Ulrika Nilsson

Ulrika Nilsson är en svensk journalist och nyhetsankare som arbetar på TV4Nyheterna.

Fullständigt namn: Ulrika Maria Nilsson
Född: 1965
Uppvuxen i: Göteborg och Mölnlycke
Bor: Stockholms stad

Bakgrund och karriär:
Läste i fyra år vid Kansas University och tog examen 1989: Bachelor of Science in Journalism. Jobbade vid denna tid med lokala nyheter i Kansas City och Topeka. I Sverige arbetade jag sedan på TV3 och TV2 i Göteborg i början på 90-talet. 1992 började jag på Nyhetsmorgon och där blev det tidiga morgnar i nästan 3 år innan jag fick jobb på CNN International i Atlanta 1995, som manusförfattare och nyhetsankare. Åter till Sverige 2000 och har sedan dess varit programledare på TV4Nyheterna. 2017 har jag jobbat på TV4 i sammanlagt 20 år.

Detta vet inte de flesta om mig: Älskar musik, alla former men väljer oftast jazz eller klassiskt. Gillar bild, fotografering och måleri. Dans gör mig glad, särskilt argentinsk tango och kubansk salsa. Gillar utförsåkning, skridskor och försöker håll igång med lite löpning.

Favoritprogram: Nyheterna. Följer förstås också de andra nyhetsprogrammen med stort intresse. Let´s dance. Så mycket bättre.

Favoritmat: Det mesta tyvärr. Försöker dock få i mig så mycket grönt jag kan. Det funkar när det finns tid.

Pinsammast: När jag somnade i direktsändning. Som tur var så var det under inslagen, så det var bara redaktören som märkte något. Jag hade just kommit hem från en lång resa till Australien och åkte direkt till jobbet med jet-lag. Kunde för mitt liv inte hålla ögonen öppna medan jag väntade på att presentera nästa inslag.

Aktuell: Programledare och nyhetsankare i TV4Nyheterna.

Ulrika Nilsson i sociala medier