Ulf Kristofferson

Ulf Kristofferson är politisk reporter och kommentator.

Ivo-granskningen: ”Kommer bidra till ny debatt om att förstatliga sjukvården”

Mycket allvarligt, säger statsminister Stefan Löfven (S) om Ivo-granskningen som visar på stora brister i covidvård av äldre på boenden. Att det fungerar så illa i Sverige 2020 är häpnadsväckande, säger Ulf Kristofferson, politisk kommentator. Kristofferson tror att granskningen kommer vara bidragande till en ny debatt om att förstatliga sjukvården.

Politikkommentatorn: "Öppnar en bakdörr för Löfven"

Vid midnatt går tiden ut för remissinstanserna att ge sin syn på den kontroversiella, så kallade las-utredningen, om arbetsrätten. TV4Nyheternas politiska kommentator Ulf Kristofferson kommenterar.

Las-förhandlingarna närmar sig ett slutbud

Under hela dagen har LO, PTK och Svenskt Näringsliv försökt hitta en uppgörelse i den heta frågan om hur arbetsrätten ska förändras. Enligt uppgift till Nyheterna har man kommit nära ett sluttbud ikväll.

Las-frågan kan vara nära en upplösning

På torsdagskvällen började uppgifter florera om att arbetsmarknadens parter närmade sig en överenskommelse om de nya spelreglerna som ska gälla på den svenska arbetsmarknaden.

Kristoffersson om las-krisen: ”Löfven vet hur svårt det är”

Hotet om en regeringskris är avvärjt, åtminstone tillfälligt, sedan fack och arbetsgivare meddelat att förhandlingarna om arbetsrätten återupptas. Redan nu på fredag hoppas parterna ha nått en uppgörelse, och om de lyckas så slipper statsministern att ställas inför en misstroendeförklaring. Men läget är känsligt och Stefan Löfven är fåordig.

Svängde om Estonia – riskerar köras över av majoritet i riksdagen

Inrikesminister Mikael Damberg (S) öppnade idag för att ändra lagen om gravfrid. Detta för att kunna genomföra nya dyk vid Estonia. Nu kommer uppgifter om varför regeringen svängde i frågan om Estonia. Håkan Svenneling (V) bekräftar att det hållits samtal om utskottsinitiativ. Vilket innebär att man förberedde köra över regeringen i frågan om nya dyk.

M tycker regeringen slösar: ”En samling önskelistor”

Moderaterna tycker att regeringens budget med satsningar på 105 miljarder kronor är för slösaktig. I Moderaternas budgetförslag stannar summan på 83 miljarder kronor. Resten ska sparas i en buffert som kan användas om krisen förvärras.

Löfvens avvaktan att utreda Estonia-hål: "Följer ett mönster"

TV4Nyheternas politiske kommentator, Ulf Kristofferson, kommenterar statsminister Stefan Löfvens (S) besked i dag om att man avvaktar expertmyndighetens utlåtande innan man tar ställning till en eventuell ny utredning kring Estonias förlisning.

”M har kanske gått ett steg för långt den här gången”

TV4Nyheternas inrikespolitiske kommentator Ulf Kristofferson ger sin syn på Moderaternas utspel om att utvisa ännu inte dömda gängkriminella. Han tror att förslaget kan bli svårt att genomföra, och menar att M kanske har gått ett steg för långt i strävan efter att vässa armbågarna i debatten.

Coronakritiken mot regeringen: ”Kraftig ras i förtroende”

Alla svenskar som haft symptom för corona ska få testat, det meddelade regeringen under torsdag. Men hur ser förtroendet för regeringen och Folkhälsomyndigheten ut? Ulf Kristoffersson är politisk kommentator och redogör för situationen just nu.

”Uppenbarligen inte överens om testkoordinatorns roll”

Harriet Wallberg avgick som testkoordinator under coronapandemin, endast tre veckor efter att ha fått uppdraget av regeringen. Enligt TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson har Folkhälsomyndigheten och Harriet Wallberg inte varit överens om vilken roll testkoordinatorn ska ha.

Finansministern presenterade nytt krispaket: ”Viktiga åtgärder”

Regeringen och stödpartierna presenterade i dag det åttonde stödpaketet under coronakrisen till en kostnad av nästan 15 miljarder kronor. Förutom höjningen av a-kassan, höjs den tillfälliga statliga ersättningen för första sjukdagen – från 700 kronor till 804 kronor. Finansminister Magdalena Andersson (S) kallar det viktiga åtgärder.

Nytt stödpaket i coronakrisen: ”Går inte kritikerna helt till mötes”

I dag presenterade finansminister Magdalena Andersson ett åttonde krispaket under pandemin – för nära 15 miljarder kronor. De åtgärder som presenterades var bland annat höjt tak i a-kassan, även från dag 101 och förlängd ersättning från första sjukdagen. Ersättningen för karensavdrag höjs men enligt TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson går regeringen inte kritikerna helt till mötes eftersom att det fortfarande inte blir full ersättning för karensavdraget.

Regeringen får massivt stöd för coronahantering

Regeringen får massivt stöd för hanteringen av coronasmittan. Enligt en mätning från Kantar Sifo som TV4Nyheterna låtit göra anser 80 procent att regeringen hanterar virusfrågan ganska eller mycket bra. Däremot är osäkerheten stor kring hur det ska gå med jobb och företag. Hälften av väljarna har inget svar på vilket parti som är bäst på att hantera ekonomin.

”Hetaste frågan handlar om direktstöd till företag”

Statsministern Stefan Löfven höll i dag en pressträff där han bland annat flaggade för mer att det kan komma mer krisstöd till företag, men sade inget om när. Enlig Ulf Kristofferson, politisk kommentator är frågan om direktstöd till företag den hetaste frågan just nu,

Det här innebär de nya budgetåtgärderna

Ulf Kristofferson tror att regeringen kommer få kritik för att man inte gjort mer för att rädda den svenska ekonomin – trots att reglerna för korttidspermitteringarna blir generösare.

”Räkna med att det kommer fler krispaket”

Regeringen och samarbetspartierna presenterade i dag ännu ett stödpaket – värt nästan 11 miljarder kronor. Fler människor ska kunna få a-kassa och tusentals ska erbjudas utbildning. Ulf Kristofferson, politisk kommentator tror att vi kan vänta oss fler stödpaket framöver.

Stora frågetecken kring nya lagen om skolstängning

TV4Nyheternas Ulf Kristofferson tycker att mycket är oklart när det gäller den rekordsnabbt klubbade lag som gör det möjligt för regeringen att stänga skolorna. Framför allt råder det stora frågetecken kring exakt vilka arbetsgrupper som berörs om den väl sätts i verket.