Början på sidans innehåll

Tomas Ledin

Tomas Ledin, född 1952, är sångare och låtskrivare. Han vann Melodifestivalen 1982 med Just nu och grundade Rocktåget nio år senare. Tomas Ledin var med i andra säsongen av Så mycket bättre.

Tomas Ledin, född 1952, är sångare och låtskrivare. Han vann Melodifestivalen 1982 med Just nu och grundade Rocktåget nio år senare. Tomas Ledin var med i andra säsongen av Så mycket bättre.

Ledin om legendariska midsommarlåten: ”Försökte fånga ögonblicket”

6 min 34 sek

Med sin låt "Sommaren är kort" som skrevs för snart fyrtio år sen och många andra sommarlåtar som "Blå blå känslor" och "En dag på stranden" är Tomas Ledin för evigt förknippad med svenska sommaren. Senare idag kan den som vill fira midsommarafton tillsammans med just Ledin. Klockan 13 direktsänder han nämligen en intim och akustisk spelning från Stockholms skärgård.

Malin Åkerman: Jag gör gärna fler svenska filmer

7 min 41 sek

Malin Åkerman spelar huvudrollen ”Isabella” och Edward af Sillén har regisserat ”En del av mitt hjärta”, en musikalfilm som är baserad på Tomas Ledins låtar. Malin berättar vad som fick henne att göra film på svenska för första gången.

Hyllningen till Tomas Ledin efter galapremiären: ”Känner en enorm tacksamhet”

8 min 42 sek

Musikalfilmen "En del av mitt hjärta" som är baserad på Tomas Ledins låtskatt har premiär i julhelgen. Efter galapremiären i veckan blev artisten själv överraskad av filmens skådespelare som sjöng för honom. ”Överväldigande”, säger han i Nyhetsmorgon som han gästar tillsammans med skådespelarna Jonas Karlsson och Malin Åkerman.

Sommaren inte så kort för sensuella Isabella – Ledins musik blir film

1 min 50 sek

Musik alla känner igen och romantik alla vill ha. I inspelningen av romantiska komedi-musikalen ”En del av mitt hjärta” blandas Tomas Ledins vrålkända låtar med svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkermans huvudroll. TV4Nyheterna fick en unik titt in bakom kulisserna när scener spelades in på Thorskogs slott i Lilla Edets kommun i Västergötland.

Bara duetter i säsongens sista Så mycket bättre

3 min 46 sek

Det var artisternas sista dag tillsammans på Gotland, och temat var duetter. Alla medverkande valde en av sina egna låtar att framföra tillsammans med en av kollegorna - samarbeten som gav en ny touch på välkända låtar.

Lalehs film

4 min 53 sek

Laleh Pourkarim fick artistkollegorna att bli skådespelare för en dag. Här är resultatet av lalehs aktivitet i Så mycket bättre.