I tävlingen har den som vill fått chansen att tävla om att under en dag bli vikarie för Rickard Sjöberg som i tio år lett Postkodmiljonären och i samband med jubiléet är väl förtjänt av lite ledighet. Totalt har över 50 000 personer varit med och röstat och till slut gick det åtråvärda vikariatet till göteborgaren Jonathan Borghesi.

Till vardags klättrar Jonathan mycket i träd i yrket som arborist, men för en dag tar han sig alltså an jobbet som programledare i TV4. Att byta ut träden mot en studio och tittarpublik på uppåt miljonen människor är dock inget som oroar programledardebutanten.

– Att få beskedet av Rickard är något av det absolut bästa jag har varit med om! Nu jäklar ska jag visa att det inte bara är Rickard Sjöberg och David Hellenius som kan leda program i TV4, utan att en go' gubbe från Göteborg också kan bjuda på lite härlig lördagsstämning, säger Jonathan.

Inför programmet kommer Jonathan att coachas av Rickard Sjöberg som kommer att dela med sig av sina bästa tips och råd.

-Vilken lirare! Det känns sjukt roligt att han är så entusiastisk och förväntansfull, jag tror han kommer göra ett toppenjobb. Jag ska passa på att njuta av lite ledighet när jag byter tv-studio och kavaj mot tv-soffa och mysbyxor, säger Rickard Sjöberg.

I tävlingen har de tio bidrag som fick flest röster gått vidare till final tillsammans med tre finalister som valdes ut av Rickard själv. Efter hård konkurrens valde juryn till slut Jonathan med följande motivering:

Jonathan är en varm och ödmjuk person som levererar manus på ett tryggt och säkert sätt. Han har glimten i ögat och med Jonathan som vikarie kommer Rickard kunna slappna av under ledigheten.

Se klippet när Jonathan får beskedet från Rickard HÄR.

Programmet där Jonathan vikarierar för Rickard kommer att sändas i TV4 lördagen den 12 december klockan 19.30.

Läs mer på www.rickardsvikarie.se och följ Jonathans dag som vikarie via #rickardsvikarie. Tävlingen anordnas av TV4 och PostkodLotteriet.

För mer information, vänligen kontakta:

Caroline Nylander, pressansvarig Postkodmiljonären, TV4 
Mobil: 070-604 92 39, e-post: caroline.nylander@tv4.se

Emma Bergling, pressansvarig Postkodmiljonären, Svenska PostkodLotteriet
Mobil: 076-109 37 03, e-post: emma.bergling@postkodlotteriet.se