Extern länk
Början på sidans innehåll

Thomas Bodström

Thomas Bodström är en svensk advokat och före detta socialdemokratisk politiker samt tidigare justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002-2010. Bodström är också deckarförfattare.

Thomas Bodström är en svensk advokat och före detta socialdemokratisk politiker samt tidigare justitieminister 2000–2006 och riksdagsledamot 2002-2010. Bodström är också deckarförfattare.

Tidigare S-topparna om partiets väg framåt: ”Måste tillbaka till att vara Socialdemokrat”

9 min 40 sek

Thomas Bodström, före detta socialdemokratisk justitieminister och Veronica Palm, tidigare socialdemokratisk riksdagsledamot, diskuterar vilken riktning de vill se att Socialdemokraterna tar, hur de ser på partiet med Magdalena Andersson vid rodret, balansgången mellan Centerpartiet och Vänsterpartiet i statsministeromröstningen och vad som måste till för att Socialdemokraterna ska vinna valet år 2022.

Thomas Bodström: ”Stefan Löfven måste kommentera Pisa-kritiken”

4 min 47 sek

När den kom för några år sen var den ett glädjebesked för regeringen och svensk skola eftersom eleverna hade lyckats över förväntan.
Men sen det blev känt att Sverige låtit elva procent av eleverna avstå från att göra provet däribland många invandrare, så har kritiken varit hård mot regeringen. Igår utfrågades utbildningsminister Anna Ekström i utbildningsutskottet om hur mycket hon egentligen visste. Flera oppositionspartier menar att regeringen mörkat och ljugit om resultaten.

Thomas Bodström: ”Särskilda domstolar ingen lösning på mäns våld mot kvinnor”

13 min

Fem kvinnor mördades på tre veckor i Sverige och efter det har diskussionen om hur de utsatta kvinnorna ska hjälpas och de våldsamma männen straffas pågått. Nyhetspanelen bestående av Per Schlingmann, författare, Sakine Madon, politisk chefredaktör UNT och Thomas Bodström, advokat och före detta justitieminister tar sig an ämnet.