Hur känns det att bli programledare för Robinson? - Det känns jättekul!

Har du funderat på att jobba med programmet tidigare?
- Robinson har ju inte gått på TV4, så tanken har inte slagit mig för jag är ganska trogen TV4. Men jag älskar ju programmet. Det är så kraftfullt. Jag älskar ju äventyr, djungel, kampen för överlevnad och inte minst det sociala spelet. Jag älskar ju den här typen av miljö.

Efter årsskiftet åker Linda, Robinson-deltagarna och filmteamet till en av de orörda öarna i Palawans skärgård i Filippinerna för att starta inspelningen.

Har du varit på ön förut?
- Nej, generellt är Filippinerna en plats som känns ganska oupptäckt. Här finns öar där folk inte ens får vara för att exotiska djur har sina parningsplatser där.

Det ska finna en del läskiga djur också? - Jo, det blir ju ett riktigt Robinson. Det finns stingrockor och maneter och allt annat konstigt. Men det ska inte tillåtas att bli farligt för deltagarna. Vi har ju läkare på plats och ett flygplan redo.

Har du själv varit sugen på att vara med i Robinson som deltagare? - När de körde kändis-Robinson så slog tanken mig. Jag tycker man ska kunna göra upp eld eller fånga sin egen fisk om man ska bli Robinson – och jag tror mig vara rätt bra på det.

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?
- I första hand skulle jag vilja ta med min familj. Men annars skulle det vara en kniv. Med en kniv kan man göra mycket.

Lämnar du Bonde söker fru nu? - Nej, det spelas ju in på sommaren. Men man kan säga att jag går från kärlek till överlevnad. Det blir en lite tuffare miljö.

Nåt du kan avslöja om nya Robinson? - Generellt är ju Robinson ett starkt och bra format som man inte behöver förändra så mycket. Men det kommer bli lite tuffare än det varit vissa år. Man måste ha lite färdigheter. Deltagarna kommer att få testa sig själva. Hur mycket man orkar av svält, värmen och dåliga relationer.

Robinson kommer att sändas i TV4 i vår.