Tomas Ledin

Tomas Ledin, född 1952, är sångare och låtskrivare. Han vann Melodifestivalen 1982 med Just nu och grundade Rocktåget nio år senare. Tomas Ledin var med i andra säsongen av Så mycket bättre.

Malin Åkerman: Jag gör gärna fler svenska filmer

Malin Åkerman spelar huvudrollen ”Isabella” och Edward af Sillén har regisserat ”En del av mitt hjärta”, en musikalfilm som är baserad på Tomas Ledins låtar. Malin berättar vad som fick henne att göra film på svenska för första gången.

Hyllningen till Tomas Ledin efter galapremiären: ”Känner en enorm tacksamhet”

Musikalfilmen "En del av mitt hjärta" som är baserad på Tomas Ledins låtskatt har premiär i julhelgen. Efter galapremiären i veckan blev artisten själv överraskad av filmens skådespelare som sjöng för honom. ”Överväldigande”, säger han i Nyhetsmorgon som han gästar tillsammans med skådespelarna Jonas Karlsson och Malin Åkerman.

Allsång: Snabbköpskassörskan

Tomas Ledin leder allsången med låten Snabbköpskassörskan som han själv skrivit under pseudonym!

Sommaren inte så kort för sensuella Isabella – Ledins musik blir film

Musik alla känner igen och romantik alla vill ha. I inspelningen av romantiska komedi-musikalen ”En del av mitt hjärta” blandas Tomas Ledins vrålkända låtar med svenska Hollywoodstjärnan Malin Åkermans huvudroll. TV4Nyheterna fick en unik titt in bakom kulisserna när scener spelades in på Thorskogs slott i Lilla Edets kommun i Västergötland.

Ledin om mötet med Joni Mitchell – "man kanske inte ska träffa sina stora idoler"

På onsdag sänds "Ledin på Capri", ett program där han går igenom sångerna som har inspirerat och format Ledin till en av Sveriges största popstjärnor. Det blir låtar av bland annat Joni Mitchell, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Leonard Cohen och Stevie Wonder. Här berättar han om sina möten med legendarerna.

Bara duetter i säsongens sista Så mycket bättre

Det var artisternas sista dag tillsammans på Gotland, och temat var duetter. Alla medverkande valde en av sina egna låtar att framföra tillsammans med en av kollegorna - samarbeten som gav en ny touch på välkända låtar.

Lalehs film

Laleh Pourkarim fick artistkollegorna att bli skådespelare för en dag. Här är resultatet av lalehs aktivitet i Så mycket bättre.

Så tolkade artisterna Timbuktus låtar

Rap-försök från Ledin och Wiehe och ännu en egensinnig Laleh-tolkning var några av inslagen när artisterna tog sig av Timbuktus låtar.