Början på sidans innehåll

Tina Nordström

Tina Nordström började sin tv-bana som gästkock i Nyhetsmorgon i TV4. Efter några framgångsrika år på SVT, då Tina också gjorde program om skandinavisk mat för amerikanska PBS, återvände hon 2009 till TV4 där hon bland annat gjort programmen Tinas cookalong, Tinas sommarkök, Tina på besök och Sveriges skönaste gårdar. Dessutom deltog Tina i 2008 års upplaga av Let's dance och vann. Nu ser du henne leda Hela Sverige bakar och Sveriges yngsta mästerkock.

Tina Nordström började sin tv-bana som gästkock i Nyhetsmorgon i TV4. Efter några framgångsrika år på SVT, då Tina också gjorde program om skandinavisk mat för amerikanska PBS, återvände hon 2009 till TV4 där hon bland annat gjort programmen Tinas cookalong, Tinas sommarkök, Tina på besök och Sveriges skönaste gårdar. Dessutom deltog Tina i 2008 års upplaga av Let's dance och vann. Nu ser du henne leda Hela Sverige bakar och Sveriges yngsta mästerkock.

Tvingas använda ogräs i baket

1 min 9 sek

När hemmabagarna i Hela Sverige bakar får i uppdrag att baka vackra focacciatavlor med pigga körsbärstomater och söt rödlök så väntade de sig nog inte att det skulle läggas till en något udda ingrediens.
När baket är i full gång så kommer programledaren och kocken Tina Nordström in med en rullvagn full med ogräs.
Deltagarna får i uppdrag att införliva någon sort av de vildvuxna gräs-sorterna i sin focaccia, något som uppskattas av en del, men inte av andra.

Stoppar ostbågar i såsen

36 sek

I Hela Sverige bakar får deltagarna i uppdrag att baka en focaccia i konstens tecken. Brödet ska dekoreras fantasifullt med ätbara detaljer som hemmabagarna själva väljer.
Men till brödet ska det serveras två olika sorters röror och där har deltagaren Jennie Sterner en annorlunda ingrediens.
– Det blir en gratinerad oströra med osbågar i, säger hon.
– Snälla rara, är du säker på detta, säger programledaren Tina Nordström.

Här är tårtbaket som alla hatar

1 min 21 sek

I Hela Sverige bakar får deltagarna i uppdrag att baka olika sorters hus. Vilken sort får hemmabagarna bestämma helt själva. Men momentet blir mer ångestfyllt än lustfyllt då kristyren rinner och konstruktioner rämnar. "Det är så fult", säger en av bagarna.

Åt massor av fikabröd – för att gå ned i vikt

59 sek

Deltagarna i Hela Sverige bakar får i uppdrag att baka två sorters semlor. En vegansk klassisk och en som ska avvika från det traditionella utseendet. Men som ändå ska smaka semla.
– Pulsen är ganska hög just nu, säger projektledaren Markus Dahlberg från Södertälje.
Han visar sig vara van att röra sig kring bakverk – och då inte bara genom att baka dem.
Dahlberg gav sig på en något ovanlig diet en gång i tiden – nämligen att trycka i sig massor av grädd- och degbaserade godsaker.
Och det gjorde han för att tappa kilon.
– Jag började baka för att gå ned i vikt. Jag gick en diet där man skulle äta fikabröd en gång i veckan och man skulle äta massor, säger han i programmet.