Början på sidans innehåll

Timbuktu

Timbuktu är artistnamnet för rapparen Jason Diakité. Han medverkade i Så mycket bättre 2011 tillsammans med Laleh Pourkarim, Martin E-type Eriksson, Tomas Ledin, Mikael Wiehe, Eva Dahlgren och Lena Philipsson.

Timbuktu är artistnamnet för rapparen Jason Diakité. Han medverkade i Så mycket bättre 2011 tillsammans med Laleh Pourkarim, Martin E-type Eriksson, Tomas Ledin, Mikael Wiehe, Eva Dahlgren och Lena Philipsson.

Jason Diakité: Verkligheten är väldigt dystopisk

9 min 55 sek

Han är en av landets mest hyllade rappare. Och nu, för första gången på sju år släpper han en egen platta. För Nyhetsmorgon berättar han om den reflekterande tiden under pandemin, svenska utvecklingen inom rappen och inte minst turnépremiären idag.

Artisten och stjärnkocken om pandemin och världsläget i ny podd

7 min 18 sek

Vännerna artisten Jason ”Timbuktu” Diakité och stjärnkocken Marcus Samuelsson är inte bara framgångsrika var för sig, nu har de en podd ihop. De diskuterar världsläget och pandemin ur ett perspektiv där båda har dubbla medborgarskap i USA och Sverige.

Timbuktu mobbades i mellanstadiet "Ett jobbigt minne"

8 min 33 sek

Barnkonventionen blev lag i Sverige 1:e januari i år - men hur lär vi våra barn om deras rättigheter och hur dom sätter gränser för vad som är okej och inte? Det tar boken "Du har rätt" upp - skriven för barn om barns rättigheter av bland annat artisten Timbuktu som berättar om sina egna erfarenheter från skolåren. I dag önskar han att barn vågar prata om det de går igenom.

Jason Diakité: ”Vi är mer polariserade än vad jag kan minnas”

9 min 38 sek

Jason ”Timbuktu” Diakité om sin föreställning ”En droppe midnatt” som bland annat handlar om identitet och ursprung. Hör honom berätta om sin bild av Sverige – och vad som borde göras inom politiken för att motverka polarisering. Dessutom pratar han om den nya rollen i livet - som pappa.

"Timbuktu har nått sina rötter"

12 min

Timbuktu kände sig länge rotlös, nu har han rest tillbaka i tiden och gått i sina släktningars fotspår. Det har hjälpt honom ur sin känsla av utanförskap och givit honom en ny stärkt identitet.

Timbuktu: "Bomullsfältet" / "Mina Fingrar"

4 min 57 sek

Timbuktu söker sina rötter ett arbete som blivit en berättelsen och som, han själv beskriver det, en "identitetsresa". Den handlar dels om familj och relationer - men även om alienation, rasism, sökandet efter en identitet.

Timbuktu - Kamouflage

3 min 7 sek

Jason "Timbuktu" Diakité gör en egen tolkning av Laleh Pourkarims låt Invisible.

Lalehs film

4 min 53 sek

Laleh Pourkarim fick artistkollegorna att bli skådespelare för en dag. Här är resultatet av lalehs aktivitet i Så mycket bättre.

Timbuktu - Övertygad

3 min 47 sek

Jason "Timbuktu" Diakité gör en souldoftande version av E-types låt True believer.