Tilde De Paula Eby

Innan TV-karriären jobbade Tilde de Paula Eby som pizzabagare, tidningsbud och motorsågsförsäljare men har sedan dess lett bland annat När & fjärran, Saknad, Hela Sverige bakar, Spårlöst och Let's Dance i TV4. 2012 började hon på Nyhetsmorgon och gick senare över till Efter fem. Tilde har flera gånger vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare.

Innan TV-karriären jobbade Tilde de Paula Eby som pizzabagare, tidningsbud och motorsågsförsäljare men har sedan dess lett bland annat När & fjärran, Saknad, Hela Sverige bakar, Spårlöst och Let's Dance i TV4. 2012 började hon på Nyhetsmorgon och gick senare över till Efter fem. Tilde har flera gånger vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare.

Lena Endre: Därför har jag raderat mina sociala medier

Lena Endre gästar Efter fem och berättar att hon spelar en av huvudrollerna i Pandemidramat Glaciär som hade premiär under våren. Nu tar hon sikte på en höst där publiken förhoppningsvis är tillbaka i stolarna på teatrar och biografer. I Efter fem berättar hon om hur hennes liv i pandemin varit – och varför hon raderat alla sina sociala medier: "Är som en egen pandemi"

Lotta tillbaka på Liseberg: ”Hoppas det blir publik”

För 18:e året i rad blir det allsång med Lotta Engberg. I premiären den tjugonde medverkar bland annat stjärnor som Lena PH och E-Type. Dessutom välkomnas förhoppningsvis publiken tillbaka. Programledaren Lotta Engberg berättar om känslorna i klippet ovan: ”Det frigör lycka och glädje att sjunga tillsammans”

24 000 år gamla djur vaknade till liv: ”Sensationellt och fantastiskt”

Millimetersmå djur som låg nedfrusna i permafrosten i 24 000 år och har nu vaknat till liv igen när isen smältes. Det är så kallade hjuldjur som frystes in under istiden. Det är ryska forskare som nyligen gjorde den häpnadsväckande upptäckten i nordöstra Sibirien. När de här cirka tio små krypen vaknade till liv igen så la de till och med ägg. Ulf Jondelius, professor i ryggradslösa djur vid Naturhistoriska riksmuseet, berättar hur det kan vara möjligt: ”De här djuren är anpassade för att klara djupfrysning”

Tilde gör talkshow i sommar: ”Vilket genomslag”

Tilde de Paula Eby berättar om nya programmet hon programleder i sommar. "Tilde" heter talkshowen som har premiär om cirka en månad. I Efter fem överraskar hennes kollegor henne med att påpeka hur uppmärksammad nyheten blev.

Tilde får egen talkshow i sommar!

Tilde de Paula Eby har haft en hemlighet länge men nu kan hon äntligen avslöja att hon får en direktsänd talkshow i sommar. Hon kommer blanda aktualiteter och underhållning och säger att hon redan bokat på en av Sveriges hetaste artister.

”Femwashing”: Män bygger miljardbolag på feminism – kvinnor kammar hem noll

Nyhetssajten Breakit har gjort en uppmärksammad granskning av begreppet Femwashing, det vill säga att manligt ägda företag tjänar pengar på budskap och produkter som ska stärka kvinnors självkänsla. Johanna Ekstöm, som gjort den här uppmärksammade granskningen gästar Efter fem och berättar om ”Femwashing”.

Drastisk minskning av lejon i Afrika: ”Oroande”

Vår Efter fem-kollega, Anna Brolin är i Kenya och spelar in ett reportage som ska sändas på TV4 26 augusti. Hon beskriver situationen för lejonen som oroande då djuren minskat drastiskt i antal.

Ayaan Ahmed om ”Snabba cash”-imitationerna: ”Man glömmer bort själva budskapet”

Drömmen om en skådespelarkarriär väcktes tidigt för Ayaan Ahmed, som gjort succé i rollen som ”Nala” i den uppmärksammade Netflix-serien ”Snabba cash”. Som sjuåring satt hon nämligen framför tv:n och såg då en somalisk skådespelare spela teater i live-tv och tänkte att "Det här vill jag också göra!" – och drömmen skulle senare bli sann. Rollen var egentligen tänkt som en kille, men Ayaan gick till castingen, levererade och fick jobbet, trots att hon aldrig tidigare skådespelat.

Victoria Silvstedt dolde sig bakom masken – så här lever hon privat

Tv-succén ”Masked Singer” fortsätter och i fredags fick vi veta vem som dolde sig bakom isvargens mask, nämligen ingen mindre än Victoria Silvstedt. Den internationella stjärnans karriär inleddes 1993 då Victoria kom på andra plats i tävlingen ”Fröken Sverige”. Tilde de Paula har träffat Silvstedt och bland annat pratat om hur stjärnan lever sitt liv i dag.

"Värsta mardrömmen var att berätta för vårt barn"

För drygt två månader sedan gick Hannah Ekwall bort i sviterna av ett års lång kamp mot bröstcancer. Patrick Ekwall minns sin fru och reagerar på sin dotters miljon-insamling till cancerfonden.
– Jag är så otroligt stolt över mina barn, säger Patrick Ekwall.

I dag släpptes regeringens vårbudget: ”Vi gasar oss ur krisen”

Jobben var i fokus i dag när finansminister Magdalena Andersson (S) presenterade sin vårbudget. 440 000 personer var arbetslösa nu i mars, vilket är 50 000 fler jämfört med ifjol. I vår studio möttes finansministern och Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomipolitiskt talesperson, i en debatt om hur man ska lösa problemet med den höga arbetslösheten.

Tävling i kommunslogans: ”Skrattade gott när jag läste”

Johanna Uddling, Turismsamordnare Kumla Kommun, om hur det känns att få en riktigt fyndig kommunslogan – som driver med anstalten i kommunen. Anders Svensson är chefredaktör för tidningen Språktidningen som ligger bakom tävlingen.

Cancergalan: ”Vi nådde all time high i antal månadsgivare”

Över 41 000 personer bestämde sig för att bli månadsgivare efter måndagens cancergala. ”Det gör stor skillnad för cancerforskningen, dagens forskning är morgondagens vård”, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden.