Ulf Kristofferson

Ulf Kristofferson är politisk reporter och kommentator.

Ulf Kristofferson är politisk reporter och kommentator.

”Starka känslor i omlopp” - Ulf Kristofferson om varför kärnkraftsfrågan är het igen

En av veckans stora snackisar är de skenande elpriserna. I morse klockan 8 kostade elen i Stockholm 252 öre per kilowattimme – medan den klockan 17 kostar 74 öre. Det här har lett till en het debatt om hur vi ska klara vår energiförsörjning.

Ulf Kristofferson, inrikespolitisk kommentator, gästar Efter fem och svarar bland annat på varför kärnkraften är en het ideologisk fråga och hur det kommer sig att den har varit det i decennier.

Splittringen mellan regeringen och FHM: ”Skapar en otydlighet”

Under dagens pressträff presenterade Lena Hallengren vaccinationsintyget som en väldigt god nyhet, medan Folkhälsomyndighetens (FHM) generaldirektör Johan Carlsson snarare tonade ner beskedet. TV4:s politiske kommentator Ulf Kristofferson menar att FHM gång på gång har varit skeptiska till nya åtgärder.

Så ska väljarnas förtroende för Miljöpartiet öka

Miljöpartiet har fått ett nytt språkrör. Märta Stenevi från Skåne vann överlägset dagens omröstning. Stenevi har gjort en snabb karriär i partiet och förväntas nu tillsammans med Per Bolund få loss partiet ur trasslet kring riksdagsspärren.

Politikåret 2021 drar igång: ”Miljöaktivist som klättrar i skorstenar”

Under onsdagen så är det dags för året första partiledardebatt i riksdagen. Ulf Kristoffersson är politisk kommentator och går igenom viktiga hållpunkter inför nya året och alla de politiska godbitar det kommer att bjuda på. Inte bara har regeringen fått hård kritik för coronahanteringen, Miljöpartiet ska välja nytt språkrör och fler än ett parti behöver välja sida.

Ulf Kristofferson om SMS-utskicket: Regeringens verktygslåda är tom

Måndagens SMS-utskick till svenska folket har fått mycket kritik för att sakna tillräckligt med information om smittspridningen. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson menar att SMS:et är ett skolexempel på hur man kan trampa snett med kommunikationen.

"Skolexempel på hur man kan trampa snett med kommunikation"

I dag har alla svenskar med mobiltelefon fått ett SMS med uppmaningen att följa råden för att begränsa smittspridningen i samhället. Men meddelandena får kritik för att vara ett PR-jippo som vill utstråla handlingskraft utan att informera om vad råden går ut på. Ulf Kristoffersson, politisk kommentator, uttalar sig om kommunikationen från myndigheterna.

Ivo-granskningen: ”Kommer bidra till ny debatt om att förstatliga sjukvården”

Mycket allvarligt, säger statsminister Stefan Löfven (S) om Ivo-granskningen som visar på stora brister i covidvård av äldre på boenden. Att det fungerar så illa i Sverige 2020 är häpnadsväckande, säger Ulf Kristofferson, politisk kommentator. Kristofferson tror att granskningen kommer vara bidragande till en ny debatt om att förstatliga sjukvården.

Las-förhandlingarna närmar sig ett slutbud

Under hela dagen har LO, PTK och Svenskt Näringsliv försökt hitta en uppgörelse i den heta frågan om hur arbetsrätten ska förändras. Enligt uppgift till Nyheterna har man kommit nära ett sluttbud ikväll.

Las-frågan kan vara nära en upplösning

På torsdagskvällen började uppgifter florera om att arbetsmarknadens parter närmade sig en överenskommelse om de nya spelreglerna som ska gälla på den svenska arbetsmarknaden.

Kristoffersson om las-krisen: ”Löfven vet hur svårt det är”

Hotet om en regeringskris är avvärjt, åtminstone tillfälligt, sedan fack och arbetsgivare meddelat att förhandlingarna om arbetsrätten återupptas. Redan nu på fredag hoppas parterna ha nått en uppgörelse, och om de lyckas så slipper statsministern att ställas inför en misstroendeförklaring. Men läget är känsligt och Stefan Löfven är fåordig.

Svängde om Estonia – riskerar köras över av majoritet i riksdagen

Inrikesminister Mikael Damberg (S) öppnade idag för att ändra lagen om gravfrid. Detta för att kunna genomföra nya dyk vid Estonia. Nu kommer uppgifter om varför regeringen svängde i frågan om Estonia. Håkan Svenneling (V) bekräftar att det hållits samtal om utskottsinitiativ. Vilket innebär att man förberedde köra över regeringen i frågan om nya dyk.

M tycker regeringen slösar: ”En samling önskelistor”

Moderaterna tycker att regeringens budget med satsningar på 105 miljarder kronor är för slösaktig. I Moderaternas budgetförslag stannar summan på 83 miljarder kronor. Resten ska sparas i en buffert som kan användas om krisen förvärras.

Löfvens avvaktan att utreda Estonia-hål: "Följer ett mönster"

TV4Nyheternas politiske kommentator, Ulf Kristofferson, kommenterar statsminister Stefan Löfvens (S) besked i dag om att man avvaktar expertmyndighetens utlåtande innan man tar ställning till en eventuell ny utredning kring Estonias förlisning.

”M har kanske gått ett steg för långt den här gången”

TV4Nyheternas inrikespolitiske kommentator Ulf Kristofferson ger sin syn på Moderaternas utspel om att utvisa ännu inte dömda gängkriminella. Han tror att förslaget kan bli svårt att genomföra, och menar att M kanske har gått ett steg för långt i strävan efter att vässa armbågarna i debatten.