Ulrika Andersson

Fullständigt namn: Lena Ulrika Andersson

Födelseår: 1979

Uppvuxen i: Älvdalen i norra Dalarna

Familj: Sambo och ett första barn som beräknas komma i början på januari 2016

Bor: Solna

Karriär: Jag är en arbetsmyra! Började i mellanstadiet med att sälja glass, därefter har jag; klippt gräs, rensat blomrabatter, planterat 100.000-tals tallar och granar, jobbat extra som receptionist simhall/camping samt haft klasser som ledare i skivstång/spinning/gyminstruktör. Magisterexamen i meteorologi togs på en fredag och måndagen därpå startade första arbetsdagen som flygmeteorolog på SMHI-Arlanda. Efter något år på SMHI kontaktade jag dåvarande chefen Anders Nylund när de sökte efter extrapersonal till TV4-Vädret och på den vägen är det. Meteorolog sedan 2002, vikarie på TV4 sedan 2004 och det övergick till heltid från 2007.

Mest stolt över: Min lilla familj och att jag trivs så bra med mitt val av yrke. Väder intresserar och berör oerhört många och det är en ynnest att få förmedla väderprognoser och interagera med alla trevliga tittare!

Största fobi: Jag har personligen inga fobier men bävar för att någon i ens närhet råkar ut för svåra sjukdomar eller olyckor.

Favoritmat: Hemlagad husman, gärna älg!

Vad gör jag när jag inte syns i TV-rutan: Jag är mammaledig under 2016 men annars rör jag mycket på mig och tar hand om kropp och knopp, njuter av naturupplevelser och försöker leva i nuet.

Här hittar man mig på semestern: På vintern åkandes både utför och på längden i fjällen eller slappandes i någon solstol i tropikerna. På sommaren bakom ett par solglasögon i skärgården, Sverige är för vackert att lämna under sommaren!

Vilken årstid är din favorit och varför? Sommaren! Svenska ljumma sommarkvällar är svårslagna med ljuset och all väldoftande grönska.

Aktuell: Meteorolog i TV4 Vädret.

Ulrika Andersson i sociala medier