Början på sidans innehåll

Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki är kock i matlagningsprogrammet Mitt kök i Nyhetsmorgon. Han vann Kockarnas kamp 2012. Myllymäki har dessutom vunnit Årets kock 2007.

Tommy Myllymäki är kock i matlagningsprogrammet Mitt kök i Nyhetsmorgon. Han vann Kockarnas kamp 2012. Myllymäki har dessutom vunnit Årets kock 2007.

I kväll avgörs vem som blir Årets kock 2021

3 min 59 sek

Ikväll gör åtta kockar upp om titeln Årets kock 2021. I årets startfält finns flera kockar som gjort upp om titeln tidigare och tre stycken som debuterar i tävlingen. Tareq Taylor, programledare Årets kock 2021 och Tommy Myllymäki, juryordförande och Årets kock 2007 rapporterar direkt från tävlingen på Annexet vid Globen i Stockholm.

Tommy Myllymäki fixar menyn – viltköttbullar med grönkål

14 min

Tommy Myllymäki är aktuell med boken "Myllymäkis menyer", där han vill fokusera på måltiden som en helhet. Idag njuder han på viltköttbullar, hummer och en supergos dessert med banan och rom. Maya Samuelsson tipsar om dryck som passar till Kung Fu Girl Riesling 2018, Dr Loosen Riesling Beerenauslese 2017.

Långkok som värmer i höst

15 min

Tommy Myllymäki lagar oxbringa med pepparrotssås och svamp. Han lagar även oxsvans med rödvinssås. Maya Samuelsson tipsar i vanlig ordning om dryck som passar till. Vinerna som provsmakas är: Lionheart of the Barossa Shiraz, 2017 och Delas Les Launes Crozes-Hermitage, 2018

Stjärkockarna lagar till Paul Svenssons meny

0 min

Paul Svensson gillar stilren matlagning, något hans kollegor i Kockarnas kamp känner väl till. Menyn innehåller rena och enkla råvaror. Sparris och Kobebiff huvudingredienser i varmrätten.

Filea apelsin i Kockarnas kamp

4 min 8 sek

Skära fruktsallad har säkert de flesta gjort. Men att filea apelsiner till perfekta bitar på tid är något helt annat. För stjärnkockarna i Kockarnas kamp väntar en tuff och blöt utmaning.

Stefan Karlssons middag

5 min 32 sek

Stefan Karlsson har beställ dagens meny i Kockarnas kamp. Hans kockkollegor har stått för matlagningen och bland annat lagat ripa till huvudrätt och franska klassikern crépes suzette till efterrätt. Se vad som ger Stefan flashbacks från 1995, det år han vann Årets kock.

Förhandsklipp: "Kommer att bli knallhårt"

1 min 8 sek

Det är final i Kockarnas kamp mellan Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci. Tommy slår i underläge med färre kockmedaljer på bröstet samt ett infekterat finger sedan ostronöppningen i semifinalen. Stefano dock tror inte på en promenadseger.

Finalröstningen i Kockarnas kamp

7 min 6 sek

Kockarna Stefano Catenacci och Tommy Myllymäki har kämpat i sju veckor i Kockarnas kamp och efter att ha lagat sista såsen är det nu upp till deras kollegor att avgöra vem som blir kockarnas kock. 18 röster ska delas ut och Stefano har ett övertag med 8-2 i kockmedaljer.

Tommy Myllymäkis middag

4 min 14 sek

Det är Tommy Myllymäkis tur att bli uppassad i Kockarnas kamp och bli serverad en läckert tillagad trerätters middag. Stefano Catenacci och Stefan Karlsson har stått för matlagningen.

Tommy Myllymäki jagar seger i styckningstävling

4 min 1 sek

Tommy Myllymäki liggen under mot Stefano Catenacci i finalen av Kockarnas kamp och behöver en seger. Tredje finaltävlingen går ut på att stycka ett helt lamm. Tills inhjälp har kockarna kniv och såg.

Oväntad jury avgjorde såsduell

6 min 38 sek

Kockarna Tommy Myllymäki och Stefan Karlsson står öga mot öga i såsduellen och den bästa dillsåsen föräras med en finalbiljett i Kockarnas kamp. Det är en oväntad men välbekant jury som kliver in i ladan för att avlägga sina röster.

Tunna skivor bresaola i Kockarnas kamp

2 min 47 sek

Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci tävlar om vem som kan skiva tunnast skivor av bresaola i den andra tävlingen i finalen av Kockarnas kamp.

Paul Svenssons middag

5 min

Paul Svenssons har beställt dagens meny i Kockarnas kamp. Hans kockkollegor har stått för matlagningen och bland annat tillagade de 6-plus waguy, Kobebiff, med färsk närodlad sparris.

