Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki är kock i matlagningsprogrammet Mitt kök i Nyhetsmorgon. Han vann Kockarnas kamp 2012. Myllymäki har dessutom vunnit Årets kock 2007.

Tommy Myllymäki är kock i matlagningsprogrammet Mitt kök i Nyhetsmorgon. Han vann Kockarnas kamp 2012. Myllymäki har dessutom vunnit Årets kock 2007.

Tommy Myllymäki fixar menyn – viltköttbullar med grönkål

Tommy Myllymäki är aktuell med boken "Myllymäkis menyer", där han vill fokusera på måltiden som en helhet. Idag njuder han på viltköttbullar, hummer och en supergos dessert med banan och rom. Maya Samuelsson tipsar om dryck som passar till Kung Fu Girl Riesling 2018, Dr Loosen Riesling Beerenauslese 2017.

Långkok som värmer i höst

Tommy Myllymäki lagar oxbringa med pepparrotssås och svamp. Han lagar även oxsvans med rödvinssås. Maya Samuelsson tipsar i vanlig ordning om dryck som passar till. Vinerna som provsmakas är: Lionheart of the Barossa Shiraz, 2017 och Delas Les Launes Crozes-Hermitage, 2018

Karin Andersson ny jurymedlem i Grillmästarna

När Grillmästarna tänder grillarna för en ny säsong ställs deltagarna inför en ny jurymedlem. Ny vid Christian Hellbergs sida står tv-kocken Karin Andersson och vakar över grillbäddarna. Här kan du lära känna dem lite bättre.

Mitt kök åker på ny sommarturnée

I sommar är Mitt kök Sverigeresan tillbaka i TV4. Nyhetsmorgons Maria Forsblom leder sändningarna, stjärnkocksteamet Lisa Lemke och Tommy Myllymäki lagar härlig mat och Jens Dolk dyker upp och tipsar om svenska drycker.

Finalröstningen i Kockarnas kamp

Kockarna Stefano Catenacci och Tommy Myllymäki har kämpat i sju veckor i Kockarnas kamp och efter att ha lagat sista såsen är det nu upp till deras kollegor att avgöra vem som blir kockarnas kock. 18 röster ska delas ut och Stefano har ett övertag med 8-2 i kockmedaljer.

Stefano Catenacci besviken tvåa i Kockarnas kamp

Pär Lernström intervjuar förloraren Stefano Catenacci i Kockarnas kamp. Stefano var den som vann enskilt flest kockmedaljer. Trots 6-0 inför avgörande såsduellen fick Stefano ändå sträcka vapen mot kollegan Tommy Myllymäki.

Tommy Myllymäki: ”Såserna min starka sida”

Pär Lernström intervjuar vinnaren i Kockarnas kamp. Slutstriden stod mellan Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci. Tommy stod för en enorm upphämtning sista dagen när han hämtade in ett 6-0-underläge. I såsduellen där kockarna skulle tillaga tre såser samtidigt var Tommy överlägsen Stefano, gick ikapp och vann Kockarnas kamp.

Såsduell delux i Kockarnas kamp-finalen

Sista kraftprovet för stjärnkockarna Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci är en såsduell delux. Tre såser, hovmästarsås, beurre blanc och grönpepparsås, ska tillagas samtidigt. Stefano har åtta kockmedaljer mot Tommys två vilket gör att Stefano har sex fler röster innan juryn avlagt sina röster.

Tommy Myllymäki jagar seger i styckningstävling

Tommy Myllymäki liggen under mot Stefano Catenacci i finalen av Kockarnas kamp och behöver en seger. Tredje finaltävlingen går ut på att stycka ett helt lamm. Tills inhjälp har kockarna kniv och såg.

Tunna skivor bresaola i Kockarnas kamp

Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci tävlar om vem som kan skiva tunnast skivor av bresaola i den andra tävlingen i finalen av Kockarnas kamp.

Förhandsklipp: "Kommer att bli knallhårt"

Det är final i Kockarnas kamp mellan Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci. Tommy slår i underläge med färre kockmedaljer på bröstet samt ett infekterat finger sedan ostronöppningen i semifinalen. Stefano dock tror inte på en promenadseger.

Bildspel: Semifinal i Kockarnas kamp

Det blir Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci som gör upp om titeln kockarnas kock - se bilder från den dramatiska semifinalen i Kockarnas kamp.

Oväntad jury avgjorde såsduell

Kockarna Tommy Myllymäki och Stefan Karlsson står öga mot öga i såsduellen och den bästa dillsåsen föräras med en finalbiljett i Kockarnas kamp. Det är en oväntad men välbekant jury som kliver in i ladan för att avlägga sina röster.

Tommy Myllymäkis middag

Det är Tommy Myllymäkis tur att bli uppassad i Kockarnas kamp och bli serverad en läckert tillagad trerätters middag. Stefano Catenacci och Stefan Karlsson har stått för matlagningen.

Marulk på menyn i Kockarnas kamp

Tommy Myllymäki komponerade menyn i sjätte avsnittet av Kockarnas kamp. Bland annat fick kockarna i uppgift att laga till en marulk till förrätt och lammbog i ugn till varmrätt.

Två kockar lagar till Tommy Myllymäkis meny

Det är Stefano Catenacci och Stefan Karlsson som lagar till Tommy Myllymäkis meny i Kockarnas kamp. En trerätters meny som ska innehålla lättgrillad marulk och lammbog i ugn.

Kockarnas smaklökar sätts på prov

Tommy Myllymäki, Stefano Catenacci och Stefan Karlsson gör upp om den första platsen i finalen av Kockarnas kamp. Här ska kockarna smaka av en consume och identifiera tio olika ingredienser.

Såsduell i Kockarnas kamp del 5

För Paul Svensson är det premiär i såsduellen medan det är andra gången i rad som Stefan Karlsson står inför en såsuppgörelse i Kockarnas kamp. Utmaningen är att tillaga en klassisk vitvinssås. Den som vinner såsduellen säkrar en plats i semifinalen i Kockarnas kamp. Förloraren tvingas lämna tävlingen.

Stefan Karlssons middag

Stefan Karlsson har beställ dagens meny i Kockarnas kamp. Hans kockkollegor har stått för matlagningen och bland annat lagat ripa till huvudrätt och franska klassikern crépes suzette till efterrätt. Se vad som ger Stefan flashbacks från 1995, det år han vann Årets kock.

Pochera ägg i Kockarnas kamp

Dagens utmaning i kockarnas kamp består i att pochera ägg på tid. Äggen ska hållas hela och gulan rinning när de plockas upp ur det sjudande vattnet, annars godkänns de inte. Knäcka ett eller flera ägg åt gången? Se vilken teknik som lönar sig bäst.

Förhandsklipp: Kockarna superladdade inför äggtävling

Fyra kockar ska bli tre i dagens avsnitt av Kockarnas kamp. Första utmaningen är att pochera ägg på tid. En semifinalplats står på spel och det är ett gäng superladdade stjärnkockar som kliver in i tävlingsladan.

Stjärkockarna lagar till Paul Svenssons meny

Paul Svensson gillar stilren matlagning, något hans kollegor i Kockarnas kamp känner väl till. Menyn innehåller rena och enkla råvaror. Sparris och Kobebiff huvudingredienser i varmrätten.

Stjärnkockarna lagar till Paul Svenssons meny

Paul Svensson gillar stilren matlagning, något hans kollegor i Kockarnas kamp känner väl till. Menyn innehåller rena och enkla råvaror. Sparris och Kobebiff huvudingredienser i varmrätten.