Tina Nordström

Namn: Kristina "Tina" Nordström

Född: 6 augusti 1973

Uppvuxen i: Helsingborg

Familj: Man och två barn

Karriär: Tina Nordström började sin tv-bana som gästkock i Nyhetsmorgon i TV4. Efter några framgångsrika år på SVT, då Tina också gjorde program om skandinavisk mat för amerikanska PBS, återvände hon 2009 till TV4 där hon bland annat gjort programmen Tinas cookalong, Tinas sommarkök, Tina på besök och Sveriges skönaste gårdar. Dessutom deltog Tina i 2008 års upplaga av Let's dance och vann.

Dold talang: Gör fortfarande volter på Gräsmattan- " Gympa tjejen" finns kvar.

Det här gör jag en ledig dag: Tränar

Mest minnesvärda händelse i rutan: Dykning efter Pilgrims musslor i Norge.

Roligaste program att spela in: Chippen i Dubai - Dunebashing i Öknen.

Godaste maträtten: Äggakaka med fläsk och lingon.

Aktuell: Mer av allt och lite till.

Tina Nordström i sociala medier

Artiklar

De tävlar i Sveriges yngsta mästerkock 2020

Tolv energiska och tävlingssugna småkockar är redo att göra entré i mästerkocksköket. De alla har två saker gemensamt - de fullkomligt älskar att laga mat och...

Tolv energiska och tävlingssugna småkockar är redo att göra entré i mästerkocksköket. De alla har två saker gemensamt - de fullkomligt älskar att laga mat och de är inte rädda för nya smakupplevelser!

Den sjunde säsongen av Sveriges yngsta mästerkock bjuder på spännande utmaningar och minst sagt imponerande matlagning. Juryn består av de två eminenta stjärnkockarna Tina Nordström och Danyel Couet.

- Årets småkockar har en otrolig utvecklingspotential! Då menar jag inte bara inom matlagningen utan även när det gäller personliga språng, kamratskap eller en blyghet som helt plötsligt försvinner i den där perfekt, vispade grädden. Det är fantastiskt roligt att få följa dem under deras utveckling, säger Tina Nordström, jurymedlem.

I årets säsong får tittarna följa tolv härliga deltagare i åldrarna 9-12 år som bland annat får oväntat besök i mästerkocksköket av spännande gäster så som Mauri Hermundsson även känd som Mustiga Mauri från Uppdrag: Mat, allas vår kakdrottning Birgitta Rasmusson, IDOL-juryn med flera.

- Småkockarna kommer få sig ett äventyr i årets säsong. Tina och Danyel styr rodret och kommer tillsammans med roliga gäster verkligen sätta deltagarna på prov, säger Sara Johansson, exekutiv producent, TV4.

Förutom den åtråvärda statyetten får vinnaren av Sveriges yngsta mästerkock 2020 åka till London med sin familj och gå en privatkurs på den kulinariska institutionen Le Cordon Bleu London.

Här är årets småkockar:
Alvin Rees, 10 år, Visby.
Bella Byström, 12 år, Halmstad-Åled.
Giovanni Barotta, 12 år, Växjö.
Helly Hellgren, 12 år, Alnö Sundsvall.
Kalle Jansson, 11 år, Upplands Väsby.
Liam Elbasam, 11 år, Vällingby.
Norton Munkstierna, 11 år, Hok.
Olivia Kock, 9 år, Göteborg.
Ottilia Ritzén, 11 år, Bankeryd.
Saga Roth, 10 år, Linköping.
Tage Linderström, 9 år, Helsingborg.
Tove Crona, 11 år, Tyresö.

Sjunde säsongen av Sveriges yngsta mästerkock sänds i åtta delar och har säsongspremiär onsdagen 8 april klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More.