Robinson – revanschen fick ett lika oväntat som plötsligt slut för publikfavoriten Leif Svensson. I inledningen av tionde avsnittet kunde vi se hur Paolo Roberto tog honom ur tävlingen efter att Leif upprepade gånger brutit mot säkerhetsreglerna kring inspelningen.

- Det var mycket känslor, säger Leif till tv4.se.

- Det finns det en otrolig frustration i tävlings-Leif över att försvinna nu. Jag kan känna att oj vad nära jag är, fem dagar ifrån att vara slutsegrare och det är ändå det vi kämpar om.

Förståelse för beslutet

När det gäller själva sakfrågan har Leif ändå en viss förståelse för produktionens beslut:

- Jag tog min flotte, jag var ute och fiskade, jag gick iväg på natten, jag har provat frukter enligt överlevnadshandboken, men produktionen har en viss ram. Det är en begränsad yta och man får inte gå hursomhelst. Det är ett naturreservat, man får inte hugga ner träd, den filippinska regeringen har sagt att vi inte får döda inhemska djur. För mig blir det väldigt overkligt att det inte är större frihet till att göra min Robinson, men nånstans får jag acceptera det.

Synd om lagkamraterna

Däremot tycker Leif synd om sina gamla lagkamrater från Guntao, Anna Lundh och Mia Laaksonen, som nu hamnar i ett ännu svårare läge gentemot pakttrion Robban Andersson, Mirre Hammarling och Susanne Rittedal Söderblom.

- Straffa för all del mig för vad jag har gjort, men det är ju fler som blir straffade. Nu är de två mot fyra. Det känns hemskt att lämna dem.

När han själv nu är ute ur spelet ser Leif Svensson två andra som de främsta segerkandidaterna:

Anna och Robban värdiga vinnare

- Anna är den mest kompletta. Hon är fruktansvärt duktig att tävla och sen är hon otroligt socialt kompetent, så hon är helt klart nummer ett.

- Och säga vad man vill om blåsmurfen, Robban, men hans slit och hans hjärta...han är en Robinson på sätt och vis. Jag kan spegla mig i Robban i mycket, han är en enkel människa och han är genomärlig. Han försöker inte mörka att han vill ha ut mig. På något konstigt vis unnar jag Robban att vinna. Han får ta mycket skit men jag önskar att alla fick se vilken personlighet och vilken fantastisk fighter han är.

Fantastisk upplevelse

I slutänden är Leif stolt över sin insats, både som överlevare och i tävlingarna, och glad över chansen att ha fått delta en tredje gång i Robinson:

- Det är en fantastisk upplevelse. Det finns ingen resa som jag kan köpa som har allt det här, där man kastas mellan hopp och förtvivlan. Jag ser en tjusning i att utsätta mig för olika situationer - men under ordnade former.

Skulle du ställa upp igen om chansen infann sig?

- Absolut!