Ulf Kristofferson

Ulf Kristofferson är politisk reporter och kommentator.

Ulf Kristofferson är politisk reporter och kommentator.

Ulf Kristofferson: ”Han bara avfärdade V:s krav rakt av”

Tidigare i dag gav Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar regeringen en tidsfrist på 48 timmar för att antingen slopa förslaget om fri hyressättning i nyproduktion eller att starta nya förhandlingar där Hyresgästföreningen ingår. Men justitieminister Morgan Johansson (S) menar att det inte finns något regeingsförlsag – just nu är det en utredning som gått ut på remiss.Dessutom menar han att de har nära kontakter med Hyresgästföreningen. Och hotet om misstroendeförklaring anser han vara oseriöst. Det var kalla handen till det Vänsterpartiet begär, säger Ulf Kristofferson, politisk kommentator.

Ulf Kristofferson analyserar Stefan Löfvens (S) tal

Järvaveckan startade 2016 som ett alternativ till Almedalsveckan. Idag, söndag, höll Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven tal. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson analyserar här Stefan Löfvens tal.

Katastrof för Liberalerna i ny mätning

Liberalerna rasar till 2,5 procent och ligger under riksdagsspärren visar SCB:s stora partisympatiundersökning.
-En katastrofalt dålig siffra, den sämsta Liberalerna haft sen mätningarna började, säger Ulf Kristofferson som analyserar SCB:s siffror.

”Fortfarande möjligt för Exportkreditnämnden att ändra sig”

Idag var det utfrågning i näringsutskottet om Svenska Exportkreditnämndens, EKN:s Belarusaffär. Bakgrunden är Kalla Faktas avslöjande om myndighetens erbjudanden om kreditgarantier till affärer med statliga energibolag i Belarus. Det går fortfarande att stoppa affären, enligt Ulf Kristofferson, politisk kommentator.

Kristofferson om partiledardebatten: ”Här gick det verkligen hett till”

Ulf Kristofferson, politisk kommentator TV4Nyheterna analyserar var det hettade till som mest när partiledarna drabbade samman i Agendas studio.
M, SD, KD och L la bara timmar innan debatten fram ett gemensamt förslag om åtstramad migrationspolitik. Mäns våld mot kvinnor - blev en het ordväxling mellan Centers Annie Lööf och Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.
Nu har valrörelsen dragit igång, säger Kristofferson.

Ulf Kristofferson: ”Tyckte det blev lite motsägelsefullt”

TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson kommenterar Stefan Löfvens första maj-tal. I det sa Löfven att Socialdemokraterna vill ta bort kötid som urval till skolor. I stället vill de ha en gemensam antagning till alla skolor. Socialdemokraterna vill också göra om skolpengen och satsa mer pengar på jobb till unga.

Kritik mot beslut att stänga Bromma flygplats:"Blir svårt att stoppa"

Regeringen vill lägga ner Bromma flygplats. En utredning tillsätts för hur flygplatsen ska avvecklas, samtidigt som kapaciteten för hur Arlanda kan utvidgas undersöks.Men kritiker menar att det är ett förhastat beslut som drabbar hela Sverige. TV4Nyheternas Ulf Kristofferson kommenterar.

Ryter ifrån: ”Män som beter sig som svin ska sitta bakom lås och bom”

Fem kvinnor har på tre veckor blivit mördade. I flera fall är den misstänkte en person som de haft en relation med. Hur ska vi stoppa mäns våld mot kvinnor?
Samtal med partiledarna Ulf Kristersson (M), Ebba Busch (KD) och Nooshi Dadgostar (V) och finansminister Magdalena Andersson (S) om krafttagen.
– Män som beter sig som svin ska sitta bakom lås och bom, säger Ebba Busch.
– Är man misstänkt för ett så grovt brott ska man bli häktad så man inte kan komma nära den kvinnan, säger Ulf Kristersson.

Tidsbegränsade uppehållstillstånd föreslås bli huvudregel

Regeringen har nu presenterat nya förslag som rör migrationspolitiken. Ett av förslagen innebär att tidsbegränsade uppehållstillstånd ska bli huvudregel. Uppenbart att Miljöpartiet fått iigenom sina viktigaste krav, säger Ulf Kristofferson, politisk kommentator.

Analys efter KU-förhören: ”Uppenbara stora brister i samordningen”

Idag inledde riksdagens konstitutionsutskott, KU, sin granskning av regeringens agerande under pandemin. Det KU frågar om i de här förhören gäller regeringens agerande, men det som framför allt kom fram idag var brister när det gäller samordningen mellan olika nivåer. Uppenbara stora brister, säger Ulf Kristofferson, politisk kommentator.

Kristofferson: ”Regeringen har det yttersta ansvaret - det kan de inte smita ifrån”

Regeringens expertmyndigheter gav olika bilder av behovet av att köpa in skyddsutrustning när pandemin slog till i världen för ett år sedan.
TV4Nyheterna har tagit del av regeringens interna lägesbilder – och där kommer inte frågan om skyddsutrustning upp när risken för brist påtalas av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson understryker vilket ansvar regeringen har i frågan.