I dag begravdes den mördade polismannen

Anhöriga, kollegor och vänner samlades i Vasakyrkan i Göteborg under dagen för att ta ett sista farväl till den mördade polismannen Andreas Danman, som sköts ihjäl den 30 juni tidigare i sommar.

Hedersbegravning för skjuten polisman

Den polisman som sköts till döds i tjänsten i Biskopsgården i Göteborg, begravs idag. Polismannen ges en hedersbegravning och på grund av rådande restriktioner kommer en större lokal att ställas i ordning, där poliser kan följa begravningen via video.

”Ett brott som väcker ilska och frustration”

17-åringen som misstänks ha mördat en polis i Göteborg häktades på söndagen misstänkt på sannolika skäl för mord och mordförsök. – Det är ett brott som väcker ilska och frustration, säger TV4:s reporter Victoria Banozic som var på plats i Göteborgs tingsrätt vid förhandlingen.

17-åringens advokat: Vi motsätter oss restriktionerna

Den häktade 17-åringens ombud, Hans Palm, upprepade efter förhandlingen att hans klient nekar.– Han nekar till anklagelserna och vi motsätter oss också de restriktioner som det beslutats om, säger Hans Palm.

GW om häktade 17-åringen: ”Om han döms är han ute och ränner om ett par år”

En man greps i fredags, misstänkt för polismordet.Hittills har Polismyndigheten sagt att skotten inte tros ha varit ämnade att träffa
polismannen även Leif GW Persson ser det som en trolig förklaring till varför polisen sköts. Det rör sig inte om duktiga skyttar. Polisen har sedan skotten gjort 150 beslag och en lång rad husrannsakningar och hundratals förhör. Det är en tragedi varenda gång en människa dödas, men finns det ett större allvar just i att en polis har skjutits ihjäl, menar Persson. Maxstraffet om 17-åringen döms handlar om ett maxstraff på 4 år sluten ungdomsvård. Gärningsmännen idag är ofta unga som begår väldigt grova brott. Det är ett växande och nytt problem, säger GW.

Häktningsförhandling om polismord - hör åklagarens yrkanden

Strax efter tio på söndagen inleddes häktningsförhandlingen i det uppmärksammade fallet där en polis i Göteborg sköts ihjäl i tjänsten tidigare i veckan. Den 17-åring som är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök var dock inte på plats när förhandlingen inleddes. Åklagaren Ulrika Åberg yrkade på fortsatt sekretess eftersom det kan antas att den misstänkte eller hans närstående kan utsättas för våld eller andra men.

Polisskjutningen i Göteborg: ”Nu inleds häktningsförhandlingen”

En polis har sköts till döds i Biskopsgården i Göteborg under natten till torsdag 1 juli. En man har gripits misstänkt för mordet. Idag kommer kommer häktningsförhandlingar att hållas. Vårt nyhetsankare Johan Macéus sammanfattar vad som hänt under veckan och det som händer inför häktningsförhandlingarna som startar klockan 10.

”Enligt polisen finns mycket teknisk bevisning”

På söndagen hålls häktningsförhandling mot 17-åringen som misstänks ha mördat en polis i Göteborg. Enligt polisen finns det en hel del teknisk bevisning och 400 hundra personer har förhörts.

Filmer från polisskjutningen sprids - en anhållen efter att ha delat video

Filmer från polisskjutningen i Biskopsgården i Göteborg sprids i sociala medier. En person har nu anhållits för att ha delat videon, rapporterar P3 Nyheter.
– Jag ser utrymmet som begränsat att kunna använda den här bestämmelsen när det kommer till avlidna personer, säger juristen Ängla Eklund som inte tror att personen kommer dömas.
Polisen går nu ut och varnar att det är brottsligt att sprida videon vidare.

Nyhetspanelen om polisskjutningen: ”Problemen börjar i grundskolan”

I onsdags kväll blev en polis skjuten till döds i Biskopsgården i Göteborg. Polismannen var i 30-årsåldern och ny i tjänsten. Efter det har reaktionerna varit starka från politiker, polismyndigheten och facket. Ingen gärningsman är gripen och det finns ännu inga uppgifter om motiv. Nyhetspanelen består av Kalle Sundin, tankesmedjan Katalys, Erik Hörstadius, frilansjournalist samt Eva Hamilton, fd vd SVT.

Polisförbundet om dödskjutningen: ”Utsattheten har ökat de senaste åren”

I onsdags kväll sköts en polis till döds i Biskopsgården i Göteborg. Det är första gången på nästan 15 år som en polis i Sverige blir ihjälskjuten i tjänst, senast det inträffade var i Nyköping år 2007. Polisförbudets ordförande Lena Nitz berättar om utsattheten bland poliser i yttre tjänst.

Polisen hoppas på övervakningsbilder i Biskopsgården

Det finns fortfarande inte någon gripen för mordet på polisen i Göteborg under onsdagskvällen. Det finns även en förhoppning om viktiga övervakningsbilder, eftersom polisens egna övervakningskamera täcker stora delar av området i närheten av platsen där polismannen sköts.

Analys: Kan innebära helt nytt läge i Sverige

Vilket motiv som ligger bakom mordet på en polis i Göteborg är fortsatt oklart. En teori polisen jobbar med är att skotten egentligen var riktad mot någon annan. Men om det inte är fallet innebär det här ett helt nytt läge för poliser i uniform i Sverige, säger TV4:s reporter Ritva Rönnberg.

”Jakten pågår fortfarande för fullt i Biskopsgården”

Jakten efter den eller de som ligger bakom mordet på en polis i Biskopsgården på onsdagskvällen pågår förfullt och polisnärvaron är väldigt hög i området även under torsdagskvällen, berättar TV4:s reporter på plats Victoria Banozic.

Polisförbundet: ”Det värsta som kan hända”

Ledande svenska politiker har fördömt polismordet, statsminister Stefan Löfven beskrev det som ett angrepp på Sveriges demokrati och öppna samhälle. – Det här är det värsta som kan hända, säger Lena Nitz som är ordförande för Polisförbundet.

Intensiv jakt efter misstänkta för polismordet

Många frågetecken återstår fortfarande kring hur och varför en 33-årig polisman sköts till döds i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg på onsdagskvällen. Det pågår en intensiv jakt efter de ansvariga över hela stan, men ännu är ingen gripen för polismordet, som lett till starka reaktioner.