Stycka kyckling i Kockarnas kamp

5 min 42 sek

Tio kycklingarna ska styckas till lårfiléer, bröstfiléer, klubbor och vingar. Allt sker på tid och varje del ska vara perfekt för att godkännas.

Förhandsklipp: Kockarna superladdade inför äggtävling

34 sek

Fyra kockar ska bli tre i dagens avsnitt av Kockarnas kamp. Första utmaningen är att pochera ägg på tid. En semifinalplats står på spel och det är ett gäng superladdade stjärnkockar som kliver in i tävlingsladan.

Stjärnkockarna lagar till Paul Svenssons meny

32 min

Paul Svensson gillar stilren matlagning, något hans kollegor i Kockarnas kamp känner väl till. Menyn innehåller rena och enkla råvaror. Sparris och Kobebiff huvudingredienser i varmrätten.

Två kockar lagar till Tommy Myllymäkis meny

4 min 24 sek

Det är Stefano Catenacci och Stefan Karlsson som lagar till Tommy Myllymäkis meny i Kockarnas kamp. En trerätters meny som ska innehålla lättgrillad marulk och lammbog i ugn.

Potatispuré-tävling i Kockarnas kamp

4 min 32 sek

Skala, pressa och passera potatis till puré är dagens tävlingsuppgift i Kockarnas kamp. Potatisarna är skållheta och stjärnkockarna får skala snabbt så att de inte bränner sig.

Stefano Catenacci besviken tvåa i Kockarnas kamp

2 min 46 sek

Pär Lernström intervjuar förloraren Stefano Catenacci i Kockarnas kamp. Stefano var den som vann enskilt flest kockmedaljer. Trots 6-0 inför avgörande såsduellen fick Stefano ändå sträcka vapen mot kollegan Tommy Myllymäki.

Tommy Myllymäki: ”Såserna min starka sida”

2 min 52 sek

Pär Lernström intervjuar vinnaren i Kockarnas kamp. Slutstriden stod mellan Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci. Tommy stod för en enorm upphämtning sista dagen när han hämtade in ett 6-0-underläge. I såsduellen där kockarna skulle tillaga tre såser samtidigt var Tommy överlägsen Stefano, gick ikapp och vann Kockarnas kamp.

Kockarnas smaklökar sätts på prov

4 min 36 sek

Tommy Myllymäki, Stefano Catenacci och Stefan Karlsson gör upp om den första platsen i finalen av Kockarnas kamp. Här ska kockarna smaka av en consume och identifiera tio olika ingredienser.

Pochera ägg i Kockarnas kamp

5 min 38 sek

Dagens utmaning i kockarnas kamp består i att pochera ägg på tid. Äggen ska hållas hela och gulan rinning när de plockas upp ur det sjudande vattnet, annars godkänns de inte. Knäcka ett eller flera ägg åt gången? Se vilken teknik som lönar sig bäst.

Skiva och hacka i Kockarnas kamp

5 min 37 sek

Kockarnas utmaning är att skiva rättika med ögonbindel. Ett svårt och inte helt riskfritt uppdrag visade det sig.

Såsduell i Kockarnas kamp del 5

6 min 25 sek

För Paul Svensson är det premiär i såsduellen medan det är andra gången i rad som Stefan Karlsson står inför en såsuppgörelse i Kockarnas kamp. Utmaningen är att tillaga en klassisk vitvinssås. Den som vinner såsduellen säkrar en plats i semifinalen i Kockarnas kamp. Förloraren tvingas lämna tävlingen.

Såsduell delux i Kockarnas kamp-finalen

3 min 5 sek

Sista kraftprovet för stjärnkockarna Tommy Myllymäki och Stefano Catenacci är en såsduell delux. Tre såser, hovmästarsås, beurre blanc och grönpepparsås, ska tillagas samtidigt. Stefano har åtta kockmedaljer mot Tommys två vilket gör att Stefano har sex fler röster innan juryn avlagt sina röster.

Karin Andersson ny jurymedlem i Grillmästarna

När Grillmästarna tänder grillarna för en ny säsong ställs deltagarna inför en ny jurymedlem. Ny vid Christian Hellbergs sida står tv-kocken Karin Andersson och vakar över grillbäddarna. Här kan du lära känna dem lite bättre.

Mitt kök åker på ny sommarturnée

I sommar är Mitt kök Sverigeresan tillbaka i TV4. Nyhetsmorgons Maria Forsblom leder sändningarna, stjärnkocksteamet Lisa Lemke och Tommy Myllymäki lagar härlig mat och Jens Dolk dyker upp och tipsar om svenska drycker.