Tilde de Paula Eby

Fullständigt namn: Anatilde Jane de Paula Eby.

Född: 14 november 1972.

Uppvuxen i: Uppsala, Rio de Janeiro, Miami och Stockholm.

Familj: Gift med musikern Thomas Eby från Hoffmaestro och mamma till Elian, Zion, Naemi och Ilyah.

Bor: Vasastan i Stockholm.

Karriär: Innan TV-karriären jobbade Tilde de Paula Eby som pizzabagare, tidningsbud och motorsågsförsäljare men har sedan dess lett bland annat När & fjärran, Saknad, Hela Sverige bakar och Spårlöst i TV4. från och med hösten 2012 gick hon över till att leda Nyhetsmorgon under vardagar tillsammans med Peter Jihde.
2016 vann Tilde TV-priset kristallen för bästa kvinnliga programledare.

Detta vet de flesta inte om mig: Att jag är dålig på att baka men duktig på att fotografera.

Största rädsla: Att något ska hända någon jag älskar.

Reser helst till: Brasilien.

Favoritprogram på TV: Nyheter och dokumentärer.

Favoritmat: Vad som helst (vegetariskt) som min man lagat.

Vad jag gör när jag inte syns på TV: Jobbar! Är med familjen, tränar, träffar vänner och läser.

Utmärkelser: Utnämnd till Sveriges bästa kvinnliga programledare 3 gånger av bland annat Aftonbladet, Se & hör och Kristallengalan!

Mest stolt över: Mina barn.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: Jag gör bort mig varje dag. Jag tycker det är mänskligt. Inte särskilt pinsamt.

Tilde de Paula Eby i sociala medier

Artiklar

Tittarnas respons dundrade in

Positiva reaktionerna vällde in på sociala medier när Let’s dance i fredags gjorde ett helt unikt program. ”Toppenunderhållning! Ni är alla fantastiska som...

Positiva reaktionerna vällde in på sociala medier när Let’s dance i fredags gjorde ett helt unikt program. ”Toppenunderhållning! Ni är alla fantastiska som sprider glädje ut i landet!” skriver en person på sociala medier.

Det var med anledning av sjukdom i produktionen som TV4 valde att inte genomföra Let's dance i vanlig tappning. Programmet bjöd istället på en mängd artister och tidigare deltagare. Dans blev det också. Självaste juryordförande Tony Irving dammade av dansskorna och visade upp en Cha Cha tillsammans med förra årets vinnare Kristin Kaspersen.

- Jag tycker det är väldigt bra att vi ställer in ikväll. Men det är ännu bättre att vi lyckas leverera en sådan fantastisk show, säger Tony i programmet. 

Let’s dance öppnades av Sarah Dawn Finer och Robin Bengtsson som sjöng låten Can’t stop the feeling. TV-tittarna fick njuta av ytterligare en duett när Carola och Måns Zelmerlöw sjöng tillsammans via videolänk. Med Carola i studion och Måns i London levererades en vacker version av Kents låt Sverige. ”Tack för ett fantastiskt bra och mycket underhållande program rakt igenom. Det behövs verkligen i dessa tider!” skriver en person i kommentarsfältet.

Programledarduon David Hellenius och Tilde de Paula Eby hyllas också i sociala medier. ”Tack TV4 för en fantastisk show igår! Så underbara, artister, dansare och världens bästa programledarpar!” skriver en person. 

Kvällen bjöd på tillbakablickar när de tidigare deltagarna Pernilla Wahlgren och Morgan Alling gästade programledarna i green room. En av säsongens deltagare Mikael Sandström var också på plats. Mikael som arbetar som överläkare berättade att han avslutar sin resa i Let’s dance för att gå tillbaka och arbeta inom vården med anledning covid-19/Corona och situationen som råder. 

Darin stod på Let’s dance-scenen och skapade magi när han framförde sin senaste singel En säng av rosor. Till tonerna dansade Tobias Wallin och Katariina Edling. Kvällen avslutades av The Mamas som sjöng sin hit Move. En speciell kväll som sammanfattas bäst av en tittare som kommenterade så här: ”Tänk att få ihop ett sådant bra program på så kort tid! Stor eloge till alla inblandande.”

Let's dance sänds fredagar 20.00 på TV4 och TV4 Play.