Lördag. Östersjön. Någonstans mellan kobbar och skär. En ålandsbåt med Robinsondeltagare glider fram. Det är final i Robinson , vinnaren ska utses. Men först är det dags för tärninsspel. PAF arrangerar Paf Charity Dice där de forna överlevarna möter varandra och gör upp om att skänka pengar till välgörande ändamål.

En efter en åker ut och till slut är det bara Lukas , Erik R och Jarmo kvar. Lukas går all in, men tyvärr. Han är all plötsligt all out of money. Läkare utan gränser har blivit 10.000 kronor rikare.

Duellen står mellan Erik och Jarmo. En hård kamp. Marker växlar ägare. Och plötsligt hoppar Jarmo upp ur stolen. Han står som segrare. En skön revansch för Robinsontvåan som nu tog hem segern och skänker sina 25.000 kronor till Barncancerfonden, medan Erik ger 15.000 kronor till WWF.

- Det här var kul och det är ju alltid roligt att vinna, skrattar Jarmo. Jag har ju slagit Erik innan i brottning så han var i underläge redan.

Hur var det att se avsnittet igen?
- Det kändes bra att se allt igen. Det kanske inte syns men jag blev besviken när jag inte vann och luften gick ur mig, men efter tio minuter kändes allt okej igen.

Känner du att du hade kunnat göra något annorlunda för att knipa vinsten?
- Jag kanske inte skulle tagit upp det där om sexistiska skämt, då kanske jag hade vunnit – men jag vill inte hora ner mig. Jag står fast vid allt jag sa och ångrar mig inte.

Ellenor är inte med här i kväll – vad har du att säga till henne?
- Grattis Ellenor – jag menar det!

Det sista avsnittet är slut nu. Vinnaren är korad. De forna deltagarna försvinner iväg. Mot båtens nöjen.

23.34. Dansgolvet. Sommarnatt pumpas ur högtalarna. Det är lite klibbigt på golvet. Ny refräng. Sommarnatt. Tärningen är åter kastad.