– Jag ser verkligen fram emot att återigen få leda sändningarna av Polar Music Prize 2018 tillsammans med Jesper Börjesson. Det kommer bli en storslagen kväll till pristagarnas ära och tittarna kommer bjudas på fantastisk underhållning, säger Tilde de Paula Eby.

Under kvällen finns en rad artister på plats för att hylla pristagarna – Loreen, Aryana Sayeed, Loney Dear, Ghost, Candlemass, Tuva Syvertsen och Dennis Lyxzén med Mickey Dee på trummor. Det livesända firandet gästas av såväl pristagarna som kungafamiljen, internationella artister och gräddan av svenskt musikliv.

Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson leder tittarna genom kvällen.
- Hela prisceremonin sänds live på TV4 Play från kl.18.00.
- Därefter direktsänder TV4 från banketten kl. 20.00 – 22.00 med höjdpunkter från eftermiddagens ceremoni.

Om Polar Music Prize 
Polar Music Prize instiftades 1989 av Stig ”Stikkan” Anderson, en legend i den svenska populärmusikens historia. Stig Anderson var förläggare, textförfattare samt manager för ABBA och hade en nyckelroll i bandets fantastiska framgångar. Polar Music Prize hyllar musikens kraft och betydelse och delas ut till individer, grupper eller institutioner. Polar Music Prize belönar två pristagare för att fira musik i alla dess olika former samt för att betona den ursprungliga intentionen med priset; att bryta ner musikaliska barriärer genom att föra samman människor från olika delar av musikvärlden.