Början på sidans innehåll

Victoria Skoglund

Victoria Skoglund är Nyhetsmorgons återkommande trädgårdsmästare.

Victoria Skoglund är Nyhetsmorgons återkommande trädgårdsmästare.

Sätt löken nu – för humlornas skull

8 min 38 sek

Det är dags att planera för vårsäsongen i våra trädgårdar. Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund vill slå ett särskilt slag för blommor som drar till sig humlor och bin som vaknar hungriga efter vintern – och då är krokusar ett bra alternativ. Johan Munter, florist visar hur man kan göra en riktigt snygg bukett på blommorna som blomstrar nu.

Lyckas med dina sommarblommor – gynna fjärilar och bin

9 min 2 sek

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund och floristen Johan Munter berättar vilka som är deras favoriter är. Vilka blommor som bin och fjärilar älskar samt tips på hur du kan odla/plantera för att plocka vackra buketter.

Förbered din trädgård inför våren

7 min 15 sek

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund ger oss alla tips vi behöver inför vårförberedelserna i trädgården. Hon tipsar om olika fiberdukar och gödsel och säger ”att misslyckas i trädgården hör till”.

Så vinterförvarar du växterna i kruka

6 min 6 sek

Trädgårdsmästare Victoria Skoglund ger sina bästa tips på hur man förbereder sina växter inför vintern. Hur ska du förvara pelargonerna, till exempel?

”Hur räddar jag mina tomatplantor?”

7 min 3 sek

Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund svarar på tittarnas frågor om uteblommor och plantor. En tittare behöver tips om tomatplantorna, en annan om hur man tar hand om påskliljelökarna.

Trädgårdsmästarens tips: ”Den här blommar hela sommaren”

7 min 49 sek

Med tanke på att vädret har svårt att bestämma sig kan det vara svårt att veta hur man ska göra med terrass-planteringarna. Trädgårdsmästaren Victoria Skoglund tipsar om hur du ska tänka just nu, och om vilka blommor som blommar hela sommaren.

Dags att plantera pioner

6 min 49 sek

Victoria Skoglund lyfter fram trädgårdens riktiga tuffingar; pionerna!
Många tror att pioner ska planteras på våren, men så är det inte. Det är nu som de ska i jorden. Här får du handfasta tips på hur du ska plantera rötterna.

Så njuter du av höstträdgården – och förbereder inför vintern

17 min

Gästar gör Victoria Skoglund, trädgårdsmästare, Micael Bindefeld, festarrangör och PR-konsult samt nykomlingen Claes Carlsson, hovflorist. Och så klart – Göran Greider – direkt med från Bokmässan med en dikt. Även Steffo blir poetisk apropå vackra höstlöv: ”Mänskligheten är också som vackrast när den är i förfall”

Så lyckas du med julblommorna

12 min

Victoria Skoglund har med ett gäng av våra mest omtyckta julblommor - hyasinter. Visste du att de blåa doftar mest? Här får du alla nödvändiga tips för dina blommor. Tittarfrågorna rör allt från citronträdens vinterförvaring till varför julrosorna är så känsliga.