Början på sidans innehåll

Thomas Bodström

Thomas Bodström är en svensk advokat och före detta socialdemokratisk politiker samt tidigare justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002-2010. Bodström är också deckarförfattare.

Thomas Bodström är en svensk advokat och före detta socialdemokratisk politiker samt tidigare justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002-2010. Bodström är också deckarförfattare.

Thomas Bodström: ”Stefan Löfven måste kommentera Pisa-kritiken”

4 min 47 sek

När den kom för några år sen var den ett glädjebesked för regeringen och svensk skola eftersom eleverna hade lyckats över förväntan.
Men sen det blev känt att Sverige låtit elva procent av eleverna avstå från att göra provet däribland många invandrare, så har kritiken varit hård mot regeringen. Igår utfrågades utbildningsminister Anna Ekström i utbildningsutskottet om hur mycket hon egentligen visste. Flera oppositionspartier menar att regeringen mörkat och ljugit om resultaten.

Thomas Bodström: ”Särskilda domstolar ingen lösning på mäns våld mot kvinnor”

13 min

Fem kvinnor mördades på tre veckor i Sverige och efter det har diskussionen om hur de utsatta kvinnorna ska hjälpas och de våldsamma männen straffas pågått. Nyhetspanelen bestående av Per Schlingmann, författare, Sakine Madon, politisk chefredaktör UNT och Thomas Bodström, advokat och före detta justitieminister tar sig an ämnet.

Hanne Kjöller: ”Tycker att man ska få vara emot abort”

13 min

Dagens nyhetspanel består av Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör DN, Per Schlingmann, författare och Thomas Bodström, advokat. De diskuterar att KD ska utforma vad Ebba Busch har kallat ”en ny sorts feminism”. Med i gruppen som ska ta fram partiets nya jämställdhetsplan sitter Sarah Havnerås, som har bakgrund i abortkritiska organisationer. De pratar även om rättegången mot journalisten Henrik Evertsson och vrakexperten Linus Andersson, som gjort prisad dokumentär om Estonia. De pratar avslutningsvis om Märta Stenevi som kan bli nytt språkrör för Miljöpartiet.

Thomas Bodström om Löfvens julhandling: ”Även ministrar är människor”

13 min

Nyhetspanelen med Per Schlingmann, författare, Thomas Bodström, författare, advokat och tidigare justitieminister och Rossana Dinamarca, krönikör ETC blickar framåt mot nyhetsåret 2021. Bland annat pratar de om de politiska konsekvenser som statsminister Stefan Löfvens julhandling i Gallerian i Stockholm kan få.

Hanne Kjöllers uppmaning: Skärp er svenska folket!

12 min

- Tyvärr har tröttheten trumfat över förståndet. Det är ett misslyckande från oss alla. Solidariteten är för låg, säger Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör på DN.
- Nu är vi i ett läge då alla ledigheter för sjukvårdsanställda möjligen ställs in, då är det inte läge att gå och handla, skärp er svenska folket!
Nyhetspanelen diskuterar även vaccinet som är på väg till Sverige och Donald Trumps sista strid i domstolen. Övriga i panelen: Thomas Bodström, advokat och Per Schlingmann, författare.

Thomas Bodström: ”Regeringen räddades av pandemin”

13 min

Det är fredag och denna vecka har det pendlat mellan mer och mindre glädjande nyheter. Allt ifrån att besöksförbudet hos äldre hävs till jakten på gängkriminella. Nyhetspanelen går igenom veckans hetaste händelser. Panelen i dag består av: Per Schlingmann, författare, Thomas Bodström, advokat och Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör DN.

Bodström: "Därför missförstår vi svenskar Trump"

8 min 13 sek

Per Schlingmann, Hanne Kjöller och Thomas Bodström diskuterar huruvida Donald Trump blir kvar i Vita huset fyra år till. Bodström menar att ett sådant tal som Trump höll inatt aldrig skulle gå hem i Sverige och aldrig heller skulle hållas av ett svenskt parti.

Läkare gav dödshjälp: ”Jag har gjort exakt så som patienten vill”

8 min 29 sek

Svenska läkaren och professorn Staffan Bergström gav dödshjälp till en svårt ALS-sjuk person i tisdags. Han hade fått beviljat att åka till en dödsklinik i Schweiz men resan stoppades av corona. Nu riskerar han åtal för dödshjälp. Advokat Thomas Bodström: ”Ett oklart rättsläge”

Nyhetspanelen: ”Tror stenhårt på den svenska modellen”

13 min

Många har kritiserat Sveriges agerande under coronakrisen. Har vi agerat rätt eller fel? Har vi fortsatt förtroende för myndigheterna och vad tycker vi om att Almedalsveckan ställs in? Nyhetspanelen består idag av Hanne Kjöller, Per Schlingmann och Thomas Bodström.

Nyhetspanelen: Är RUT-avdraget här för att stanna?

13 min

Veckans nyhetspanel består av Hanne Kjöller, frilansjournalist och krönikör på DN,Thomas Bodström, advokat och fd justitieminister samt författaren Per Schlingmann. De diskuterar RUT-avdragets framtid, stökigheterna kring Big Brother och de nya uppgifterna kring Palmemordet.

Bodström: "Sverige kan inte hantera diktaturer"

7 min 7 sek

25 år har gått sedan folkmordet i Rwanda, då 800.000 människor dödades med ofattbar grymhet under endast 100 dagar. Sedan dess har tusentals förövare dömts för massmorden - tre av dem har ställs inför rätta i Sverige. Thomas Bodström har haft en roll i två av fallen, och berättar om det i en ny bok, "När folkmordet kom till Sverige".

Kommunal drar in bidrag till S – ”Det är dags att skiljas”

5 min 51 sek

Fackförbundet Kommunal meddelade på måndagen att man drar in sitt årliga bidrag till Socialdemokraterna. Det är 3 miljoner kronor som partiet går miste om från LO:s största förbund. Daniel Suhonen, chef för tankesmedjan Katalys, och Thomas Bodström, advokat och tidigare justitieminister, har olika åsikter om beslutet.

Kritik från alla håll mot Bodström som landshövding

2 min 13 sek

Trycket ökar på regeringen att ta tillbaka utnämningen av Thomas Bodström som landshövding i Stockholm. Bodström satt tidigare i styrelsen för den skandalomsusade pensionsförvaltaren Allra, som utreds för misstankar om en omfattande penningtvätt. Kritikerna anser att det är fel att ge Bodström jobbet under pågående utredning.

Så bygger man en partiledare

7 min 58 sek

Thomas Bodströms tips: här är de fyra viktigaste ingredienserna när ett parti ska hitta en ny ledare.

Thomas Bodström: ”Varje hockeyslagsmål är misshandel”

3 min 32 sek

I dag kommer domen mot hockeyspelaren Jakob Lilja efter att han crosscheckade malmöspelaren Jens Olsson i nacken under en allsvensk match. Hör advokat Thomas Bodström om våldet i idrotten - och skillnaden med våldet i samhället.