Början på sidans innehåll

Tilde De Paula Eby

Innan TV-karriären jobbade Tilde de Paula Eby som pizzabagare, tidningsbud och motorsågsförsäljare men har sedan dess lett bland annat När & fjärran, Saknad, Hela Sverige bakar, Spårlöst och Let's Dance i TV4. 2012 började hon på Nyhetsmorgon och gick senare över till Efter fem. Tilde har flera gånger vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare.

Innan TV-karriären jobbade Tilde de Paula Eby som pizzabagare, tidningsbud och motorsågsförsäljare men har sedan dess lett bland annat När & fjärran, Saknad, Hela Sverige bakar, Spårlöst och Let's Dance i TV4. 2012 började hon på Nyhetsmorgon och gick senare över till Efter fem. Tilde har flera gånger vunnit TV-priset Kristallen för bästa kvinnliga programledare.

Amie Bramme Sey rörd av Tildes ord

11 min

Amie Bramme Sey debuterade i år som sommarvärd där hon berättade om de övergrepp hon varit med om. Detta ledde bland annat till att hennes vän frågade om han begått övergrepp utan att veta om det. Nu är hon aktuell med en ny säsong av podden ”Raseriet” och ser hoppfullt på framtiden.

Efter fem tog hem Kristallen som Årets nyhets- och aktualitetsprogram!

36 sek

Hela redaktionen i glädjerus efter gårkvällen seger!
Tilde: Det här är verkligen en laginsats och vi har alla kämpat och nu är stoltheten stor. Efter fem vann i klassen Årets nyhets- och aktualitetsprogram bland de nominerade: 30 minuter, SVT; Efter fem, TV4; Efterlyst, TV3/Viaplay; USA-valet, TV4; Utrikesbyrån, SVT. Tack alla ni som tittat och röstat!

Kristallen i kväll – här kastar sig Tilde och Henrik in i en taxi till galan

5 min 46 sek

I kväll är det dags för Kristallengalan och vi på Efter fem är nominerade i kategorin Åres nyhetsprogram och Tilde de Paula Eby är nominerad i kategorin Bästa kvinnliga programledare. Vår reporter Hanna Juliusson är på plats på röda mattan och pratar med skådespelaren Alexander Abdallah och programledaren David Hellenius.

Här går strömmen mitt i Tilde de Paulas liveshow

12 min

I live-TV kan vad som helst hända. Och det gjorde det för Tilde de Paula Eby under säsongsfinalen av pratshowen Tilde. Plötsligt gick strömmen och programledaren fick intervjua Stefan Löfven, Carola, Sissela Kyle och David Hellenius i mörker.
- Som ni ser är det supermörkt här inne för elen har gått, säger Tilde de Paula.

Agnes - 24 hours

4 min 27 sek

Agnes framför låten 24 hours i pratprogrammet Tilde.

Best of Tilde

1 min 19 sek

Här är några höjdpunkter ur första säsongen av Tilde med Tilde de Paula Eby.

Sanningen bakom Carolas julkonserter

2 min 2 sek

Julen och Carola går ihop som hand i handske, tycker stora delar av svenska folket. Men det tyckte inte vissa i musikbranschen och gav Carola nobben när hon kom med förslaget att hon skulle göra julkonserter. Då satte Carola ned foten och startade upp egna konserter. Något som hon kunde göra eftersom hon var en etablerad artist, hade hon varit ny i branschen hade det nog sett annorlunda ut, menar hon.

Peter Jöbacks barnkrav: ”Måste städa upp först”

11 min

Peter Jöback firar 40 år som artist och 50 år på jorden med ny låt, memoarer i höst och pris av kungen senare i sommar. I pratprogrammet Tilde pratar han om sin svåra barndom, om övergreppen han utsattes för och berättar vem som fanns där för honom när det var svårt.
Och insikten om vad som hänt och känslan av att ta ansvar över sitt liv tog Peter Jöback med sig när han började längta efter egna barn.

Sissela Kyles passning till statsministern

11 min

Skådespelaren Sissela Kyle är akutell med föreställningen ”Etta på listan” - en show som även statsminister Stefan Löfven sett med frun Ulla. Sissela Kyle passade därför på att slänga åt Löfven en passning under besöker hos Tilde de Paula Eby.

Pia Sundhage: Vi vann ett silver

1 min 18 sek

Det blev OS-silver för damlandslaget i fotboll under fredagen. Efter att ha gått från klarhet till klarhet och även vunnit över exempelvis (tidigare) regerande OS-mästarna USA började en hel fotbollsvärld förstå att det var något extra med det svenska laget.
Och det räckte ända till ett silver. Till slut stod Kanada som segrare över Sverige i OS-finalen på fredagen.
- Jag är stolt och glad över att det här blev något alldeles speciellt. Vi vann ett silver, säger Pia Sundhage, tidgare förbundskapten för damlandslaget i fotboll.

