- När vi insåg vad vi faktiskt skulle göra var det inget som avskräckte varken mig eller Billing. Jag vägrade ge upp. De hade fått operera bort mig från den där buren, säger Jarmo som liksom sin motståndare insåg att det skulle bli många långa timmar i grottan.

- Min första tanke var ”yes, det här kan jag fixa!” Att sitta still på röven är jag bra på, säger Erik Billing och tillägger:
- Men jag insåg direkt att det skulle bli en helnatt, Jarmo är ingen lammunge direkt.

"Han försökte psyka mig"

De båda kämparna valde olika upplägg för att få tiden att gå - Jarmo satt tyst och fokuserad medan Billing efter ett tag gav sig på att försöka psyka sin motståndare. Det hade han inte mycket för.
- Jag gav fan i att lyssna på Billing och hans snack. Han försökte psyka mig men jag lyssnade inte, jag bara blundade, säger Jarmo.

- Jag hade så jävla tråkigt. Att vänta på bussen i 15 minuter är rena helvetet, så du kan ju förstå hur det är att vänta på att Jarmo knäcks. Att inbilla sig att man skulle kunna bryta ner Jarmo psykiskt var kanske att hoppas på för mycket, säger Billing.

Att sitta helt still i över nio timmar är inte helt okomplicerat under de bästa omständigheter, men att göra det i en bambubur i en mörk grotta i Robinson var enligt de två tävlande ett rent helvete.
- Den där jävla bambun är fruktansvärt obekväm, och det fanns inget direkt utrymme att flytta runt på eftersom det var noggranna regler, säger Billing.

"Nästan som att vinna hela Robinson"

- Jag hade pinnar i rumpan hela tiden, och sen kom tidvattnet. Det var fruktansvärt obekvämt, och det var därför jag vann. Billing satt lite mer bekvämt, och somnade, konstaterar Jarmo som beskriver känslan av att vinna duellen ”nästan som att vinna hela Robinson.”
- Det går inte att beskriva, det var enormt. Jag tackade Billing för motståndet efteråt. Han är en jättetrevlig och bra kille, det var synd att han åkte ut.

Även Erik Billing, som förlorade kampen och därmed fick lämna Robinson 2009, har bara gott att säga om sin motståndare.
- Det var skönt att det var just Jarmo jag förlorade mot, han är en bra kille. Jag blev inte ens arg egentligen, även om det givetvis kändes förjävligt just då. Man blir helt fucked up av att bo i träsket och inte ha nån mat, jag var så jävla slut.