Ulrika Andersson

Fullständigt namn: Lena Ulrika Andersson Födelseår: 1979 Uppvuxen i: Älvdalen i norra Dalarna Karriär: Började i mellanstadiet med att sälja glass, därefter har hon; klippt gräs, rensat blomrabatter, planterat 100 000-tals tallar och granar, jobbat extra som receptionist simhall/camping samt haft klasser som ledare i skivstång/spinning/gyminstruktör. Magisterexamen i meteorologi togs på en fredag och måndagen därpå startade första arbetsdagen som flygmeteorolog på SMHI-Arlanda. På TV4 sedan 2004.

Sista värmerekordet väntas idag

I dag onsdag blir förmodligen sista dagen med brittsommarvärme. Dagsrekordet på 20 grader i sydöstra Götaland kanske tangeras.

Vintern kommer till Sverige

Första större snöfallen över norra Norrland. Samtidigt råder det tre olika årstider i olika delar av landet. TV4Nyheternas meteorolog Ulrika Andersson och Trafikverkets presschef Bengt Olsson berättar.

Bästa natten att se årets största stjärnfall

Jorden passerar just nu genom kometen Swift-Tuttles omloppsbana. Det meteorregn som uppstår kallas Perseiderna. Meteorregn, i folkmun stjärnfall, är små himlakroppar som pulvriseras i jordens atmosfär. Mulet väder kan dock bli smolk i bägaren för den intresserade. TV4Nyheternas meteorolog Ulrika Andersson berättar närmare.

Torra marker i större delen av landet – varning för skogsbrand

Just nu rasar flera bränder runt om i landet. Torrt och soligt väder gör att elden sprider sig snabbt vilket gör det svårsläckt. SMHI varnar för skogs- och gräsbränder i nästan hela landet. Det brinner fortfarande i ett större skogsområde i Stenhagen i Uppsala, men branden är under kontroll enligt Storstockholms brandförsvar. Meteorolog Ulrika Andersson varnar för att grilla med engångsgrill!

Rekordvärmen – här är tittarnas bästa vårbilder

Meteorolog Ulrika Andersson har fått massor med tittarbilder på vackra vårvyer – här delar hon med sig! Vi tar en skomakarsemester och åker runt och tittar på härligheten, säger Jenny Strömstedt.

Sommaren hälsar på

Nu blir det rekordvärme i stora delar av landet. Se den senaste prognosen med TV4Nyheternas Ulrika Andersson.

Svenskt raseri – det gör programledarna rasande

Det ska handla om svenska folkets raseri. Minns ni när trillingnöten försvann? Och när Carola ryckte upp en blomma med roten? Hör vad som får våra programledare att ilskna till!

Så blir ditt sportlovsväder: "Det är bra fart på vintern"

Meteorolog Ulrika Andersson går igenom snödjup och väderläge på flera skidorter. Nästa vecka har ju bland annat skolorna i Stockholm, på Gotland och i Dalarna lov och många beger sig säkert redan nu i helgen iväg till fjällen och andra skidbackar för att åka skidor.

”Vädret kommer att ställa till det rejält även i morgon”

Snö och blåst ställde till det rejält i Västra Sverige under onsdagen - och nu drar ovädret vidare norrut. SMHI har utfärdat en klass 2- varning för Norrlandskusten och inre Jämtland. TV4Nyheternas meteorolog Ulrika Andersson sitter med i studion.

Busväder på gång

Meteorolog Ulrika Andersson berättar om det väntade busvädret - kallt, regn och snö de närmaste dagarna.