Nyhetstema

Riksåtalet

Här hittar du senaste nytt om anklagelserna mot Donald Trump och riksåtalet han riskerar.

Marcus: Det här händer i riksrättsprocessen nu

Sent igår kväll kom det väntade beskedet från den amerikanska kogressens representanthus. Donald Trump kommer för andra gången att ställas inför riksrätt. Marcus Oscarsson berättar hur det går till och vad som krävs för att få Trump fälld i en riksrätt.

Marcus: Trump har fler riksrätter än mandatperioder

Nedräkningen för ett maktskifte i USA fortsätter med bara sex dagar kvar till Joe Biden svärs in som ny president.
Men redan nu riktas alla blickar mot representanthuset där man i natt röstade JA för att ställa president Donald Trump inför riksrätt - vilket gör han till den förste sittande president någonsin som ställs inför riksrätt en andra gång.

Fler krav på riksrättsprocess mot Trump

Allt fler röster höjs för att ställa avgående president Donald Trump inför riksrätt för sin roll i stormningen av kongressbyggnaden i Washington i onsdags. Och under natten mot söndag har fler som tog sig in i byggnaden gripits

Riksrättsåtal mot Trump i nästa vecka

USA:s president Donald Trump får nu förbereda sig på att ställas inför riksrätt ytterligare en gång. Idag säger demokraterna i kongressen att Trump måste ställas till svars för att han uppviglade sina anhängare att storma Kapitolium i förrgår. Attacken mot kongressen har nu skördat 5 människoliv.

"Det här kommer att bli en väldigt smutsig valkampanj"

Trump möttes av en lång applåd när han på torsdagen klev upp i Vita husets talarstol. En treårig häxjakt. Så beskriver Donald Trump sin tid som USA:s president, när han efter frikännandet i riksrättsprocessen talade i Vita huset. TV4Nyheternas USA-korrespondent Stefan Borg rapporterar från New York.

Trump: Vi gick genom ett helvete

En treårig häxjakt. Så beskriver Donald Trump sin tid som USA:s president, när han efter frikännandet i riksrättsprocessen talar i Vita huset.

Mitt Romney försökte fälla Trump: "Han kommer få så mycket skit nu"

På onsdagskvällen röstade den amerikanska senaten i riksrättsåtalet mot Donald Trump. Under röstningen så bröt en republikan, senator Mitt Romney, partilinjen och röstade för att presidenten var skyldig. Rolf Porseryd, utrikeskommentator, och Stefan Borg, utrikeskorrespondent, ger sina analyser.

Trump frias: ”Han svävar fram i självsäkerhet"

Donald Trump har helt friats från riksrättsåtalet i senaten. USA-korrespondenten Stefan Borg rapporterar direkt från New York, och vi får analyser i studion från utrikeskommentator Rolf Porseryd och Nicole Clifford, statsvetare och kommunikationsrådgivare.

Läckt bokmanus kan spela nyckelroll i riksrättsprocessen

Uppgifter läckta från ett manuskript gör gällande att Donald Trump visst kopplade det militära stödpaketet till Ukraina med att landet skulle misstänkliggöra hans rival Joe Biden. Boken är skriven av hans tidigare nationella säkerhetsrådgivare, John Bolton, och har väckt nytt hopp hos demokraterna som menar att Bolton måste vittna i riksrättsprocessen.

Hör när Trump ger order om att ambassadören ska ”tas bort”

USA:s president Donald Trump riktade idag vad som kan uppfattas som ett hot mot demokraternas främste företrädare i riksrättsprocessen, Adam Schiff. På Twitter kallade han Shiff för "en mycket sjuk man som ännu inte fått betala priset för vad han gjort mot USA".

Trumps advokater lägger fram sin sak

I dag var det dags för president Donald Trumps advokater att lägga fram sin sak i den pågående riksrättegången. Demokraterna anklagades bland annat för att försöka upphäva det förra presidentvalsresultatet.

"Trump ville få bort ex-ambassadören redan 2018"

Det kommer ikväll nya besvärande uppgifter som tyder på att Donald Trump ville bli av med den dåvarande amerikanska ambassadören i Ukraina, Marie Yo-vano-vitch redan 2018; "take her out" ska han ha sagt på en bandinspelning som ABC rapporterar om ikväll. Samtidigt fortsatte riksrätten mot den amerikanske presidenten.

Demokraterna siktar in sig på maktmissbruk

I USA väljer Donald Trump i dag att som förste amerikanske president delta i den kontroversiella, årliga antiabort-demonstrationen i Washington. En pressad Trump försöker därmed uppbåda förstärkt stöd från den extrem-religiösa kristna högern. Samtidigt fortsätter riksrätten mot presidenten i Senaten.