Victoria Skoglund

Victoria Skoglund är Nyhetsmorgons återkommande trädgårdsmästare.

Victoria Skoglund är Nyhetsmorgons återkommande trädgårdsmästare.

Lyckas med dina sommarblommor – gynna fjärilar och bin

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund och floristen Johan Munter berättar vilka som är deras favoriter är. Vilka blommor som bin och fjärilar älskar samt tips på hur du kan odla/plantera för att plocka vackra buketter.

Förbered din trädgård inför våren

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund ger oss alla tips vi behöver inför vårförberedelserna i trädgården. Hon tipsar om olika fiberdukar och gödsel och säger ”att misslyckas i trädgården hör till”.

Så vinterförvarar du växterna i kruka

Trädgårdsmästare Victoria Skoglund ger sina bästa tips på hur man förbereder sina växter inför vintern. Hur ska du förvara pelargonerna, till exempel?

”Hur räddar jag mina tomatplantor?”

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund svarar på tittarnas frågor om uteblommor och plantor. En tittare behöver tips om tomatplantorna, en annan om hur man tar hand om påskliljelökarna.

Trädgårdsmästarens tips: ”Den här blommar hela sommaren”

Med tanke på att vädret har svårt att bestämma sig kan det vara svårt att veta hur man ska göra med terrass-planteringarna. Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund tipsar om hur du ska tänka just nu, och om vilka blommor som blommar hela sommaren.

Dags att plantera pioner

Victoria Skoglund lyfter fram trädgårdens riktiga tuffingar; pionerna!
Många tror att pioner ska planteras på våren, men så är det inte. Det är nu som de ska i jorden. Här får du handfasta tips på hur du ska plantera rötterna.

Så njuter du av höstträdgården – och förbereder inför vintern

Gästar gör Victoria Skoglund, trädgårdsmästare, Micael Bindefeld, festarrangör och PR-konsult samt nykomlingen Claes Carlsson, hovflorist. Och så klart – Göran Greider – direkt med från Bokmässan med en dikt. Även Steffo blir poetisk apropå vackra höstlöv: ”Mänskligheten är också som vackrast när den är i förfall”

Så lyckas du med julblommorna

Victoria Skoglund har med ett gäng av våra mest omtyckta julblommor - hyasinter. Visste du att de blåa doftar mest? Här får du alla nödvändiga tips för dina blommor. Tittarfrågorna rör allt från citronträdens vinterförvaring till varför julrosorna är så känsliga.