Tilde de Paula Eby

Fullständigt namn: Anatilde Jane de Paula Eby.

Född: 14 november 1972.

Uppvuxen i: Uppsala, Rio de Janeiro, Miami och Stockholm.

Familj: Gift med musikern Thomas Eby från Hoffmaestro och mamma till Elian, Zion, Naemi och Ilyah.

Bor: Vasastan i Stockholm.

Karriär: Innan TV-karriären jobbade Tilde de Paula Eby som pizzabagare, tidningsbud och motorsågsförsäljare men har sedan dess lett bland annat När & fjärran, Saknad, Hela Sverige bakar och Spårlöst i TV4. från och med hösten 2012 gick hon över till att leda Nyhetsmorgon under vardagar tillsammans med Peter Jihde.
2016 vann Tilde TV-priset kristallen för bästa kvinnliga programledare.

Detta vet de flesta inte om mig: Att jag är dålig på att baka men duktig på att fotografera.

Största rädsla: Att något ska hända någon jag älskar.

Reser helst till: Brasilien.

Favoritprogram på TV: Nyheter och dokumentärer.

Favoritmat: Vad som helst (vegetariskt) som min man lagat.

Vad jag gör när jag inte syns på TV: Jobbar! Är med familjen, tränar, träffar vänner och läser.

Utmärkelser: Utnämnd till Sveriges bästa kvinnliga programledare 3 gånger av bland annat Aftonbladet, Se & hör och Kristallengalan!

Mest stolt över: Mina barn.

Pinsammaste jag varit med om i rutan: Jag gör bort mig varje dag. Jag tycker det är mänskligt. Inte särskilt pinsamt.

Tilde de Paula Eby i sociala medier

Artiklar

Världsstjärnan Britt Ekland först ut i Let's dance 2018

Världsstjärnan Britt Ekland är först ut i Let's dance 2018. Det avslöjades i Malou efter tio, med en Britt Ekland influgen direkt från Hollywood.

Världsstjärnan Britt Ekland är först ut i Let's dance 2018.
Det avslöjades i Malou efter tio, med en Britt Ekland influgen direkt från Hollywood.

Under 12 säsonger har miljontals svenskar fått guldkant på fredagsmyset med TV4:s allra mest sprakande underhållningsprogram. Den 23 mars är det dags igen då Let’s Dance är tillbaka och nu avslöjas tävlingens allra första deltagare: den legendariska, världskända filmstjärnan Britt Ekland.

– Jag är vad som på engelska kallas för en entertainer, så jag vill entertaina. Jag vill att folk ska ha skitkul och längtar efter nästa vecka då jag får börja träna, säger Britt Ekland.

Under över ett decennium har många av Sveriges mest kända personer – såväl världsstjärnor, idrottsstjärnor, politiker, programledare som artister – vågat sig ut på dansgolvet på skakiga ben för att starta en oförglömlig resa. Till sitt stöd har deltagarna två av Sveriges mest folkkära och prisbelönta programledare - David Hellenius och Tilde de Paula Eby – som med van hand leder danspar och publik genom kvällen.

Under 11 veckor möts nu nya deltagare från soliga Los Angeles till vackraste Norrland av nya utmaningar som inspirerar dem att lämna sin comfort zone, men vilka det är som gör Britt Ekland sällskap i vårens stora fredagsunderhållning är än så länge hemligt.

Bedömer dansparen gör som vanligt expertjuryn Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar.

– En av de största framgångsfaktorerna för ett program som Let’s dance är deltagarna. Jag är därför otroligt glad och stolt över att kunna berätta att vi i år kommer presentera ett drömgäng, där publiken nu äntligen får se deltagare som vi haft förhoppningar om i många år. Vi kommer bjuda på en helt unik mix av fantastiska människor och personligheter, och jag kan lova att det kommer bli spännande att få följa deras dansresa den här våren, säger Anika Beclijevski exekutiv producent för Let’s dance

Britt Ekland, skådespelerska och författare, fick sitt stora internationella genombrott som Mary Goodnight i Bondfilmen Mannen med den gyllene pistolen. Hon har medverkat i mer än 40 internationella filmer, skrivit flera böcker, varit programledare och medverkade i 2007/2008 års upplaga av Stjärnorna på slottet. År 2012 medverkade hon även i realityshowen Svenska Hollywoodfruar. Britt är sedan länge bosatt i Los Angeles, USA.

Let’s Dance är ett av Sveriges mest populära underhållningsprogram och startade i TV4 2006. Under 12 säsonger har många av Sveriges mest kända personer – såväl världsstjärnor, idrottsstjärnor, politiker, programledare och artister – vågat sig ut på dansgolvet på skakiga ben för en oförglömlig resa.

Let’s dance sänds fredagar med start 23 mars kl 20.00.