Jonas Gardell: Vi kan inte slå oss till ro i Sverige

13 min

Det är Pride-vecka och Författaren och komikern Jonas Gardell gästar Tilde de Paula Eby I programmet Tilde.
Jonas Gardells arbete för och engagemang i HBTQ-rörelsen går långt tillbaka och genomsyrar allt från böcker, filmer, krönikor, sångtexter till shower. Ett uppmärksammat exempet på det är showen “Queen of fucking everything”.
Att homosexualitet fortfarande är förbjudet i flera länder i världen får Jonas Gardell att be oss att inte slappna av bara för att situationen ser annorlunda ut här hemma.
– Vi kan inte slå oss till ro här i Sverige. Vi måste kämpa för dem också, sager Jonas Gardell.

”Begravning ska vara en livsmässa”

6 min 16 sek

Journalisten Johar Bendjelloul vann På Spåret 2018 och manga svenskar känner nog igen honom som det. Men Dagens Nyheter-journalisten (som går till ett programledarjobb på P1) har också en helt annan sida. I programmet Tilde berättar han för Tilde de Paula Eby om sorgen efter brodern Malik som dog för sju år sedan.

Johar Bendjelloul om döde brodern: Jag försöker frammana honom

35 sek

Det är nu sju år sedan journalisten och dokumentärfilmaren Malik Bendjelloul tog sitt liv. Året innan hade han vunnit en Oscar i kategorin Bästa dokumentär för “Searching for Sugarman”, om den amerikanske musikern Sixto Rodriguez.
Malik Bendjellouls bror, journalisten Johar Bendjelloul, gästade Tilde de Paula Eby I programmet Tilde och berättade om sorgearbetet efter den tragiska händelsen.
Bland annat att Johar Bendjelloul valde att helt sluta dricka alkohol dagen efter broderns död.
- Det handlar om ett sätt att hålla honom kvar. Det handlar om ett sätt att besegra döden. Jag vill att han ska vara bekant och omtalad. Att han får finnas för mig och andra. Därför försöker jag frammana honom, säger Johar Bendjelloul i programmet Tilde.
Johar Bendjelloul har startat en dokumentärsfilmfond till Maliks minne tilsammans med journalisten Malcolm Dixelius.

Mia Skäringer: Det pratas för lite om kvinnors kroppsförakt

1 min 2 sek

Författaren och skådespelaren Mia Skäringer har gjort allt från kulthumorserien “Mia och Klara” I SVT med Klara Zimmergren till hyllade och flerfaltigt utsålda showen “Avig Maria – no more fucks to give”. Hon har även synts I serien “Kroppshets” och långköraren “Solsidan” I TV4. I Tilde med Tilde de Paula Eby berättar Mia Skäringer om sina kommande planer och om modet att våga, trots det mörker som finns inuti.

Miriam Bryant – Tystnar i luren

3 min 41 sek

Artisten Miriam Bryant framför låten ”Tystnar i luren” och ”Ge upp igen” i pratprogrammet Tilde med Tilde de Paula Eby.

Kim Sulocki om sin kärlek till Pernilla Wahlgren

2 min 30 sek

Artisten Pernilla Wahlgren gör succé med sin ”hybris”-show som gått flera säsonger. Med i showen är också Edward af Sillén, Ola Forssmed, Hanna Hedlund och Kim Sulocki som alla gästade Tilde de Paula Eby i pratshowen Tilde.

Skämtet om Pernilla Wahlgren som fick regissören sparkad

17 min

Artisten Pernilla Wahlgren gör succé med sin ”hybris”-show som gått flera säsonger. Med i showen är också Edward af Sillén, Ola Forssmed, Hanna Hedlund och Kim Sulocki som alla gästade Tilde de Paula Eby i pratshowen Tilde.

Pernilla Wahlgren: Härligt att känna sig älskad igen

1 min 52 sek

Pernilla Wahlgrens kärleksliv har figurerat på löpsedlarna och på nätet, bland annat via hennes egna sociala medier, och i egna programmet “Wahlgrens värld” i Kanal 5, I flera års tid. De senaste åren har det dykt upp postningar om det obefintliga dejtandet, något som även tagits upp i tv-programmet och i artistens podd som hon har med Sofia Wistam. Men nu har tonen ändrats på Pernilla Wahlgrens egna instagramkonto. Artisten dejtar nu stadigt och har börjat posta bilder på sin nya kärlek.
– Jag kände att jag måste nog bara kasta mig ut och så får det bära eller brista. Det är härligt att känna sig älskad igen och att våga älska, säger Pernilla Wahlgren i programmet Tilde med Tilde de Paula Eby.

Janne Anderssons VM-besked om Zlatan

9 min 12 sek

Förbundskapten Janne Andersson, supermodellen Mini Andén och artisten Molly Sandén gästar Tilde med programledaren Tilde de Paula Eby. Och i slutet ger Janne Andersson svaret på frågan om Zlatan Ibrahimovic skulle vara aktuell för ett kommande VM.