsturist

I krimkvarten tipsar Hasse Aro om en helt ny typ av semester - som han och Thomas Bodström testat tillsammans.

”Det vettigaste Erik sagt på flera år”

Nyhetspanelens Thomas Bodström berömmer kollegan Erik Hörstadius och diskuterar sabotage mot master, förslag om att slå ihop Sverige, Norge och Danmark och vilken minister som ryker härnäst. I nyhetspanelen även Hanne Kjöller.