Början på sidans innehåll

Tusse Chiza

Tusse: ”Yngre är mer medvetna om klimatet”

6 min 8 sek

I kväll sänder TV4 en gala för klimatet, och här berättar de medverkande artisterna Danny och Tusse om hur man kan engagera sig för att skapa bättre förutsättningar för planeten.

Tusse: ”Nu blir det inga tävlingar på ett tag”

10 min 43 sek

Tousin "Tusse" Chiza gästade Nyhetsmorgon och berättade om Eurovision- äventyret i helgen och hans framtidsplaner. Han får också kärlekshälsningar från sin bonusmamma Viktoria Psilander och små fans.

Sverige är juryns favorit – men inte folkets

2 min 19 sek

Sverige är det land som i snitt fått flest poäng av jurygrupperna i Eurovision Song Contest de senaste åren. Det visar TV4Nyheternas sammanställning av samtliga resultat sedan 2016. Bland tittarna har de svenska bidragen däremot klarat sig betydligt sämre, men det bekymrar inte den svenska delegationen inför lördagens/morgondagens avgörande i Rotterdam.

Hela listan med alla länders jury- och tittarresultat i Eurovision finns på tv4.se

Tusses odds inför helgens final i Eurovision

2 min 54 sek

På lördag kommer det att avgöras. Sverige och Tusse har tagit sig hela vägen till final och nu börjar man verkligen känna Eurovision-vindarna från Rotterdam, Nederländerna. Filip Stiller Borowicz, har följt tävlingen under veckan och rapporterar om det senaste.

Tusse till final i Eurovision: "Jag har gjort det jag kom hit för"

2 min 29 sek

Det blev en spännande semifinal för Sverige, men till slut knep Tusse Chiza en finalplats i Eurovision på tisdagskvällen.
- Nu är det bara att njuta! sa en överlycklig Tusse till TV4 efter att det stod klart att Sverige är med i finalen på lördag och har chans att kamma hem vinsten.

John Lundviks hälsning till Tusse: ”Andas!”

6 min 58 sek

Ikväll är det dags: Det svenska hoppet Tousin ”Tusse” Chiza tävlar för Sverige i den första semifinalen av Eurovison song contest. På plats i nederländska Rotterdam finns vår reporter Filip Stiller Borowicz och hemma i Sverige har vi kopplat upp oss mot artisten John Lundvik – som passade på att skicka en liten lyckönskan till Tusse.

Tusse vinnare av Melodifestivalen

2 min 21 sek

Tousin ”Tusse” Chiza vinner Melodifestivalen 2021 med låten ”Voices”. Han får representera Sverige i Eurovison som går av stapeln i Rotterdam.

Tusses flykt till Sverige – moster Nancy var tryggheten

17 min

19-åriga Tusse Chiza har tagit hela Sverige med storm med sin sångröst och positiva framtoning – men vägen till Melodifestivalens scen har bitvis varit mycket mödosam. Moster Nancy Kayenge var hans stora trygghet under flykten till Sverige, i dag är hon en av hans största fans!

Tusse om budskapet bakom finallåten "Voices" i Melodifestivalen

7 min 42 sek

Så snart som nästa lördag är det dags för final i Melodifestivalen och en av de artister som var favorittippad i sin deltävling är Tusse Chiza. Som pallade trycket och tog sig direkt till final med en låt som för honom bär på ett starkt budskap.Tusse berättar även om hur det var att fly från kriget i Kongo-Kinshasa utan föräldrarna.

Idol-vinnaren i tårar: ”Det blev för mycket”

6 min 29 sek

Tusse Chiza är vinnare av Idol 2019. I Nyhetsmorgon berättar han om vinnarkvällen och hur det är att sjunga inför ett fullsatt Globen. ”Ren och skär njutning”, säger en glad Tusse dagen efter den stora finalen.