Början på sidans innehåll

Ulf Kristofferson

Ulf Kristofferson är politisk reporter och kommentator.

Ulf Kristofferson är politisk reporter och kommentator.

Reformer för 74 miljarder i regeringens budget: ”En av de största jag sett”

5 min 5 sek

Totalt innehåller budgeten utgifter på över 1 000 miljarder kronor. Men de nya satsningarna på 74 miljarder handlar, enligt regeringen, framförallt om klimat och miljö, jobben, välfärden och kampen mot brottsligheten. TV4:s politiske kommentator, Ulf Kristofferson beskriver det som en av de största reformerna han sett någonsin.

Så var Löfvens sista partiledardebatt

7 min 58 sek

Idag var Stefan Löfvens sista partiledardebatt i riksdagen som bjöd på en rad kängor mellan Nooshi Dadgostar (V) och Annie Lööf (C) som återigen visar på sprickan inom det politiska blocket. TV4Nyheternas politiska kommentatorer Ann Tiberg och Ulf Kristoffersson analyserar hur den politiska hösten kan bli vilka politiska utspel vi har att vänta.

Så blir den politiska hösten: ”Det är konflikt nu”

5 min 21 sek

Vid riksmötets öppnande idag drog den politiska hösten igång. TV4-Nyheternas politiska kommentator Ulf Kristoffersson ger sin analys av hur den kommer att bli. Han menar att det finns tre avgörande frågor. Bland annat hur regeringen ska få igenom sin budget.

”Klimatet kommer segla upp som en mycket stor valfråga”

1 min 25 sek

Idag presenterade Moderaterna sin klimatpolitik Den största skillnaden mellan partiets och regeringens klimatpolitik är synen på kärnkraften, säger Ulf Kristofferson, inrikespolitisk kommentator, som tror att klimatet kommer segla upp som en mycket stor valfråga.

M-ledamot utreds för olämpligt sexuellt beteende

2 min 37 sek

En moderat riksdagsledamot anklagas för olämpligt sexuellt beteende mot en flicka under 18 år. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson ger en bild av läget och menar att det hela utspelat sig ”i närtid” och att man nu ska reda ut vad som hänt.

Tunga namn stöttar Magdalena Andersson: ”Hittills inte tackat nej”

3 min 8 sek

Allt fler ger sitt stöd till Magdalena Andersson som partiledare, Idag meddelade Anders Ygeman, ordförande för Socialdemokraternas distrikt i Stockholms stad, och inrikesminister Mikael Damberg att de ställer sig bakom Magdalena Andersson som ny Socialdemokratisk partiledare. Redan nu uppe i de antal röster som krävs för att ta över som partiledare, berättar Ulf Kristofferson, politisk kommentator för TV4Nyheterna. Men det blir en stor och svår uppgift partiledaren har framför sig. Det viktigaste blir att stoppa väljarflykten, säger Kristofferson.

Kristofferson: "Han var den vassaste motkandidaten"

53 sek

TV4Nyheternas politiske kommentator, Ulf Kristofferson, anser att mer och mer talar för att Socialdemokraternas nya partiledare, som utses i november, blir finansminister Magdalena Andersson. Inrikesminister Mikael Damberg gav nämligen i dag beskedet att han inte är en kandidat till partiledarposten.

”Nooshi Dadgostar har fått blodad tand efter regeringskrisen”

1 min 12 sek

Idag höll Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar sitt sommartal, där hon gick till attack mot Socialdemokraterna. Vid regeringskrisen fick nya V-ledaren bevis på att tuffa tag kan ge utdelning, inflytande och makt, säger TV4Nyheternas inrikespolitiske kommentator Ulf Kristofferson.

”En svag regering har blivit ännu svagare”

3 min 54 sek

Den nya regeringen som presenterades I dag ser likadan ut som den gamla. Det meddelade statsminister Stefan Löfven i dag. Internt inom Socialdemokraterna höjs nu kraven på en mer vänsterinriktad politik, samtidigt som det fortfarande är oklart hur regeringen ska få igenom sin budget i höst. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson ger sin analys.

Kristofferson: ”Allt tyder på att Löfven röstas bort”

1 min 3 sek

Klockan 10 samlas riksdagen för att rösta om misstroendeförklaringen. Om alla partier röstar som de har sagt faller regeringen. Ulf Kristofferson rapporterar utanför Sagerska huset där statsminister Stefan Löfven snart inleder den lilla promenaden till riksdagen.

Ulf Kristofferson: ”Han bara avfärdade V:s krav rakt av”

1 min 27 sek

Tidigare i dag gav Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar regeringen en tidsfrist på 48 timmar för att antingen slopa förslaget om fri hyressättning i nyproduktion eller att starta nya förhandlingar där Hyresgästföreningen ingår. Men justitieminister Morgan Johansson (S) menar att det inte finns något regeingsförlsag – just nu är det en utredning som gått ut på remiss.Dessutom menar han att de har nära kontakter med Hyresgästföreningen. Och hotet om misstroendeförklaring anser han vara oseriöst. Det var kalla handen till det Vänsterpartiet begär, säger Ulf Kristofferson, politisk kommentator.

Ulf Kristofferson analyserar Stefan Löfvens (S) tal

1 min 58 sek

Järvaveckan startade 2016 som ett alternativ till Almedalsveckan. Idag, söndag, höll Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven tal. TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson analyserar här Stefan Löfvens tal.